De o luna de zile urechea stanga a inceput sa tiuie permanent

26-04-2009
22boby22
Nu este medic/terapeut
22boby22
De o luna de zile urechea stanga a inceput sa tiuie permanent, uneori mai tare, alteori mai incet. Noaptea adorm greu pentru ca este prea multa liniste si eu continuu sa aud tiuitul. Am urmat un tratament timp de 10 zile cu Aulin (1 pastila/zi), Betaserc (1 pastila/zi) si Pinosol (3 ori/zi), recomandat de un medic specialist ORL. Nu au avut efect.

Mentionez ca am o dubla deviatie de sept care imi mentine nasul permanent infundat, precum si un auz scazut (din copilarie) fara o explicatie pana acum, desi a fost testat prin audiograme si vocagrama de cel putin 15 ani. Starea lor a ramas relativ constanta in acest timp. De asemenea, de acum 7 ani sunt diagnosticat cu diabet zaharat de tip I sau II (tratat 1 an cu insulina, pe glicemii 1, 5 dimineata, dupa care, timp de 5 ani fara insulina, numai pe dieta, nu am depasit 1, 4). In prezent, urmez tratament pe pastile (Amaryl - 1 + 1/2 pe zi), iar glicemiile nu au depasit 1, 20 - 1, 30. Nu am avut niciodata stari de coma diabetica (poliurie sau polidipsie), fiind diagnosticat accidental la 1, 83.

Starea mi se amelioreaza putin daca fac inhalatii (acasa) cu infuzie din musetel si muguri de pin.
In afara tiuitului permanent, exista un zgomot de fond, infundat, ca o huruiala, dar care se aude pe ambele urechi.

Rugamintea mea se leaga de investigatiile care ar trebui facute sau tratamentul care ar trebui urmat in acest caz.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Bogdan
3 comentarii
0
27-04-2009, ora 21:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
E bine sa intelegeti.. ca o deviatie de sept.. cu infundarea nasului.. nu permite aerului sa patrunda in spatele timpanului pentru a egala presiunea, in acest caz.. timpanul nu se mai misca in parametrii normali si e firesc sa aveti auzul scazut si diferite senzatii neplacute( pocnituri, zgomote de fond si alceva.
Tiuitul.. poate fi si din cauza afectarii nervului auditiv prin diminuarea circulatiei sangvine cerebrale( diabetul poate ataca peretele vaselor sangvine)
ca si investigatii trebue sa.mi trimiteti pe mail. audiograma si o timpanograma !
o sa fie clar care parte a urechii este mai afectata.. cea care raspunde de transmisia sunetelor sau acea cu perceperea lor!
0
27-04-2009, ora 22:28
22boby22
Nu este medic/terapeut
22boby22
Va multumesc pentru raspuns. De indata ce voi avea timpanograma( investigatie nefacuta inca) v-o voi trimite. Audiograma o voi trimite in cel mai scurt timp. Numai bine! Bogdan
0
30-03-2010, ora 00:44
radius
Nu este medic/terapeut
radius
22boby22, asa-i ca inca mai ai tiuitul? Ai gasit vreun tratament?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
  • Tinitusul sau țiuitul în urechi ar putea duce la pierderea auzului? (studiu)
  •