De ce sunt gay?

25-10-2011
alin147258369
Nu este medic/terapeut
alin147258369
asa mam nascut sau am o problema la mansarda?
17 comentarii
1
25-10-2011, ora 22:58
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
daca esti un veritabil gay, asa te-ai nascut, la cap esti sanatos.
0
21-04-2012, ora 01:32
andrei2012
Nu este medic/terapeut
andrei2012
doamne fereste. cum sa ti placa baietii...
fa in asa fel incant daca mai poti.. sa ai inclinatii spre fete... sunt atatea fete frumoase.. viata e asa frumoasa.. poti avea un copil in viitor...
2
22-04-2012, ora 12:21
adrian79
Nu este medic/terapeut
adrian79
alin,

asa te-ai nascut si nu ai nicio problema cu asta. problemele vin din partea celor oamenilor de genul celor mai sus, care te judeca. esti normal ca si orice alt om, orientarea sexuala nu te schimba cu nimic.

daca mai ai intrebari vizavi de chestia asta sau frici, cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un psihoterapeut, de obicei ajuta sa iti infrunti toate nelamururile ce apar in cazuri de genul asta...

numai bine!
0
06-06-2012, ora 10:40
costel gabriel
Nu este medic/terapeut
costel gabriel
nu este nimic rau asa esti recunoasteti idetitatea sexuala mandrestete asa cum esti tu nu baga in seama rautaciosi
0
14-08-2012, ora 21:04
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Exista persoane care in urma unei traume in copilarie (viol, abuz sexual) sau a unei relatii deficitare cu tatal (la baieti) sau cu mama (la fete) ajung sa nu se poata identifica cu propriul sex (baiatul nu accepta ca este baiat) sau sexul opus (baiatul nu poate accepta femeile si viceversa).
0
02-10-2012, ora 10:28
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, în general homosexualitatea nu implică o dereglare psihologică, dar acest lucru nu înseamnă că identitatea sxuala îţi este afectată (tot bărbat vei rămâne). În timp vei putea dezvolta un grad de atracţie pentru sexul opus dacă doreşti acest lucru. Există câteva recomandări:
-Încearcă o relaţie cu o femeie.
-imaginează-ţi zilnic o relaţie sexuală cu o femeie
-vizionează filme erotice cu heterosexuali.
-analizează-ţi puţin dorinţele şi scopurile în viaţă. Dacă eşti la începutul vieţii sexuale este posibil să fie o peioadă de adaptare.

Numai bine.
0
02-10-2012, ora 13:03
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Consider ca homosexualitatea nu este o obisnuinta, asa cum nu poate fi nici educata pentru a se transforma in heterosexualitate.
0
02-10-2012, ora 18:41
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Homosexualitatea este parţial înascută, parţial dobândită (prin experienţele de viaţă sau influenţăa societăţii) şi parţial susţinută (prin atitudinile asociate şi comportamentul sexual) nu este neapărat vorba de spiritualitate însă nivelul de religiozitate are un rol important la nivel de autodisciplină. Există persoane heterosexuale care dezvoltă fantezii şi întreţin relaţii homosexuale. Unii realizează că sunt BI alţii se consideră din acel moment homosexuali şi aleg să întreţină relaţii numai cu bărbaţi pentru că aşa consideră mai potrivit din punct de vedere hedonic.
Dacă în adolescenţă lucrurile sunt abordate în acest fel, iar un tânăr aparent homosexual alege să testeze într-un mod cât se poate de plăcut relaţiile heterosexuale, acesta are şanse ca pe parcurs să devină excitat şi de către sexul opus fiindcă din adolescenţă se consolidează schemele cognitive aferente comportamentului sexual. Nu este bine să considerăm că nu există alternative pentru un homosexual care doreşte să se adapteze la identitatea sexuală (barbat). Studiile au demonstrat că prin expuneri repetate la imagini cu sexul opus, asociate cu autostimularea, în timp se produc rezultate favorabile. Sigur că acest lucru nu pare mereu dezirabil, dar până la urma este alegerea fiecăruia.
0
03-10-2012, ora 14:45
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Atunci cand homosexualitatea este o alegere, se datoreaza unor experiente de viata care nu ii mai permit persoanei respective sa se identifice cu sex-rolul sau. Nu neg validitatea studiilor experimentale, insa consider ca sunt, prin denumire, "experimentale" si atat. Pentru a schimba inca o data identitatea sexuala a unui om, dupa ce el deja a optat odata, este ca si cum i-am spune ca daca pana acum a scris cu mana dreapta, de aici inainte trebuie sa se obisnuiasca sa scrie cu stanga (in conditiile in care mana dreapta este perfect sanatoasa).
Alternative exista pentru persoanele homosexuale, insa nu exista certitudinea ca ele sunt indicate. Poate ca ar fi mai important sa ajutam persoana sa se inteleaga pe sine, sa se impace cu experientele traite si sa se responsabilizeze daca a facut o alegere.
Presupunand totusi ca poate fi educata homosexualitatea spre a se "transforma" in heterosexualitate, va exista mereu o lupta apriga intre Eu si Supraeu, intre a cenzura instinctele sexuale si a le educa sau a le da frau liber. Tensiunea aceasta a alegerii nu este de bun augur.
0
03-10-2012, ora 23:17
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Mă refer strict la situaţiile în care o persoană doreşte să producă schimbări ce oferă mai multă satisfacţie în viaţă. Trecerea de la homosexualitate la bisexualitate se poate produce, cand eul ideal include aspiratii pentru relatii heterosexuale de care eul prezent poate beneficia din plin. Exista persoane homosexuale ce nu sunt multumite să trăiască în tensiune. Această tensiune nu apare doar din partea comunităţii, ci porneşte din interior. Dacă ar fi să folosesc analogia lui Freud, aş spune că tensiunea apare atunci când un homosexual doreşte să devină heterosexual dar şi atunci cand acesta respinge aceste "instincte". Oricum, stadiul anal este out of date.
studiile nu sunt "experimentale si atat", sunt stiintifice, facute sa ofere sprijin persoanelor care doresc sa il primeasca. Nu trebuie sa generalizam nevoia de protectie a homosexualitatii, ca si cum ar implica mereu o serie de vulnerabilitati sensibile iraţionale. Orice persoană poate alege să transforme fanteziile în realitate, indiferent de orientarea sexuală.
0
05-10-2012, ora 12:35
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Incercam sa spun ca cercetarile experimentale au foarte multe limite.
0
16-04-2013, ora 21:21
Gabriela Sarapatin
Identitate neconfirmată
Gabriela Sarapatin
Buna ziua,

Cercetarile nu sunt concludente in ceea ce priveste cauzele orientarii sexuale de tip homosexual/gay. Aceasta nu este considerata o tulburare, ci o orientare alternativa a sexualitatii. Evident ca este dificil pentru o persoana care isi da seama de trairile sale, de senzatiile pe care le are si de atractia pe care o simte, sa accepte ca este gay. Exista presiuni sociale si familiale foarte mari, norme care ne dicteaza implicit cum sa simtim si cum sa ne comportam. Eu va recomand de aceea, sa apelati la un psiholog pentru a va clarifica intr-un cadru securizant toate aceste trairi si sa fiti mai impacat cu dumneavoastra.

Gabriela Sarapatin
Psiholog clinician
Consilier psihologic
0
04-05-2014, ora 19:37
gyt
Nu este medic/terapeut
gyt
@alin147258369 Ai putea cere bilet de trimitere catre ENDOCRINOLOGIE, pt a face analize hormonale.
1
05-11-2014, ora 21:55
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Psihologi, atentie! Daca sustineti ca homosexualitatea poate fi 'vindecata' va puteti trezi cu un proces de malpraxis sau va puteti pierde dreptul de libera practica.

Conform studiilor lui Kinsey, majoritatea oamenilor se afla pe undeva intre 100% homosexual si 100% heterosexual, dar cei care sunt clar homosexuali nu pot fi 'educati' sa devina bi sau hetero.

Conform cercetarilor prof. univ. dr. Dick Swaab, oamenii se nasc homo, bi sau hetero conform actiunii hormonilor mamei in timpul dezvoltarii lor intrauterine.

Tratamentele de convertire la hetero au fost interzise in mai multe state din SUA deoarece principalul lor rezultat sunt sinuciderile.
0
17-11-2015, ora 21:06
BogdanTiberiu
Nu este medic/terapeut
BogdanTiberiu
Imi cer scuze daca raspunsul meu deranjeaza pe cineva dar din punctul meu de vedere homosexualitatea este o boala psihica. Nu atat de grava ca si zoofilia spre exemplu (daca tot ni se pare normala homosexualitatea de ce nu si zoofilia) dar tot boala psihica este. Faptul ca ni se tot inoculeaza si se insista ca este ceva normal nu cred ca duce la rezolvarea acestei probleme. Deasemenea faltul ca inca nu s-a gasit un tratament pentru asta nu inseamna ca este ceva normal. Mai grav cosider ca este faptul ca foarte multi psihologi sar ca arsi cand aud de masturbare sau sex anal intr-o relatie hetero dar vin cu argumente ca a fi gay este ceva normal. Nu este normal si intr-adevar este o boala psihica la care nu s-a gasit remediul. Cred deasemenea ca daca ar fi introdusa ca atare la boli psihice posibil ca remediul sa fie gasit mai repede.
0
18-11-2015, ora 03:03
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Conform lui David W. Martin in cursul TTC de introducere in psihologie, homosexualitatea era considerata o boala mentala intr-o perioada in care homosexualitatea contravenea grav moralitatii acceptata pe larg de societate. Schimbandu-se moralitatea societatii, homosexualitatea nu mai contravine acesteia, de aceea nu e nimic bizar in decizia APA si a apoi a OMS de a nu mai considera homosexualitatea drept tulburare mentala. De ex. in statele europene nu este permis sa te casatoresti cu tinere de 10-12 ani si a dori acest lucru poate fi privit drept simptom de boala mentala, dar in societatea romaneasca traditionala era un obicei legitim, care e de altfel in prezent in societatile care au ramas la traditiile lor premoderne (statele islamice, in India e ilegal in unele state, dar se practica, etc.).

Iar eu nu cunosc psihologi care sar ca arsi cand vorbesti de masturbare sau sex anal in cadrul unei relatii heterosexuale. Ma rog, nu pot garanta pentru toti psihologii, deoarece a fi psiholog nu inseamna ca ai obtinut scutire de sau imunitate contra a fi tu insuti bolnav mental. Opozitia dura contra masturbarii poate fi simptom de boala mentala, indiferent ce profesie exercita cei care i se opun. Asta din moment ce de cel putin 50 de ani consensul medicilor si al psihologilor este ca masturbarea este un obicei normal si sanatos, pe care il practica frecvent atat cei necasatoriti cat si cei casatoriti (adica marea majoritate a oamenilor sunt sau au fost onanisti).
0
18-11-2015, ora 03:25
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Corectura "ca de altfel" in loc de "care e de altfel".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: