De ce mă doare în partea stângă când alerg?

27-09-2011
cristina1997
Nu este medic/terapeut
cristina1997
Bună, scunt Cristina şi am 13 ani. Am o întrebare... De ce mă doare în partea stângă când alerg? Şi după ce durerea se termină, mă apucă durerea sub coaste în partea dreaptă. Nu ştiu ce să mă fac, mă doare îngozitor, şi am încercat şi cu genunchiul ţinut la piept, şi tot mă doare. Şi durează cam 20-30 minute să se calmeze durerile. Chiar nu ştiu ce să fac, doctoriţa mea de familie nu prea găseşte leacul pentru durerile acestea. Mi-a dat să iau agocalmin, crede că-mi trece...
Mâine voi mai încerca la doctorul de familie... Măcar nişte sfaturi...


Cu stimă, Cristina.
11 comentarii
0
27-09-2011, ora 22:32
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ar trebui ca, mai intai, sa se stabileasca daca durerea tine de peretele abdomenului, adica de musculatura, sau e o durere viscerala, adica dor maruntaiele. Daca e vorba de o durere viscerala care alterneaza (pe stanga, apoi pe dreapta), ipoteza cea mai probabila este a unei dureri de origine intestinala. Un examen minutios si un interogatoriu atent vor putea elucida fara probleme in care dintre situatii va aflati.
0
27-09-2011, ora 23:30
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
In timpul efortului organismul uman are nevoie de mai mult sange decat in starea de rapaus. Depozitele sanguine se acumuleaza in splina si ficat si practic printr-un efort ceva mai mare organismul are nevoie de un aport mai mare de sange. splina sau ficatul se contracta( la nivelul capsulelor) iar cand se intampla asta apare si durerea. De obicei acest lucru se intampla ori la persoanele sedentare, neantrenate ori la cele antrenate dar care se supun unui efort mult prea mare pe moment. Daca durerea nu persista, nu ai de ce sa iti faci griji. In schimb daca nu, te doare in continuare si aceasta durere este insotita si de alte simptome, fa investigatii amanuntite.
0
28-09-2011, ora 00:18
cristina1997
Nu este medic/terapeut
cristina1997
@Veritas: Nu, nu am obiceiul sa beau rece. Am si mari probleme cu dintii, de altfel...
@ Dr. Dragomir: Va multumesc mult pentru sfaturi...
0
28-09-2011, ora 00:33
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
http://mymed.ro/durerea-la-efort.html
0
28-09-2011, ora 00:37
cristina1997
Nu este medic/terapeut
cristina1997
Păi.. Durerile mele se schimbă de la 5 minute la 5 minute. Odată mă doare pe dreapta, şi odată pe stânga. Am făcut antrenamente la volei cam 3 ani, şi atunci mă durea oribil. Şi făceam sport regulat zilnic.
0
28-09-2011, ora 08:00
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
Buna, Cristina,
Poti sa-mi spui in ce conditii alergi, ce anume faci - sport, jogging, te grabesti sau alte situatii, si daca poti sa-ti dozezi efortul? Poti sa urmaresti daca exista si situatii in care nu apare durerea?
0
28-09-2011, ora 11:32
cristina1997
Nu este medic/terapeut
cristina1997
Fac alergare usoara, cam 2 km zilnic. Nu fac efort mare. Dar, pe la 500 metri trebuie sa ma opresc, deoarece apare durerea. Am fost la medicul de familie, care mi-a zis ca am abdomen cronic dureros. Trebuie sa fac o ecografie, si niste analize...
0
28-09-2011, ora 13:24
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
Este perfect daca te duci la analize. Pana atunci as vrea sa-ti urmaresti respiratia (stii sa respiri corect?) in timpul alergarii, sa te concentrezi pe acest lucru toata perioada. Si inca ceva, fragmenteaza alergarea in distante mai scurte, ia-ti repere de spatiu sau timp (de exemplu sub cinci sute de metri sau 3-5 min), echivalente cu spatiul care nu te duce in criza. Observa daca atunci cand reiei alergatul, te poti concentra din nou pe respiratie. Observa cum iti dozezi efortul, cum simti aceasta in corp (si unde anume).
Si in final observa ce se mai intampla!
O zi frumoasa!
0
28-09-2011, ora 14:24
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sa-ti faci analize e sigur cel mai indicat. Eu doar voiam sa-ti spun, ca daca n-ai probleme cu ficatul sau ceva organic, punctual, ceea ce ti se intampla poate fi un fenomen absolut normal pe care gastroenterologii il explica simplu: in timpul alergarii, durerea din stanga nu este data de splina (nici nu poate durea...) ci de acumularea de aer din intestin. Si daca se elimina acest aer, scapi si de senzatie...
0
28-09-2011, ora 17:00
oanaoana91
Nu este medic/terapeut
oanaoana91
Buna ziua.Ma numesc Oana, am varsta de 20 ani.Am mai cerut sfaturi si la alte siteuri de doctori sau mai bine zis unde pute.ai cauta o rezolvare la problema pe care o aveai.Am primit de la cineva un raspuns, dar nu stiu cat de bine ar fi, dar hai intai sa va zic problema mea.Problema mea ar fi urmatoarea:de o saptamana am observat spalandu-ma in zona intima, am simtit la mana ca niste cosulete foarte multe si dese.Am incercat sa sparg, s-a spart ca un cos normal si sangerand.Aceste cosulete se afla aproape de locul in care se introduce penisul la femeie.Scuzatimi va rog cuvantul dar nu stiu bine termenii medicali.Am mici mancarimi, dar ma jeneaza foarte mult cand fac nevoia mica si ma sterg.Am intrat intr-o mare panica.Nu stiu ce este.Iar persoana de care mai scris mai sus dupa un alt site mia recomandat sa dau in zona in care am probleme cu FLUOCINOLON N.Acum nu stiu ce sa fac, daca a dat un sfat bun.Astept un raspuns si de la dumneavoastra.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cat mai repede posibil.Va multumesc.
0
28-09-2011, ora 22:36
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sfatul cel mai bun este sa mergi la ginecolog, sa-ti faci analiza PAP si analiza secretiei, pentru ca altfel NU AI CUM SA AFLI CAUZA SI SA TE TRATEZI CORESPUNZATOR!. Nu-ti mai da cu orice, iti poti face mai rau.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Creșterea nivelului de testosteron îi face pe adolescenți să fie nerăbdători
  • Bărbieritul la adolescenți - când să începi să te bărbierești și sfaturi utile
  • De ce nu-mi iese barba? De când e normal să ai barbă?
  • Trăirile pozitive din adolescență pot influența sănătatea și starea de bine la maturitate
  •