De la o carie mica la coroana..

10-05-2017
RoxanaKeiser
Nu este medic/terapeut
RoxanaKeiser
Acum o luna am fost la dentist sa imi puna coroana. Inainte de a imi pune coroana, dentistul a observat o carie la maseaua de langa. Dupa ce mi-a plombat maseaua, chiar dupa anestezie, am inceput sa am dureri. Mentionez ca nu am mai avut dureri pana in momentul acela la maseaua respectiva. M-am reintors la dentist dupa cateva zile, durerile nu erau frecvente, si erau de scurta durata, deci mi-a propus sa imi puna un medicament pt dentina. Am simtit o imbunatatire timp de cateva zile după care durerile au revenit. In final a devitalizat-o si mi-a spus ca trebuie sa imi pun coroana pentru ca, cu plomba maseaua se va rupe in cateva luni. E normal sa trebuiasca sa imi pun coroana la o masea care nu m-a durut absolut deloc? Chiar atat de tare sa fi fost cariata, avand in vedere ca am fost la control acum 8 luni(la alt dentist) ?
4 comentarii
1
11-05-2017, ora 09:03
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna dimineata,
este greu de spus daca cu 8 luni in urma medicul care v-a vazut la un control, a facut acel control de rutina minutios...si daca atunci era sau nu aceea carie prezenta...In 8 luni de zile sa ajunga o carie pana la nerv, este posibila si aceasta varianta...Daca aceea carie a posrnit undeva intre dinti, din pacate la un consult fara sa fie insotit de radiografie a spatiilor interdentare, e posibil sa nu se vada aceea carie.
Recomandarea de a va imbraca maseaua este cea mai buna varianta pe care o puteti alege pentru sanatatea de lunga durata a dintelui dumneavoastra.
O zi buna!
0
11-05-2017, ora 15:17
RoxanaKeiser
Nu este medic/terapeut
RoxanaKeiser
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspuns, ma gandeam chiar si sa schimb dentistul, am crezut ca exagereaza si imi voi pierde maseaua din cauza lui. Intr-adevar caria a fost intre masele. Mai am inca o intrebare sa fiu sigura ca am inteles bine : daca nu imbrac maseaua la timp si se rupe, voi fi nevoita sa o scot si sa pun implant ? Din cauza asta mi-a sugerat sa imi pun coroana si nu plomba definitiva ? Multumesc frumos, o zi buna !
1
11-05-2017, ora 18:44
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Daca maseaua nu este imbracata si se va fractura/fisura/crapa/rupe e posibil sa nu mai poata fi salvata ceea ce va duce la extractia ei si apoi la implant sau lucrare tip punte pe zona respectiva.
Maselele devitalizate/fara nerv au risc mare de fractura de aceea se recomanda a fi imbracate, mai ales ca ele sunt intr o zona cu forta masticatorie foarte mare. Daca va doriti plomba o faceti pe propria dumneavoastra raspundere.
O zi buna!
0
14-05-2017, ora 19:10
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara, este posibil sa fi avut pe acea masea o carie, ce nu a fost vizibila la control. Asa cum v-a spus si colega mea, fara un control mai amanuntiti si o radiografie, este dificil de diagnosticat o carie "ascunsa". Nu trebuie sa aveti neaparat durere la un dinte cariat. Probabil aveti un prag de sensibilitate ridicat si de aceea nu v-a durut. Este indicat sa alegeti ca varianta de tratament coroana pe un dinte devitalizat, deoarece acesta are risc mare de fractura.

O seara buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul