De ce intarzie menstruatia?

21-04-2012
Laura Xd
Nu este medic/terapeut
Laura Xd
Primul contact sexual a fost acum aproximativ 5 luni. Mi-a venit prima luna dupa pe data de 15, a 2a tot pe 15 iar urmatoarele 2 luni pe data de 19.
Luna aceasta normal ar fi trebuit sa imi vina pe 19 insa nu mi-a venit inca si nici simptome nu am (doar intr-una din zile ma durut burta putin).
De sarcina nu cred ca s-ar pune problema, deoarece in mare parte ne protejam dar au fost si zile in care am facut-o neprotejat dar el s-a oprit mereu inainte sa ejaculeze si nu s-a intamplat nimic, iar din cate am inteles pentru a ramane este necesara o anumita cantitate.
Totusi, de ce imi intarzie? Iar acum o saptamana si ceva am avut vreo 4 -5 zile in care sangeram cate putin (probabil o raceala)
Iar acum de ce imi intarzie? Va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
22-04-2012, ora 16:23
smashthemup
Nu este medic/terapeut
smashthemup
Nu e nevoie de o anumita cantitate.. Mai exact e nevoie de un singur spermatozoid sa fecundeze ovulul. Oricum, se poate sa ai probleme de la o raceala sau o dereglare hormonala, cat pentru sarcina, un test iti va spune exact raspunsul :)
0
22-04-2012, ora 18:24
baby87
Nu este medic/terapeut
baby87
am si eu o nelamurire, mi-a intarziat menstruatia o saptamana, nu prezint simptome de sarcina, ma simt bine si e prima oara cand imi intarzie atat de mult, la ultimul control ginecologic asta fiind in decembrie 2011 am fost diagnosticata cu e coli si am urmat tratament cu antibiotice atat eu cat si sotul iar la testul papanicolau nu a iesit nimic, in perioada fertila am facut sex protejat iar dupa aceasta perioada nu, ma puteti ajuta cu un raspuns la un control nu pot merge ca lucrez in strainatate cu un program incarcat si fara zi libera, multumesc
0
23-04-2012, ora 08:31
smashthemup
Nu este medic/terapeut
smashthemup
Simptomele de sarcina pot aparea mai tarziu.. insa lipsa menstruatiei este primul semn evident catre o posibila sarcina. Un test iti va spune exact raspunsul.

Pe de alta parte intarzieirea menstruatiei se poate datora si altor factori in afara de o posibila sarcina. Daca testul este negativ si menstruatia intarzie sa apara, trebuie sa consultati un medic pentru ca nu e ok.
0
24-04-2012, ora 17:34
baby87
Nu este medic/terapeut
baby87
multumesc pentru raspuns menstruatia mi-a venit intr-un tarziu...dar cu dureri mari, foarte negru si abundent, nu stiu de la ce poate sa fie poate imi raspunde-ti d-voastra.multumesc
0
25-04-2012, ora 13:17
Laura Xd
Nu este medic/terapeut
Laura Xd
Multumesc de sfaturi.. Am incercat sa fac cat mai mult efort ca sa grabesc totusi menstruatia si observ ca de 3 zile incoace a inceput sa ma doara burta, imi da si junghiuri, cand dansez ( pentru ca sunt si intr-o trupa ) apoi ma mai lasa, dupa putin timp iar ma doare ca atunci cand trebuie sa imi vina. Asta inseamna ca o sa imi vina cat de curand ? Nu am nici pofta de mancare, am fost si stresata in ultimul timp, se poate sa fii intarziat si de asta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: