de ce se imbolnavesc femeile de cancer ovarian? | Forumul Medical ROmedic

de ce se imbolnavesc femeile de cancer ovarian?

18-02-2009
needhelp
Nu este medic/terapeut
needhelp
de ce se imbolnavesc femeile de cancer ovarian?
6 comentarii
0
18-02-2009, ora 23:14
needhelp
Nu este medic/terapeut
needhelp
un barbat care a avut o prietena bolnava de cancer ovarian poate sa transmita boala altei femei?
0
19-02-2009, ora 00:33
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Cancerul nu este contagios!
0
19-02-2009, ora 11:18
needhelp
Nu este medic/terapeut
needhelp
multumesc pt raspuns, dar as dori o discutie mai ampla pe tema aceasta.
totusi multe multe femei se imbolnavesc de aceasta boala.de ce? si mai ales femeile implicate in relatii
sexuale...ori cancer la san aceasi problema. cine spune ca nu este un microb care se transmite?tebuie sa fie ceva deoarece nu sunt doar cateva cazuri, ci tot mai multe...va rog contraziceti-ma cu argumente!
in alta ordine de idei: deci o femeie care are un prieten dupa doi ani se imbolnaveste de cancer ovarian...de ce?din cauza actului sexual? din alte cauze?care?
0
19-02-2009, ora 11:21
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Cancerul ovarian se face din mai multe motive. Cauta pe internet cauzele aparitiei cancerului ovarian si poate te ajuta cu ceva.
0
19-02-2009, ora 14:24
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Simptomele cancerului ovarian pot fi detectate din timp, de aceea femeile trebuie sa le urmareasca pentru a descoperi eventuala manifestare a bolii in primele stadii si a o rezolva.
Cancerul ovarian este cel mai grav dintre cele care afecteaza sistemul reproducator feminin.
Rata mare de decese se datoreaza in parte nedetectarii timpurii a acestuia si a inexistentei testelor de screening.
O declaratie recenta facuta de cateva asociatii de profil din Statele Unite poate ajuta femeile sa retina si sa detecteze din timp eventualele simptome.
In aceasta declaratie, urmatoarele simptome sunt descrise ca aparand mai frecvent la femeile cu cancer ovarian decat la restul populatiei:
- balonari
- dureri pelviene si abdominale
- dificultati la mancat sau senzatia de plin aparuta dupa foarte putina mancare
- simptome urinare - urgenta si frecventa
Femeile care au aceste simptome aproape zilnic timp de cateva saptamani trebuie sa consulte medicul, de preferat medicul ginecolog, sustin organizatiile din domeniu. Acestea spun ca femeile cu cancer ovarian raporteaza simptomele ca fiind persistente si reprezentand o schimbare fata de starea normala de dinainte. Oricum, doar aceste simptome nu indica intotdeauna prezenta unui cancer ovarian. Medicul este cel care poate pune diagnosticul corect.
Daca este descoperit in primul stadiu de evolutie cancerul ovarian este vindecabil in 90% dintre cazuri. Din pacate, inexistenta unei liste clare de simptome de comun agreate de specialistii din domeniu a dus pana acum la diagosticari foarte tarzii, in ciuda vizitei la doctor.
Aceste simptome sunt totusi foarte des intalnite la femei din cand in cand. Scopul declaratiei facuta de asociatiile din domeniu nu este acela de a speria femeilem facandu-le sa creada ca au cancer ovarian, ci acela de a alerta femeile si medicii care le trateaza in legatura cu anumite simptome care se repeta si care pot indica aparitia cancerului.
0
19-02-2009, ora 14:25
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Femeile care sufera de obezitate au un risc cu 80% mai mare de a face cancer ovarian, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la National Cancer Institute din SUA, informeaza cotidianul britanic The Independent.

Legatura dintre obezitate si cancer ovarian a fost demonstrata intr-un studiu de sapte ani in care au fost implicate aproape 95.000 de femei.

In urma studiului, cercetatorii au concluzionat ca femeile cu varsta cuprinsa intre 50 si 71 de ani, care sunt obeze, au un risc cu 80% mai mare de a se imbolnavi de cancer ovarian decat femeile care nu au probleme de greutate. In cei sapte ani, 303 dintre femeile care au participat la studiu s-au imbolnavit de cancer ovarian.

Studiul cercetatorilor americani sustine ipoteza ca obezitatea poate creste riscul de cancer prin efectele sale hormonale. Masa corporala in exces dupa menopauza poate creste cantitatea de estrogeni, care stimuleaza cresterea celulelor ovariene si joaca un rol important in dezvoltarea cancerului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici