de ce nu vreau sa fac dragoste cu sotul meu? | Forumul Medical ROmedic

de ce nu vreau sa fac dragoste cu sotul meu?

10-03-2011
IONY20
Nu este medic/terapeut
IONY20
Buna, ma numesc Ionela si am 24 de ani. sunt casatorita de 3 ani si stam impreuna de 5 ani. la inceput vroiam sa facem dragoste de fiecare dat cand ne intalneam (si ne intalneam des) iar acum trec saptamanile si chiar 1, 2luni si mai fac si eu dragoste ca mi-e rusine de sot, care e un dulce de barbat.mi-e rusine sa merg la un psiholog si nici nu vreau sa ma gandesc ca nu mai simt nimic pt el. avem si un bebe de 4 luni.sfatuiti-ma ce sa fac, ca nici nu vreau sa ma gandesc ca sotul meu m-ar lasa pt asta
6 comentarii
0
10-03-2011, ora 16:36
Jasmyn77
Nu este medic/terapeut
Jasmyn77
Sfaturi poti sa primesti multe, dar ca sa treci la solutii trebuie mai intai sa gasesti cauza/problema. Pentru aceasta iti recomand un psihoterapeut care in cateva sedinte o sa te ajute. Ai nevoie sa gasesti cauza, sa o elimini, sa intelegi cum gandeste barbatul de langa tine, ce-ti poate oferi ziua de maine etc.
0
10-03-2011, ora 16:37
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Draga mea,
abia la final am inteles, adica te-am inteles..
Pai tu, abia ce ai nascut..de 4 luni -SA VA TRAIASCA BEBE-
e si normal ca, o perioada sa nu mai simti acest lucru...
linistete-te, nu merge pe la nimeni, va fii bine, DAR
ma gandesc ca prioritatea ta de acum a devenit bebe si..pe sotul tau l-ai lasat pe planul doi..
Impuneti ca, atunci cand vine sotul acasa, bebe sa fie mancat, schimbat, culcat,
sa poti sa-l rasfeti si pe el..
sa stii ca..in curand iti va simti afectiunea si..SA NU FIE PREA TARZIU...
Impune-ti si vei vedea ca, imi vei ruga de sanatate..copilul creste si sigur ca, nu-ti doresti sa-l cresti singura...
O seara placuta si..s-auzim de bine!
0
10-03-2011, ora 18:01
Dr. Laura Palii
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Laura Palii
Daca am inteles bine: problema ar fi ca tanara mamica nu-si doreste sotul. In acest caz, luand in consideratie ca fost lunga perioada de sarcina, iar acum copil mic, alaptare, dorinta de a dormi macar o noapte intreaga etc - este ceva normal. Corpul feminin elimina mai multi hormoni care se reflecta in comportament, dorinte si stare; deaceea dupa o nastere aproape orice femeie are o dorinta scazuta fata de sex, barbati, relatii. Este doar o etapa trecatoare care trebuie acceptata caatare. Intre timp tanara mamica ar fi bine sa aiba grija inafara de copil si de corpul sau, care trece prin multe schimbari. Timpul trece, dorintele vor reaparea, iar sotul care este o dulceata de barbat are nevoie de comunicare, sa-i explici ce se intampla cu tine si sa aiba rabdare. Toate familiile trec prin asa ceva.
0
11-03-2011, ora 00:21
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Dar sa postezi aici nu ti-e rusine? Gandestete la asta Cred ca mersul la psiholog, a fi intr-o camera cu o singura persoana are legatura cu intimitatea ta
Imi pare rau, dar contrazic nu toate familiile trec prin asa ceva
Cum a zis si dl sau dna psihoterapeut sunt si eu sigura ca are legatura cu sarcina si poate fi vorba de o depresie postpartum Iti recomand sa iti invingi "rusinea: si sa mergi la psiholog pentru ca toate starile tale se vor transmite copilului
Psh Ioana Panculescu
0
07-06-2011, ora 13:17
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna Iony,
Exista posibilitatea ca nasterea sa-ti fi redus apetitul sexual, practic acum esti mama, o alta calitate a femei, o alta etapa a vietii. Trebuie sa inveti sa le imbini pe amandoua, astfel incat nici sotul si nici bebelul sa nu fie neglijat de tine.
Cum ar putea sa produci schimbarea nu prea stiu, orice sfat trebuie aplicat in functie de situatie, de caracterul persoanei etc... degeaba iti spun eu mananca nuci, cand tie nu iti plac, iti produc repulsie.
Incerca sa soliciti ajutorului unui psihoterapeut, pentru a face mai usor acest pas pot solicita ajutorului unui psiholog care ofera consultatii online. Acceseaza topexperti.ro, platforma de comunicare care ofera consiliere psihologica prin chat. Psihologul nu te judecat, si nu ai de ce sa te simti rusinata fiindca apelezi la unul... trebuie sa te gandesti sa mergi la doctor, mai un doctor mai special care se ocupa de inima ta, de sentimentele, starile si sufletul tau.
Minunile uneori se lasa asteptate, trebuie neaparat sa iei atitudine pentru a nu-ti expune riscului mariajul.
0
04-07-2011, ora 21:00
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Buna Ionela, ma intrebam daca te-ai gandit la posibiliatea de a vorbi cu sotul tau despre cum te simti si sa-l intrebi si pe el ce simte despre lipsa relatiilor sexuale dintre voi doi. Este posibil ca el sa inteleaga ca treci printe niste schimbari enorme dupa nastere (si de natura emotionala dar si de natura hormonala), dar de asemenea exista posibilitatea ca el sa inteleaga din asta ca nu mai ai sentimente pentru el. Daca iti este greu sa vorbesti cu el despre asta, poti apela la un psiholog sau poti incerca sa-i scrii gandurile tale intr-o scrisoare si sa i-o dai sa o citeasca.
Va doresc mult succes si sa va bucurati de bebele vostru. :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul