De ce nu se găseşte Duloxetinum, preparat generic, pe piaţa românească

20-12-2015
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Bună seara,

aş vrea să ştiu dacă cineva se confruntă cu această problemă, nu a găsit pe piaţă decât inovativul Cymbalta, pentru care a plătit un preţ foarte mare şi nici un fel de generic (în mod normal, era de legal să se găsească genericul Dulsevia, fabricat de KRKA)!?
Dacă da, mă interesează ce demersuri aţi făcut!
De asemenea, aş vrea să scriem pe acest topic sau pe altul problemele pe care le avem cu lipsa unor medicamente generice de pe piaţă, cu consecinţa că trebuie să plătim disproporţionat de mult. Nu vă ascund faptul că am făcut câteva sesizări pe acest subiect, dar am observat că nimeni nu reacţionează, nici măcar pacienţii.
Importantă este atitudinea noastră civică şi aş vrea să facem ceva împreună!
12 comentarii
0
20-12-2015, ora 11:17
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Ce să înţeleg, nimeni nu ia Duloxetinum?
Toată lumea ia medicamente inovative, precum Cymbalta?
Nimeni nu vrea să se implice?
Suntem atât de mulţumiţi de cum funcţionează piaţa farmaceutică?
Spuneţi voi...
0
22-12-2015, ora 08:41
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Oameni buni, voi n-aveţi nici o problemă în face rost de un medicament care vă foloseşte, l-aţi găsit mereu pe piaţă şi la cel mai bun preţ, care să nu vă afecteze bugetul? Asta înseamnă că sistemul merge foarte bine? Poate am eu o problemă cu duloxetinum şi am făcut cumva o obsesie, dar e de-a dreptul şocant să dai 150 de lei pe un medicament, în condiţiile în care există generic, e şi mai şocant să ceri explicaţii şi să nu primeşti nici un răspuns. Dacă eu vreau să-mi cer drepturile în stradă, va ieşi măcar unul dintre voi să spună că el a păţit la fel ?! E doar o metaforă...
0
22-12-2015, ora 11:06
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Trebuie vorbit cu farmacistii prin asociatiile mari care apara drepturile pacientilor !
0
22-12-2015, ora 13:38
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Am vorbit peste tot, singurul lucru care îmi mai rămâne de făcut este să solicit farmaciei să-mi aducă medicamentul, farmacia nu are de unde să-l ia, că distribuitorii practică un comerţ paralel (aduc medicamentul în România, lasă aici cantităţi infime şi-l duc mai departe în Europa, în ţările unde pot face maximum de profit), iar eu trebuie să fac către Casa de Asigurări sesizare, iar Casa va amenda farmacia...Distribuitorii fac în continuare export, MS greşeşte în continuare substanţa activă, astfel încât degeaba cer ceva farmaciilor, pentru că ele n-au text de lege care să le permită, în fericitul caz în care au genericul, vânzarea lui în regim compensat. Casa Naţională nu vrea să asculte ce i se spune din teritoriu şi cercul acesta e un adevărat cerc vicios!
0
22-08-2017, ora 09:57
olguta30
Nu este medic/terapeut
olguta30
Buna ziua,
De aproximatix 3 luni ma lupt cu o anxietate generalizata, cel putin asa mi s a pus diagnosticul
Am ajuns sa ma si indoiesc de acesta
Totul a plecat de la o stare de rau cu stare de lesin tremuraturi si sufocare(mai degraba lipsa de aer).Am chemat ambulanta, fiind la serviciu si am primit diagnosticul de atac de panica.De atunci a inceput calvarul.Am facut seturi de analize, de sange(precizez ca sufar de copil de o anemie cu hemoglobina de 9, 3), Ekg, radiografie pulmonara.Diagnostic tulburare de anxietate, cu dezvoltarea unor fobii, frica de a intra in magazine, de a iesi singura din casa si chiar insotita teama de a conduce.Am inceput sedinte de psihoterapie (nu sunt convinsa ca sunt cele care trebuie), tehnici de respiratie si relaxare.De asemenea am mers si la psihiatru si urmez tratament cu Serlift Anxiar si Trittico. Problema e ca nu vad schimbari relevante dupa o luna de tratament.S au diminuat intr-adevar atacurile de panica si au disparut oarecum fobiile, dar teama si frica de moarte si sufocare sunt prezente si mi dau aceleasi stari de anxietate.Acum mi s a prescris Duloxetina inlocul Serliftului.Nu mai stiu ce sa fac.Mi se pare ca nu evoluez spre omul care eram inainte mai deloc.Rog un sfat.Sa fac si alte investigatii???Multumesc
0
22-08-2017, ora 13:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu exista alte investigatii pe care le puteti face pentru anxietate. Uneori e nevoie sa schimbati mai multe tratamente pentru a gasi pe cel care vi se potriveste. Aveti rabdare sa gasiti tratamentul potrivit. El isi va face efectul cam la 2-4 saptamani dupa ce ati inceput sa il luati.
0
22-08-2017, ora 15:37
olguta30
Nu este medic/terapeut
olguta30
Va multumesc pt.incurajare.E o stare atat de invalidanta, sper ca noul medicament sa fie mai bun.
0
23-08-2017, ora 14:26
olguta30
Nu este medic/terapeut
olguta30
As vrea sa mi spuneti dumneavoastra cum resimtiti aceste stari de anxietate?
Din pacate mi e teama sa nu fie altceva.
Multumesc
0
23-08-2017, ora 15:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La fel. Este anxietate. Trebuie sa aveti rabdare sa va gaseasca doctorul tratamentul potrivit.
0
23-08-2017, ora 15:41
olguta30
Nu este medic/terapeut
olguta30
Din experienta dvs sau a celorlalti, , anxiosi, , in cat timp dispar simptomele?Mentionez ca perioada cea mai grea este dupa ora 14.00_15.00 cand incep sa obosesc si apar tremuraturile si goliciunea din cap.
0
23-08-2017, ora 19:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dupa 3-4 saptamani dar tratamentul se face pe termen mai indelungat, nu se opreste brusc cand va simtiti bine.
0
26-08-2017, ora 20:15
olguta30
Nu este medic/terapeut
olguta30
Ce parere aveti de medicamemtul nou prescris, , Duloxetina, , ? L a folosit cineva?Pana acum, timp de o luna, am luat Serlift.Usoare imbunatatiri s au vazut, dar nu cele asteptate si medicul mi l a schimbat cu Duloxetina.Acum va trebui sa se obisnuiasca corpul cu alta substanta.Daca ati luat ce reactii adverse v a dat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul