De vreo luna am probleme cu gatul...

31-07-2008
laurentiu106
Nu este medic/terapeut
laurentiu106
Buna ziua!
Am rasfoit acest forum si m am decis sa va cer ajutorul.
De vreo luna am probleme cu gatul.
A inceput cu o durere in gat care a tinut cateva zile si m am decis sa iau de capul meu oxacilin. Dar dupa 5 zile de tratament nu a trecut si am hotarat sa merg la un specialist ORL care mia spus ca am faringita dar nimic grav si mia recomandat Klacid medicament care mia dat ceva reactii adverse (graeta senzatie, de frica, batai neregeulate ale inimii, etc). Gatul nu a mai durut. Mi am facut un set de analize la o sapt si au iesit bune. Dupa cam 10 zile a inceput iar sa ma doara gatul. Am facut exudat faringian si nu a iesit nimic. Am fost la alt specialist ORL si i am povestit tot ce am facut. M a examinat si a spus ca am Amigdalita cronica dar culoarea e f buna. Mi a dat Bioparox si Citrolin pt gargara. Dupa dupa 3 zile a mai cedat senzatia de durere in gat. La 7 zile am fost la control si mi sa zis ca sunt pe drumul cel buna si ca persista pt ca e o afectiune cronica si sunt sensibil la aer conditionat, poluare, etc. Peste alte 2 zile erau insa semne mari de remediere. Au aparut si ceva intepaturi in urechi. Am fost la alt specialist ORL (primul care mi a dat Klacid) i am povestit tot din urma. Ma exainat, mi a zis ca gatul arata foarte bine si ca am sensibilitate la curentii de aer. Aerul conditonat i mi face intradevar rau, dar de anul acesta. Mi a spus sa continui cu biaoparox pana la 14 zile si mi a mai dat si Trachisan 4 pe zi, si alcol borinat pt intepaturile din urechi. Din ziua 11 de Bioparox m am simtit in sfrasit bine. Am continuat pana in ziua 14. Asta fiind pe 29.07.2008. Dupa am inceput sa iau propolis pe 1 lingurita de zahar dimineta si seara. Dar senzatia de gat umfalat a revenit (mai slab insa), fara intepaturi in urechi de data asta. Am vb cu un clog de munca si mi a spus sa fac si un test aleric, pt as putea fi alergic la produse apicole sau praf.
De asta va rog sa ma ajutati pt ca am devenit oarecum disperat. Vreau sa scap de chin. Nu vreau sa se transforme in ceva cronic care sa ma chinuie mereu. In copilarie raceam o data pe iarna. Am mai a vut proble cu gatul, sensibil, dar de 1-2 nu am mai avut probleme cu gatul. Ma gandem in concediu care va fi peste 2 sapt sa merg la Olanesti, Govora pt aerosol. Am inteles ca si altii cu probleme asemanatoare au fost. Din ce am discutat cu prieteni si cunoscuti se pare ca nu sunt singurul cu probleme la aerul conditionat sau curent dar vreau sa stiu cum pot sacpa acum si cum ma pot feri pe viitor.
Va multumesc pt rabdare si sper sa mi raspundeti!
Nu mai bine!
4 comentarii
0
31-07-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am citit cu atentie mesajul.
tratamentul a fost corect.
NU ai specificat nimic de modul tau de alimentatie, trebue sa intelegi ca tot ce trece prin faringe poate sa irite mucoasa. Nu ai voie nimic acidulat, iute, acru, rece.!
este posibil ca pe 29. cand te.ai simtit mai bine sa luat propolisul( care este o solutie alcoolica. si sa.ti iritat gatul cu alcoolul.
Acum iti recomand sa faci gargara cu ceai musetel cald + 4-5 pic. de alcool iodat.
sa.ti prepari o compozitie din 1 lingurita de miere de albini+ 5 pic de VIT A uleioasa+ 3 pic alcool iodat. solutie cu care badijonezi amigdalele seara la culcare.
Echinaceea tab. 2 pe zi
si Echinaceea cu propolis tab de supt.
incearca sa faci cateva poze a faringelui si trimitele pe mail. sa vad cat de hipertrofiate sunt amigdalele.
0
02-08-2008, ora 00:00
laurentiu106
Nu este medic/terapeut
laurentiu106
Multumesc mult pt raspuns!
Ca regim alimentar am unul echilbrat si destul de dietetic. Nu beau sucuri, nu manac gras sau picant, mananc destule fructe legume, nu abuzez cu dulciurile.
Dar un lucru e clar curentul sau aerul conditionat i mi fac rau. Daca stau 5 min in bataia aerului conditionat imediat il simt in gat. Si cu curentul e la fel. Dar poate fi si din cauza faptului nca nu m am refacut inca.
Azi voi face pozele si le voi trimite.
Va multumesc inca o data!
0
04-08-2008, ora 00:00
laurentiu106
Nu este medic/terapeut
laurentiu106
Am trimis pozele si sper ca le a ti primit.
As mai avea o intrebare:
Pe data de 15 intu in concediu 2 saptamani si m am gandit ca in concediu sa merg o saptaman la Olanesti sau Govora pt ca ma inteles ca se pot trata cu aerosoli afectiuni ORL de acest gen. Ce parere aveti? Ce ma sfatuiti?
0
04-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da am primit pozele. este un faringe iritat ( specific persoanelor cu afectiuni gastrice). Si amigdale palatine criptice usor hipertrofiate.
Este important sa faci investigatii gastrice si tratament daca este cazul.
sa faci tratament local( inclusiv cu gargara si aerosoli).
tratament imunostimulator de durata( echinaceea, ginseng s, a.)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •