Ce este pivotul dentar?

18-09-2015
Bubico 10
Nu este medic/terapeut
Bubico 10
Acum 4 ore am fost la stomatolog ca am un dinte de langa incisivul stang cariat si incisivul drept spart! Mi-a zis ca o sa imi puna pivoti! Ce sunt pivotii? Se vade urat cu ei in gura? Cum se pun? Daca imi pune imi imbraca pivotii? Daca imi imbraca pivotii, mi-i imbraca si in fata si in spate?Cam cat o sa dureze pivotul? Cati ani rezista?Imi scose un nerv si mai are unul! Cat de mare e pivotul? Daca nu mi-o imbraca inseamna ca mi se va vedea fierul acela? Va multumesc!
1 comentarii
0
18-09-2015, ora 21:59
Dr. Alex Salan
Chirurgie orala si maxilo-faciala, Craiova
Dr. Alex Salan
Buna seara. Fara sa va suparati nu era mai bine sa adresati toate aceste intrebari medicului Dvs stomatolog intrucat planul de tratament se stabileste impreuna cu pacientul?

Una peste alta 'pivotul' se numeste medical dispozitiv corono-radicular si scopul sau este de a substitui coroana dintelui care de obicei este distrusa. Se ancoreaza prin cimentare in canalul radicular si are forma unui bont protetic adica de dinte slefuit. Peste se va cimenta piesa protetica, in cazul, de fata, coroana de acoperire. Aceasta are cel putin o parte fizionomica (cea dinspre exterior) si asta depinde de materialele din care v-ati ales sa faceti aceste lucrari. Cati ani dureaza nu va poate spune nimeni. Depinde de factori precum granuloamele periapicale, rezistenta restului radicular care are rolul de a oferi sprijinul intregii lucrari si multi altii. In concluzie poate rezista 1 sau 10 ani.

Raman la parerea ca ar fi bine sa discutati problemele acestea cu medicul Dvs deoarece el cunoaste cazul mult mai bine decat orice alt medic sau pacient care va va raspunde pe acest forum. Medicina nu se practica pe internet cu atat mai mult ramurile chirurgicale, din care face parte si stomatologia.

O seara buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul