de ceva timp mama mea a inceput sa se poarte ciudat

28-01-2009
roxyana
Nu este medic/terapeut
roxyana
Mama mea de ceva timp a inceput sa se poarte ciudat. A devenit foarte obsesiva pe unele chestii, si oricat as incerca sa o fac sa nu se mai gandeasca la lucruri ciudate nu o pot face sa inteleaga ca nimic din ce isi inchipuie ea nu este adevarat.
Am fost cu ea la doctor, unde diagnosticul i-a fost dat ca depresii majore recurenta cu atacuri de panica. Problema e ca doctorul, i-a dat cypralex si doxepin,
Documetandu-ma despre aceste medicamente am observat ca au niste efecte adverse foarte ciudate inclusiv, suiicid.
Nu am incurajat-o sa ia acele pastile, dar cred ca mai rau am facut.Acum are tot timpul obsesii cum ca tatal meu i-ar fi pus ceva in mancare, si ea de asta se simte rau.ca familia tatalui meu a avut ceva cu dansa tot timpul si ca din cauza lui s-a imbolnavit.

Tin sa precizez ca tatal meu nu a fost cel mai bun sot din lume, dar imi este greu sa cred ca el ar decurge la asemenea chestii.
Mama merge des la un pshiholog, numai ca ma indoiesc ca ea ii spunea aceste aberatii si pshihologului.

Va rog, dati-mi un sfat, ce ar trebui sa fac? Imi este frica sa nu o ia razna de tot!

Va multumesc!
3 comentarii
0
02-02-2009, ora 19:29
C.Raluca
Nu este medic/terapeut
C.Raluca
eu te sfatuiesc sa mergi si tu la un psiholog separat fata de ea.. si sa te sfatuiesti si sa iti gasesti putere pt mama ta mereu. si sa mergi si cu ia la asa numita terapie de familie.

mama ta prezinta simtome nu tocmai placute si acestea pot fi indepartate cu niste antidepresive nesemnificative :) si cu multe sedinte repetate la psiholog sau chiar psihiatru. Si o va ajuta foarte mult daca tu sau oa lta persoana ar ajuta'o sa treaca peste astea povestind si dat exemple din viat areala sau nu, sa prinda incredere si sa gaseasca in acea persoana un punct de sprijin pentru durerile ei. este clar ca in trecut a fost foarte afectata de unele probleme pe care le'a avut cu tatal tau si bunicii tai.ai rabdare.. si fi tare pentru ea. nu ceda in fata ei si nu ii da dreptate dar nici nu o contrazice.. ajut'o cu rabdare si isi va revenii.
0
03-02-2009, ora 22:39
roxyana
Nu este medic/terapeut
roxyana
M-am gandit si eu sa merg sa vorbesc cu pshihologul ei separat, numai ca..relatia dintre mama mea si pshiholog este mai mult decat profesionala, mama fiind distribuitoare de produse cosmetice, ele fiind mai mult ca 2 prietene decat pacient si pshiholog.De cele mai multe ori ma apuca panica ca pshihologul ei o sa-i spuna ca am fost ai am vorbit cu dansa :(.Nu stiu ce sa mai fac.
Iti multumesc mult pentru sfat.Inseamna mult pentru mine.
0
03-02-2009, ora 23:41
C.Raluca
Nu este medic/terapeut
C.Raluca
in juramantul unui medic si a unui psiholog/psihiatru si tot ce tine de treaba asta este acolo un punct in care se mentioneaza ca jura pentru a pastra confidentiale sedintele cu pacientii.asta inseamna ca nu are voie sa spuna nimanui despre un pacient, despre problema lui, vizite sau altceva. e exact ca la preot cu spovedania :D

nici acea doamna psiholog nu iti va spune de mama ta si nici mamei despre tine :) dar va lega povestile si probl;emele voastre si va va ajuta sa va uniti si pe mama ta sa o vindece :D iti spun eu ca e o smecherie la mijloc si o sa te ajute foarte mult si asa o vei ajuta si pe mama ta :)

in calitate de psiholog si prietena.. acea doamna o va face bine :P iti promit eu :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •