de ceva vreme am niste dureri in partea dreapta.. spre ovar si spre buric si spre spate

06-01-2014
carmensimona
Nu este medic/terapeut
carmensimona
Un an nou cu sanatate urez tuturor, cu toate ca cei care bantuim pe aici cu siguranta nu l-am intampinat cu prea multa sanatate. Eu de ceva vreme am niste dureri in partea dreapta, in zona cec-ului. Durerile uneori se duc si mai jos, spre ovar si spre buric si spre spate. Mentionez ca nu sunt dureri puternice ci difuze, parca ma tine ceva si de cele mai multe ori, cand stau culcata pe spate simt ceva acolo iar daca palpez simt o umflatura destul de mare. Am o jena la palpare, nu mai imi tin fetitele in brate pentru ca daca ma apasa pe burta in zona aia ma deranjeaza destul de tare si am scau moale de cateva luni si cred ca e si cu putin mucus. Innainte cam aveam probleme cu constipatia, insa acum am scaun zilnic, chiar si de trei ori pe zi. Am fost de 2 ori la ginecolog, in urma indicatiei medicului de fam, am facut si eco si se pare ca din punctul asta de vedere sunt ok. Cand m-a palpat medicul de fam mi-a spus ca daca nu as fi avut apendicele scos ar fi crezut ca am apendicita. Pana de curand ma balonam foarte tare. Acum se pare ca am mai scapat de balonari, dar numai putin daca simt ca am gaze in intestin, ma jeneaza in zona aceea. Nu stiu care sa fie pasul urmator. Sa merg la gastroenterologie? Sa fac o colonoscopie fara sa mai astept alte investigatii? Medicii de obicei incep cu pasi marunti si cu toate ca problemele persista de ceva luni, cu sistemul de la noi s-ar putea sa-mi recomande colonoscopia abia peste vre-o 3 luni. Avand in vedere simptomele care imi dau batai de cap de atata vreme, ma gandesc ca asta ar fi urmatorul pas dar rog pe cineva specializat sa ma sfatuiasca si sa imi spuna ce alte cauze ar mai putea provoca simptomele pe care le am. Mentionez ca am 31 de ani. Multumesc anticipat!
7 comentarii
0
07-01-2014, ora 13:45
Frasia
Nu este medic/terapeut
Frasia
Medicul gastroenterolog iti va rezolva problema si nu trebuie sa suferi.O colonscopie care necesita o pregatire data la indicatia specialistului(o zi de lichide.)va arat de fapt ce ai tu.Poate fi un colon iritabil, un polip.sau mai grav...ceea ce nu cred de asta nu pierde timpul ptr-ca stiu ca asa ceva iti da viatza peste cap...si crezi ca ai cancer.Esti tanara si fetitza ta vrea in bratele tale:).Poate imi scrii si mie cum este dupa investigatie.
0
07-01-2014, ora 22:31
dava
Nu este medic/terapeut
dava
Eu am avut cam aceleasi probleme si am fost la doctorul Ditoiu si le-am rezolvat, este un om admirabil il gasesti pe net. Succes
0
09-01-2014, ora 12:23
carmensimona
Nu este medic/terapeut
carmensimona
Multumesc frumos pentru raspuns FRASIA SI DAVA. Imi este putin teamaa de colonoscopie, cred ca din cauza asta o aman dar o sa imi iau inima in dinti si o sa o fac. E si putin incomod fiindca la noi in oras nu iti face cu anestezie si va trebui sa merg la Bucuresti si cred ca stiti cu totii cum este.niciodata nu avem timp disponibil. DAVA, daca ai vrea sa-mi spui si mie din ce oras este medicul Ditoiu si in ce constau mai exact problemele tale, gen simptome si care a fost cauza pana la urma? Va multumesc anticipat pentru raspuns si o sa revin de indata ce voi continua investigatiile.
0
09-01-2014, ora 14:30
Frasia
Nu este medic/terapeut
Frasia
Carmen, specialistul iti va spune dac e nevoie de colonscopie, se poate si rectoscopie.Referitor la anestezie..sant medici care nu fac pentru-ca numai asa isi pot da seama cam pe unde ai tu durerea.Rectoscopia se face in cazul fisurilor anale in urma constipatiei sau efortului depus la nastere, hemoroizii care dor.Daca intri pe net asa cum am facut si eu, vei vedea cum se face coloscopia.Personal am facut si rectoscopie si colonscopie.Conteaza fffff mult consumul de lichide, fibre, fara codimente.
0
09-01-2014, ora 16:19
carmensimona
Nu este medic/terapeut
carmensimona
Multumesc frumos Frasia! Fac tot posibilul sa ajung saptamana viitoare. Am tot sperat ca trece dar se pare ca nu, asa ca nu cred ca e cazul sa mai astept.
0
09-01-2014, ora 20:15
Frasia
Nu este medic/terapeut
Frasia
Ma bucur ca te intereseaza sanatatea.la virsta ta am neglijat multe lucruri atunci marunte si usor de vindecat.Acum e mult mai greu si sfatul meu este sa nu lasi nimic.Un sfat pana ajungi la medic dimineatza pe nemincate bea un ceai neindulcit din galbenele, fierbe arpacas neindulcit...care este un pansament pentru intestine.Putin iti va diminua durerea, pireu de cartofi si supe usoare..nu trebuie sa stresezi intestinul gros care are 1, 5 m. el este inflamat si doare.Astept sa-mi spui cum te simti...:).
0
02-04-2015, ora 23:15
dava
Nu este medic/terapeut
dava
Doctorul Ditoiu este de la Spitalul Fundeni, cauta-l pe net, are mai multe siteuri cu sfaturi foarte utile, dupa parerea mea este cel mai bun medic gastroenterolog de la Fundeni
Succes
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  • Durerea de spate - când ar trebui să mergem la medic
  • Crampe la ovare - ce ar putea fi
  • Cele mai comune dureri de spate și afecțiunile care le produc
  •