de vreo 8 ani am o discopatie lombara L5-S1

19-02-2012
FIF
Nu este medic/terapeut
FIF
Buna ziua ! Numele meu George am 52 ani si de vreo 8 ani am o discopatie lombara L5-S1. Acum trei saptamani am apelat la serviciile unui chiropractor care spunea ca poate reaseza discurile intervertebrale intr-o singura sedinta. In timpul acestei proceduri, a apasat cu putere pe una din vertebrele toracice [sustinanad ca am si cifoza, lucru real de altfel] moment in care am simtit o durere care m-a strapuns pana in ombilic. De atunci ma doare incontinuu atat in spate aclo unde a apasat cat si pe coastele corespunzatoare, probabil, vertebrei respective si ma doare si in zona ombilicului unde am observat ca am o 'barna'dureroasa chiar deasupra lui. In prima saptamana simteam o caldura intensa in zona vertebrei respective. Intre timp am facut o radiografie a coloanei toracice si nu am nimic, Intrebarea mea ar fi de ce am acele dureri la ombilic si in spate daca rezultatul rx este bun. Multumesc
3 comentarii
0
19-02-2012, ora 21:16
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este posibil ca terapeutul, acţionând voiniceşte, să fi produs pensarea unui nerv. Dacă au trecut două săptămâni de la realinierea vertebrelor şi persistă simptomele descrise, un RMN ar putea fi indicat, ca singură metodă ce poate obiectiva această ipoteză.
0
20-02-2012, ora 08:24
FIF
Nu este medic/terapeut
FIF
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns pentru ca, in acest moment sunt un om speriat. Cu toate ca rx-ul nu a mai evidentiat nici discopatia lombara pe care o aveam, durerile pe coaste cat si cele adiacente ombilicului, dureri care, desi difuze sunt prezente tot timpul, ma ingrijoreaza foarte tare. V-as ruga sa-mi spuneti ce se poate intampla daca stau asa, asteptand ca poate trece de la sine? In acest moment simt din nou acea caldura interioara intensa in zona 'lucrata' a coloanei. Credeti ca, cateva sedinte la un cabinet de kinetoterapie ajuta? Si cine imi poate da trimiterea catre RMN ? Cu deosebit respect
0
30-10-2013, ora 14:39
Laura Ionela
Nu este medic/terapeut
Laura Ionela
Buna ziua. Sunt diagnosticata de curand cu fibromialgie. Eu tot sper ca nu acesta este diagnosticul corect cu toate ca prezint anumite simptome ale fibromialgiei.Eu cred ca de fapt problemele mele vin din zona bazinului, deoarece am fost nascuta cu luxatie de sold, tratata imediat dupa nasterea mea cu imobilizarea in gips.Durerea este prezenta peste tot in corp si de regula migreaza de la o zona la alta. Daca astazi si maine ma dor umerii si bratele mai tarziu incep soldurile, spatele, picioarele sau toate la un loc. Nu cred sa fi avut doua zile fara durere in ultimii 10 ani. De curand am inceput sedinte de chiropractie. Nu stiu cata incredere sa am in acest tratament care nu este ieftin deloc. Medicul de familie mi-a recomandat, pe langa fizioterapie, si un medicament Sarotex 10 mg, luat de trei ori pe zi, numai ca acesta nu ma ajuta foarte mult si cumva ma face sa iau in greutate foarte mult intr-o perioada relativ scurta de timp. Nemultumita de rezultate am apelat asa cum am spus mai sus la chiropractor. Intrebarea mea este: Ajuta?
PS. rezultatele analizelor sunt bune, credeti ca trebuie sa se faca o radiografie a coloanei si bazinului inainte de a concluziona ca am intradevar fibromialige?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Discopatia lombară - tratament, recuperare și evoluție
  •