de un an caut cauza pentru care tusesc

29-05-2008
maria.g
Nu este medic/terapeut
maria.g
Buna ziua, am 24 de ani, in luna iunie se implineste un an de cand merg pe la medici cu aceasta problema, si tot nu am scapat de ea. Am fost pe rand la pneumoftiziolog, cardiolog, endocrinolog, alergolog. analizele mi-au iesit bune, in limite normale. Recent cineva mi-a spus sa merg si la ORL sa fac un consult. Credeti ca ar putea sa fie o cauza din categoria ORL? Nu mai stiu ce sa fac. este destul de stanjenitor sa tusesti tot timpul, atat pentru mine cat si pentru cei din jur(am fost respinsa de la un job pt ca tuseam si nu le-am putut spune din ce cauza).
5 comentarii
0
30-05-2008, ora 00:00
Katt_72
Nu este medic/terapeut
Katt_72
sar putea sa fie cauza unei mucozitati abundente la nivelul cailor respiratorii sau o alergie la praf. fa-ti un test anti-alergic! nu sunt specialist de profesie dar si eu am aceeasi problema din cand in cand desi nu fumez.
0
30-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
maria!
era, cred. logic sa faci si un consult ORL
Toata mancarea si bautura care trece prin faringe poate sa irite si sa inflameze mucoasa faringiana, deasemenea un reflux gastro esofagian irita si arde mucoasa faringiana cu sucul gastric.
O sinuzita cu secretii spre posterior..deasemenea duc la iritatie si tusa...
Mergi la orl!
0
30-05-2008, ora 00:00
maria.g
Nu este medic/terapeut
maria.g
mi-am facut o programare si la ORL. Chiar astazi am luat rezultatele de la alte analize(coproparazitologic, anti HCV, Ag HBS, mi-am facut si testare HIV. Am rasuflat usurata, un medic mi-a spus ca este posibil sa am paraziti intestinali, ca si din cauza asta as putea sa tusesc, dar am eliminat si posibilitatea asta. Oarecum sunt disperata, daca nici la ORL nu mi se da un diagnostic si un tratament adegvat, sa scap de tusea asta odata, chiar nu stiu unde sa mai merg.
0
30-05-2008, ora 00:00
maria.g
Nu este medic/terapeut
maria.g
M-am grabit sa citesc si sa raspund la ce mi-ati scris mai jos, era logic intr-adevar sa merg sa fac un consult ORL, dar cum am o cultura medicala destul de scazuta(sunt istoric), si cum nici un medic nu m-a indrumat pana acum cateva zile si la un cabinet ORL, ce sa zic, slava Domnului ca s-a inventat internetul...ca in biblioteci carti de medicina mai greu gasesti si daca le gasesc nu sunt scrise pe intelesul meu.
Va multumesc pentru indrumari.
1
30-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pana ai un rezultat la ORL..iti recomand sa NU..mai folosesti bauturi acidulate, sa eviti tot ce tine de acru( muraturi, grefe, lamaie, otet), condimentele si ardeiul iute! Mancarea uscata(cipsuri, seminte)
Faci inhalatii si gargara !
Spreiuri antiinflmtoare(tantum verde, bioparox..s.a.)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •