De ce nu imi doresc sa fac sex?

23-04-2016
Anonim9612
Nu este medic/terapeut
Anonim9612
Buna! Am 20 de ani si mi-am inceput viata sexuala acum 2 ani, la 18 ani..nu a fost foarte placut, stiu ca asa este atunci cand esti virgina, dar la mine chiar a fost de-a dreptul insuportabil, oribil..de atunci nu am mai facut-o..nu stiu care a fost cauza..tind sa mentionez ca nu am avut preludiu, nu am fost dekoc excitata si cred ca nici el nu avea asa experienta..acum am vrut sa o fac cu prietenul meu, insa ceva m-a oprit, m-a retinut..nu stiu de ce..cred ca imi este frica sa nu se mai intample cum s-a intamplat..nu stiu ce am, am o retinere, nu vreau sa mai simt ce am simtit, durere si discomfort..am incercat sa o fac si cand era sa se intample am spus ca nu vreau..pur si simplu nu am vrut..am simtit ca a intrat putin si am simtit ca intra greu si ca o sa ma doara, mi-a fost teama..as vrea sa imi doresc si eu sa fac sex cu adevarat, sa sint cum este cu adevarat, nu sa imi fie frica..daca nu voi simti placere? Nu vrau sa fac sex si sa nu simt nimic, macar putina placere ceva..ps: prima oara defapt si singutra oara cand am facut-o nici nu m-a dezvirginat calumea, adica can d am fost la gibecolog a spus ca nici nu imi ia in calcul acel act pt ca nu a fost o penetrare definitiva..va rog sa ma ajutati..oare sa fie pe psihic? Sa fi ramas cu trauma ca o sa fie dureros si urat? Eu asa zic ca imi doresc, dar cand sunt la locul faptei pur si simplu nu vreau..ca rog sa ma ajutati..nu stiu de ce imi este asa teama..multumesc!
11 comentarii
0
23-04-2016, ora 19:38
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Este mai mult decat probabil ca experientele neplacute de pana acum influenteaza felul in care va simtiti (teama) fata de actul sexual. "Cheia" se afla in acel preludiu de care vorbeati. El permite atingerea nivelului de excitare care sa va permita sa mergeti mai departe. Pe de alta parte o abordare importanta tine de propria descoperire, care sa va ajute sa va cunoasteti fizic, sa stiti ceea ce va place si ce nu etc. Daca Dumneavoastra nu va cunoasteti corpul si dorintele cine o poate face mai bine? Incercati sa aveti rabdare si cereti sprijinul partenerului in acest sens: initiati intai joculete erotice care sa va pregateasca incet-incet pentru actul sexual. Luati masurile de protectie corespunzatoare ca sa nu existe teama sau alte emotii.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
23-04-2016, ora 19:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa iti povestesc un caz recent.
O fata de 18 ani se prezinta la medicul ginecolog cu veruci sau negi HPV in interiorul vaginului.
Este la primul iubit din viata ei.
Medicul ginecolog arde verucile in mai multe etape (=timp, bani) si fata speriata il intreaba daca a mai luat si alta boala.
In urma analizelor fata descopera ca de la acest prim iubit al ei contactase:
- virusul hiv
- virusul hepatic B
- sifilis.
Acum trebuie sa mai dea 350 lei sa fac test sa vada daca a luat si virusul HPV cancerigen.

Voi tinerii la varsta aceasta va puneti numai problema placerii ? :)

La scoala nu va invata ca exista si boli cu transmitere sexuala al caror tratament costa milioane si zeci de milioane ?

Am o prietena care a luat virusul HPV cancerigen si a cheltuit numai in primul an pe medicamente, teste si operatii 50 de milioane.

In momentul in care va incepeti viata sexuala voi tinerii sunteti pregatiti financiar sa platiti aceste eventuale boli ? Lucrati undeva ? Aveti un venit ?

Prietena mea nu a avut bani cand a contactat virusul si parintii ei au fost nevoiti sa se imprumute la banca sa o salveze.

Te invit sa urmaresti pe Youtube filmul pentru cei care isi doresc sa isi inceapa viata sexuala,
Sexul in afara casatoriei are un pret, 500.000 vizualizari
si sa mai stai un pic sa iti aduni intai informatii despre sex si apoi sa tragi linie si sa iei o hotarare, oricare ar fi ea.
0
23-04-2016, ora 22:23
Anonim9612
Nu este medic/terapeut
Anonim9612
Clara, atunci cand am facut, am facut protejat si asa o sa o fac mereu..normal ca ma gandesc si la asta nu numai la placere
0
23-04-2016, ora 22:27
Anonim9612
Nu este medic/terapeut
Anonim9612
Domnu Valentin Pescaru, va multumesc! Asa cand nu facem sex, mai avem momente in care ma mai excita si reuseste chiar foarte bine, dat cand vine vorba de sex, se grabeste nu stiu, ca nu mai are rabdare sa ma excite..o sa vorbesc cu el. Cred ca sunt genul de persoana care are nevoie de multa lubrifiere..cel putin asa am descoperit eu..probabil ca aici este problema. Va multumesc mult!
0
23-04-2016, ora 23:05
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Toate tulpinile virusului HPV se pot contracta si cu prezervativ, e suficienta simpla atingere a zonei genitale a unei persoane infectate...De asta nu e un lucru foarte intelept sa avem mai multi parteneri sexuali, atat in cazul baietilor, cat si in cazul fetelor.
0
23-04-2016, ora 23:22
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Nu trebuie neaparat sa astepti pana te casatoresti, cum recomanda Clara, ci trebuie sa fii mai responsabila, sa te documentezi mai bine in ce priveste educatia sexuala si sa ai grija cu ce indivizi te incurci, fiindca baietii, in general, au obiceiul sa schimbe mai multe partenere...
0
23-04-2016, ora 23:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cum te documentezi ?
Scrie pe fruntea baietilor ca au HPV cancerigen sau care produce veruci si ca astea se iau cu prezervativ ?
Se duce vreunul sa isi faca inainte testul HPV, 350 lei ?
Te rog sa fii mai amanuntit, David.
0
24-04-2016, ora 00:29
david90
Nu este medic/terapeut
david90
In ziua de astazi, normal, asa ar trebui, ca un baiat sau fata care a avut mai multi parteneri, sa isi faca un examen amanuntit pt BTS-uri, inainte de a se implica in alta relatie.

Ca fapt divers, acum doi ani, solistul trupei Iron Maiden, Bruce Dickinson, a urmat un tratament cu citostatice timp de cateva luni, pt tratarea unui cancer al limbii, provocat tot de virusul HPV, contractat prin sex oral (cunnilingus).De retinut ca el nu prea bea si nici nu fumeaza! Asta ca sa vedeti ca se intampla si la case mai mari...Actorul Michael Douglas e un alt exemplu.
0
24-04-2016, ora 09:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Bun.

V-am dat odata link-ul de la videoul Cum se numeste tara noastra, pe Youtube si ati ajuns la concluzia ca exista romani care nu stiu exact cum se numeste tara in care traiesc.

Erau oameni de la sate in principiu. Filmati in video.

Tu David iti inchipui ca tinerii din ziua de azi, de la sate sau de la orase, ca @ Anonim9612 - autoarea topicului si-au facut ei personal si au pus personal sa faca partenerii lor, teste pentru hiv, hepatite, sifilis, virusul HPV (350 lei), candida, trichomonas, chlamydia, herpes genital, alte infectii inainte sa aiba relatii sexuale ?
0
24-04-2016, ora 09:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Psiholog-psihoterapeut-sexolog Valentin Pescaru

1. Acum cateva luni se lamenta pe forum o tanara de 17 ani daca sa isi inceapa viata sexuala sau nu.
Ati incurajat-o cu sfaturi in stilul dv. pro sex inainte de casatorie.
Nu numai dv. Mai multi si-au pe forum cu parerea favorabila.

Acum cateva zile fata imi scrie pe Fb ca a contactact virusul care provoaca negi genitali, a fost de n ori la doctor, si i-a ars a cheltuit multi bani. Ceea ce nu stie ea e ca virusul asta nu se elimina asa usor din corp si ca revine in etape. Si va mai tot merge pe la doctori, va mai tot cheltui bani. Ceea ce nu stie e ca atunci cand va fi mama va trebui sa nasca prin cezariana. Unii copii din mame cu HPV care provoaca veruci au iesit cu fata plina de bube. Un fel de mici monstri. Dati cautate pe Google HPV veruci imagini si observati cu ochiul liber.

Apoi fata a fost sfatuita de ginecolog sa se duca sa isi faca si testul de 350 lei sa vada daca nu are si HPV cancerigen. Mai nou, in majoritatea cazurilor astea vin mana in mana.

Sper ca toata lumea care a sfatuit acea fata sa "aiba relatii sexuale dar sa se uite bine la partener si sa se protejeze" e multumita de sfaturile pe care le-a dat si de implicatiile lor.

Sper ca acea lume crede ca viata va fi pentru ea la fel de frumoasa si de senina ca si cum nu ar fi dat acele sfaturi si s-ar fi abtinut.

2. Sper ca va incanta cum arata site-ul lui Durex, doareu.com in care tinerii nostri romani sunt invatati pas cu pas despre relatiile sexuale. In zeci de articole stufoase in conditiile in care cred ca deja ati constatat ca exista persoane in Romania care nu stiu cum se cheama tara noastra.

Cum o fata nu ramane insarcinata si nu ia bts-uri daca foloseste prezervativ, gel, face clisme etc, prin sex oral si anal.
0
24-04-2016, ora 12:47
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Totul a devenit comercial in ziua de astazi, asa ca, este responsabilitatea noastra sa ne educam pt a nu pune botul la orice nimic promovat in media.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Libidoul sexual scăzut la bărbați - când, de ce și cum îl creștem
  • De ce mi-am pierdut dorința sexuală (cauze, tratament și sfaturi utile)
  • Libidoul crescut
  • Sunt produsele pentru creșterea libidoului eficiente? Ce spun studiile
  • Cercetătorii au descoperit un hormon care acționează ca un afrodisiac
  • Kisspeptin - eficient la bărbații cu dorință sexuală scăzută
  • Lipsa excitației - de ce nu mă excit?
  • Să înţelegem libidoul sexual - când scade şi când creşte (şi de ce)
  •