De ce nu scap de streptococ?

29-11-2008
Lia B.
Nu este medic/terapeut
Lia B.
In urma analizei de exudat mi s-a depistat streptococ betahemolitic tip G. Am luat 7 zile augumentin, dupa 12 zile la analiza s-a constatat ca streptococul nu a disparut si am luat 28 de injectii cu penicilina. Acum astept cele 10 zile ca sa pot face din nou exudatul. Sunt f.f. ingrijorata, ma tem tot timpul, deoarece simt aceeasi senzatie de rece in gat, pe care am avut-o de 5 luni incoace. Ma ingrijesc, iau echinaceea si catina in paralel cu tratamentul pt. tiroida (tirozol, alfa D3, magnerot). Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de pb. va rog sa imi scrieti. Sunt disperata. Ma tratez din octombrie si tot nu sunt bine.
20 comentarii
0
29-11-2008, ora 17:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ai fost la ORL?
Cum se prezinta amigdalele palatine?
0
30-11-2008, ora 14:25
Lia B.
Nu este medic/terapeut
Lia B.
Nu, astept rezultatul analizei de exudat, sputa si urina.
0
11-12-2008, ora 22:47
bolovanu
Nu este medic/terapeut
bolovanu
MA NUMESC MARIUS PETRE SI EU MA LUPT CU ACEASTA PROBLEMA DE APROXIMATIV UN AN DUPA MAI MULTE ANALIZE SI EXUDATE SI MILIOANE CHELTUITE SI TRATAMENTE FACUTE CU CEFORT PENICILINA SI HIDROCORTIZON HEMISUCINAT NICI O SCUMBARE TOT MAI RAU AM ICEPUT SA SCUIP PUROI IN DEOSEBI DIMINEATA NU STIU CE ESTE DE FACUT DOC.. SPUN CA ESTE O CIUPERCA UN STAFILCOP O INFECTIE NU STIU CE SA MAI CRED ASTEPT RASUNSURI SAU SUGESTII..MULTUMESC ANTICIPAT
0
12-12-2008, ora 15:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ar trebui sa cauti cauza mai Jos.. nu in gat.
sa faci investigatii la gastrologie. este posibil ca o boala gastrica sa.ti provoace aseste probleme.
0
22-12-2008, ora 14:50
coluta
Nu este medic/terapeut
coluta
Am un baietel de aproape 12 ani, iar la o analiza a sangelui necesara inaintea operatiei de polipi a iesit "aslo" 700.Dupa 7 zile de tratament cu un medicament(i-am uitat denumirea), ceva din familia cefalosporinelor, recomandat de medicul ORL a scazut la 560.
Ulterior am mers la un pediatru, care a recomandat o schema de tratament in felul urmator:5 zile eritromicina, apoi 5 zile ospen dupa care 1 luna 1 ospen de 500 pe zi.
Precizez ca operatia de polipi a fost inutila deoarece, baietelul "fosaie" si acum.Coplilul spune ca are nasul infundat...din octombrie.Pediatrul ne-a recomnadat oxacilina si picaturi vibrocil dar nimic...Fosaie in continuare.
Tratamentul de o luna cu ospen s-a terminat acu 2 sapt, iar astazi am repetat analizele:VSH bun (5), Fibrinogen 7, 40 si ASLO iar mare :554.
Stie cineva ce se mai poate administra ?Moldaminul am inteles ca nu se mai face.Retarpenul mai este valabil?Medicii din oraselul in care locuim noi ridica din umeri...Dupa sarbatori o sa cautam unul in orasul vecin, la vreo policlinica cu plata.
astept ceva informatii, raspunsuri cu privire la acest strptococ, cum se poate eradica
multumesc frumos
0
22-12-2008, ora 19:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca problema este in Amigdale palatine.
De ce nu a fost facuta in acelas timp operatia pentru polipi si pentru amigdale ?
0
22-12-2008, ora 22:12
coluta
Nu este medic/terapeut
coluta
multumesc pentru indicatie.
Medicul ORL-ist a spus ca atat timp cat ASLO este mare nici nu se poate pune problema de a fi scoase amigdalele.Mentionez ca operatia de polipi a fost una clasica, "pe viu".
In general baietelul meu nu prea raceste in gat, a facut in toamna doua bronhopeumoniii, dar faringele nu era inflamat.A fost dificil sa-mi dau seama cat e de grav pt ca l-a lovit brusc, fara febra, ci cu transpiratii reci, si fata palida.A fost tratat cu cefalosporine.Mi-e teama ca daca sunt scoase amigdalele racealile se vor duce direct la plamani.
Ma gandeam ca ar trebui luata o proba de exudat, si verificat la ce antibiotic este sensibil streptococul.La penicilina se pare ca nu e.
multumesc inca o data
0
28-10-2009, ora 09:57
xifo55555
Nu este medic/terapeut
xifo55555
buna ziua. ma numesc iordache ionut si de curand la o analiza de rutina a sangelui mia iesit aslo 700. pana acum nu stiam nimic de acest aslo dar in ultimele 2 zile am aflat cam tot. am facut un test exodat faringian+AB si peste 2 zile am rezultatul. dar oricum am inteles ca intru pe injectii cu moldamin. multe persoane spun ca acest moldamin doare. in definitiv ptr mine nu e o mare problema dar si mai multe persoane spun ca desi au urmat tratament de cel putin 6 luni si unii de 3 ani aslo a scazut dar la putin timp a crescut iar. daca se poate o parere despre asta?
depinde de persoana de cat timp este acest microb in mine? eu la gat nu am sesizat nimic in ultima vreme in schimb genunchii mei de 2 ani trosnesc aproape la fiecare miscare. daca indoi piciorul la revenire trosneste genunchiul.si nu usor e un trosnit groaznic. o sa duca la reumatism?
VA ROG DATIMI O PARERE
MULTUMESC
0
28-10-2009, ora 16:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aslo arata un raspuns a organizmului la prezenta streptococului.
poatefi si de la infectii dentare nu ueaparat de la amigdalite!
Intradevar este riscul unui reumatizm!
mergi la stomatolog, ORL.. si balneologie
0
28-10-2009, ora 17:58
xifo55555
Nu este medic/terapeut
xifo55555
iordache ionut. acum 2 luni am fost la dentist si am reparat tot ce era stricat in gura. si acum nu simt nici un disconfort la dinti. inca o chestie:cineva sia dat cu parerea spunand ca poate fi meningita. eu am dureri de cap de vreo 2-3 ani foarte nasoale.vin si stau cateva zile si apoi dispar.eu mereu am dat vina pe oboseala pe faptul ca petreceam mult timp la televizor pe o stare nervoasa. durerile sunt in toate regiunile capului. frunte ceafa peste tot. poate fii un semnal de alarma?
din cate am aflat acest streptocop poate insemna o infectie la gat, reumatism si intrun final o chestie la inima. as vrea sa stiu unde trebuie sa ma verific prima data ce are prioritate. vineri primesc rezult la un test exudat faringian is sa vad daca am ceva la gat. de acolo as vrea sa ma indrept catre un dc pentru reumatism.

aveti o parere?
MULTUMESC MULT MULT
0
29-10-2009, ora 07:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am sugerat.o deja!
trebue sa mergeti la ORL. si la Reumatologie.
problemele care le ati avut la dantura.. ar fi putut lasa acel raspuns cu anticorpi in organizm!
faceti moldamina.. consultatii medici si tratati simptomele aparute!
0
29-10-2009, ora 10:37
xifo55555
Nu este medic/terapeut
xifo55555
iordache ionut. va mai deranjez inca o data. am inteles ca un tratrament homeopatic este alternativa la moldamunul asta. se spune ca da rezultate foarte bune. dumneavoastra credeti ca este o alternativa credibila?
multumesc
0
29-10-2009, ora 11:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU este corecta intrebarea.
homeopatiea este o stiinta care abordeaza Omul.. in intregime.(, nu pe boli). si remediile homeopatice NU pot fi comparate sau nu sunt alternativa a unor preparate alopate.
Homepatia trateaza fiecare om in parte tinand cont de metabolizmul si de specificul personal.
Numai dupa un consult la Homeopat... o sa puteti afla.. daca exista un remediu care poatesa va ajute !
0
06-02-2010, ora 16:36
kidxelor
Nu este medic/terapeut
kidxelor
Buna ziua, ma numes ionut am 17 ani si am unele din problemele de mai sus. Mentionez ca am carii si dureri de masele dar rare, sunt fumator de aproape 4 ani obisnueam sa merg cu capu gol si slab imbracat tot timpul si sa beau sucuri/bauturi reci.

Am un gust mai ciudat tot timpul in gura, daca scuip normal scuipatul este alb si cu foarte multe "bule", de mult ori ma trezesc cu o flegma in gat care ma usutra si acea senzatie de usturime trece dupa circa 30 minute dupa ce o scuip. De foarte multe ori mi sa intamplat sa suflu nasu si sa fie pe langa mucoasa si sange, vite de sange deobicei, sau cand scuip "putin fortat" (horcaiala din nas/gat nici eu nu mai stiu) sa scuip la fel sange, nu dureaza mult dar ma sperie, sunt foarte ingrijorat de aceste simptome, o singura data intr-o seara am suflat sange mai mult.. cam 2 minute tot am mers sa vad daca mai suflu, si era un sange...mai mult sange decat mucoasa, dar a fost singura data de acest gen, in general scuip un maroniu verziu si din cand in cand sange, aproape in fiecare zi daca suflu nasu sau scuip "putin fortat" dau de aceste vite de sange. Am precizat ca am probleme dentare si un aslo de 584 iesit acum 5-6 zile. Voi consulta un medic specialist luni, poate chiar mai multi depinde cum ma trimite docotrita si pe unde, dar sunt foarte speriat... paranoizez

Acum 2 saptamani am simtit niste intepaturi in parte dreapta jos exact unde se termina coastele si incep muschi abdomenului, erau ca niste ace si mau luat din senin, mau tinut vreo 5 zile iar dupa 7-8 zile au inceput in partea dreapta dar in lateral nu in fata, doctorita de familie mia pus diagnosticul "Nevralgie intercostala bilaterala" mia dat midocalm neuromultivit si un gel diclac (pe care nu lam luat, si nici medicamentele nu leam terminat+ ca nu leam administrat regulat) si acum parca am o stare de oboseala /respiratie grea, si pana acum 2-3 zile cand fortam scuipatul din gat ieseau niste vite albicioase si mici. Ma simt bine cu nevralgia rareori mai simt am cam 3 saptamani de cand am avuto si na fost durere mare dor panica. Am mentionat si acest aspect poate conteaza.
Va rog mult, raspunde-ti si spuneti-mi cam ce ar putea fi, este tratabil, este grav ?... sunt foarte panicat si fricos cu acel sange si respiratia mai greoaie + aslo de 584 cu care mau speriat toate cunostintele.
Nu o sa las deoparte problema orice ar fi o sa merg la consultatii dar vreau sa aflu un mic raspuns inainte.
Multumesc Anticipat, si sanatate tuturor.
0
07-02-2010, ora 08:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ai face o mare favoare organizmului tau. daca
1. ai la sa fumatul
2 nu ai consuma bauturi acidulate
3 ai merge la stomatolog
4 la ORL.. safaci o radiografie SAF sa vezi daca nu e sinuzita
0
26-04-2010, ora 14:26
pozsu
Nu este medic/terapeut
pozsu
Buna ziua!
Ma numesc Susana, am 32 de ani, sunt din Miercurea Ciuc, si de vreo 2 ani de zile ma lupt cu o durere de gat, fara febra, fara tuse. Medicul de familie a prescris antibiotic, de toate felurile. Durerea trece dupa 2-3 saptamani, dar reantoarce dupa maxim 4-5 zile.
Am facut analizele, ASLO a iesit 300, CRP 8.97.
Am facut 3 luni Moldamin, cate una pe saptamana,
Am facut antibiograma, a iesit, ca sunt rezistent la penicilin.
Acum o luna au scos amigdalele.
Am fost si la dentist si dupa operatie, am 2 masea, pe care trebie sa scoate.
Va rog, daca puteti sa-mi spuneti, ce as mai putea sa fac, sa scap de durerea de gat. Tot asa ma doare gatul, ca inaite de operatie. Simt ca nu mai pot de durere, de senzatia asta, simt ca innebunesc.
Sunt capabila sa fac orice, numai sa scap de durere.
Pe 10 mai trebuie sa ma duc, sa fac din nou analizele, sa vad, daca a scazut ASLO.
Va rog frumos Dl doctor, dati-ne o idee.
0
26-04-2010, ora 14:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o direre persistenta de gat poate fi si de la Refluxul gastroesofagian.
mergeti la Gastrologie si faceti investigatii pentru a exclude acest reflux gastroesofagian.
pana atunci.. incercati sa tineti un regim strict fara bauturi acidulate, fara fructe citrice, fara muraturi, fara salate cu Otet !!!
multa gargara.. cu ceai de musetel + 5 pic de alcool iodat
Voseptol tab de supt 4-5 pe zi
multe ceaiuri calde cu miere de albini
0
29-04-2010, ora 14:48
pozsu
Nu este medic/terapeut
pozsu
Multumesc foarte mult Dl doctor pt raspuns!
Am fost la sf anului trecut si la Gastrologie, si a zis D-l doctor, ca totul e in regula.
In afara de apa minerala, alte acidulate nu beau deloc, fructele citrice nu sunt preferatele mele ( chiar, ar trebuie pt vitamina c, dar nu-mi plac), si nici muraturile, mai ales ce contine otet.
Gargara faceam cu apa sarata, luam si picaturi de propolis, sa nu mai zic nimic de miere, din care consum foarte mult.
Ma duc si iau si Voseptol, sa incerc si pe asta.
Multumesc inca odata, revin dupa ce o sa am rezultatul la analize.
O zi buna in continuare!
0
30-04-2013, ora 17:19
lucky 29
Nu este medic/terapeut
lucky 29
de ce va vreme, de 2 luni ma lupt cu o sputa de culoare alba cu ceva murdar in interior cit o boaba de mazare cu punctulete maro si este de consistenta piftiei poate sa ma ajute cineva cu o explicatie. va multumesc
0
02-05-2013, ora 08:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi din amigdale, din bronfii sau din faringe din cauza refluxului gastric
incepi cu un medic ORL..dupa daca e cazul..mergi la Pneumoftizio si la gastrologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Streptococul beta hemolitic de grup B în sarcină
  •