de vreo 5 luni, am probleme... suspectez ca este herpes genital | Forumul Medical ROmedic

de vreo 5 luni, am probleme... suspectez ca este herpes genital

09-12-2011
piscot
Nu este medic/terapeut
piscot
ma confrunt cu o problema de vreo 5 luni de zile, totul a inceput cand prietenul meu avea usturimi la urinare si a fost diagnosticat cu chlamydia sa tratat cu doxiciclina 7 zile, insa problema este ca eu am facut analize pt chlamydia si gonoree(ultume sfatuita de un ginecolog)gonoreeea a fost negatica, iar la chlamydia a iesit Ag Ch. Trachomatis NEGATIV (0.010) co-0.252 (ce inseamna ca am avut sau nu)de asemenea eu nu am avut niciodata simptomele acestei infectii, cand a inceput prima oara sa se manifeste a fost cu basici, ulcere, usturimi la urinare, roseasta si arsura pe labii, dupa care am mai avut 2 episoade, am facut si un test papanicolau :sistem bethaesda2001/frotiu conventional da, citologie in mediu umed da, satisfacator pt evaluare da, celule endocervicale prezente da, negatic pt o leziune intraepiteliala sau maglina da, recomnadari:o noua prelevare da, descriere citologica:moderat fond inflamator acut si hemoragic.Asociat se observa alterari celulare de natura inflamatorie.Procese de reparatie cu metaplazie pavimnetoasa in curs de maturare si matura.Flora microbiana saprofita mentionez ca este posibil sa fie hemoragic deoarece a doua zi dupa test am avut menstruatie)as ruga o parere urgenta, suspectez ca este herpes genital deoarece am avut basici dar nu inteleg cum de prietenul meu a avut chlamydia...
5 comentarii
0
09-12-2011, ora 20:40
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Precizare.
Daca prietenu tau nu afacut analize din care sa reiasa prezenta chlamydiei, atunci inseamna ca prietenul tau a avut o infectie urinara nespecifica.
Cu alte cuvinte nu ar fi o legatura cauzala intre probleme urinare ale prietenului tau si probleme tale ginecologice.
0
09-12-2011, ora 23:08
piscot
Nu este medic/terapeut
piscot
nu, mentionez ca prietenl meu a facut mai multe anazile pt chlamydia, gonoree, hiv, herpes genital, dar a iesit pozitiv decat chlamydia...de aceea nu inteleg de ce au am cu totul alte probleme...si inca o intrebare sunt si alte afectiuni care sa cauzeze, basici si iritatii la nivelul vagininului, si o ultime rugaminte din rezultatul testului papanicolau...este ceva grav?
0
09-12-2011, ora 23:47
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Precizare
Problemele prietenului tau sunt ale lui si nu cred ca au o legatura cu problemele tale.
Cit despre problemele tale gineologice, cred ca punctul de plecare este o lipsa de mucus la nivel vaginal [mucus care mentine mucoasa vaginala nu numai lubrifiata dar si o potejeaza de iritatii cu cuvinte simple are aceeasi functie ca si lacrimile care protejeaza ochiul ].
Daca in momentele premergatoare aparitiei problemelor ai gura uscata, buzele crapate, atunci problema nu este strict legata de actul sexual deci fara legatura directa cu prietenu tau.
Din punct de vedere a unui neprofesinist se pare ca testul Papanicolau nu indica elemente ingrijoratoare.
0
10-12-2011, ora 11:27
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Simptomele descrise, deşi nu exclud infecţia cu Chlamydia, sugerează mai degrabă manifestarea unui herpes genital. Un consult ar fi foarte indicat: herpesul este uşor de diagnosticat, dar nu întotdeauna uşor de tratat.

Nelămurirea dv se explică din cauza presupoziţiei de la care plecaţi, şi anume că la bolile infecţioase cauza ar fi microbul. Este eronat. În realitate, cauza bolilor infecţioase este "colaborarea" dintre microb şi gazda receptivă. Fără contribuţia terenului, nu există boală.
0
10-12-2011, ora 23:16
piscot
Nu este medic/terapeut
piscot
va multumesc pt raspuns domnul Dragomir, se poate dupa sarbatori sa imi fac o programare la cabinetul dumneavostra, si sa imi fac analize pt herpes genital, cultura secretie vaginala, si eventual sa repet si analiza pt chlamydia?am repetat testul pt chlamydia de 2 ori, la alfa medical, si la medlife ambele negative..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.