Dependenta medicamente antidepresive

28-02-2016
0804ina
Nu este medic/terapeut
0804ina
Buna ziua! Ma confrunt cu o stare permanenta de depresie, pe care o tratez de 20 de ani. Am perioade bune, perioade proaste, ca toata lumea. Lucrez, am 2 facultati, dar nu reusesc sa cap de medicamente. Grijile vietii ma impiedica sa duc o viata normala si la orice problema starile se agraveaza si trebuie sa iau permanent pastile.
Intrebarea mea este: nu exista o metoda prin care sa de detoxifiem / dezintoxicam (nu stiu care e formula potrivita)de aceste pastile? Nu am voie sa fac copii, nu pot sa folosesc nici anticonceptionale, alcool nu, mai sar calul la cafea si ciocolata.
Ma gandesc ca pana si drogatii se pot vindeca, pentru noi nu exista o solutie sa nu mai luam atatea pastile?
10 comentarii
0
28-02-2016, ora 23:44
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Va sugerez consiliere psihologica si psihoterapie concomitent cu tratamentul medicamentos, pe parcurs ce terapia da rezultate veti diminua nr.pastilelor, modificarea perceptiei despre viata este foarte importanta, cunoasterea si constientizarea de asemeni.Incercati sa aflati cat mai multe lucruri despre depresie-cu ce va confruntati.Va sugerez sa cititi cartea:"10ABORDARI PSIHOTERAPEUTICE ALE DEPRESIEI-DEPRESIA ESTE STRIGĂTUL TĂCUT DUPĂ IUBIRE"de Dietmar Stiemerling

Sa va fie de folos,

„Din dragoste de oameni, pentru oameni”
Psiholog-psihoterapeut-prof. psihopedagog Nedelcu Marilena Tatiana
0
29-02-2016, ora 12:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In 20 de ani ar fi trebuit sa aveti si remisii complete. Adica sa luati tratament, sa va simtiti bine, sa reduceti treptat dupa schema data de doctor si apoi sa mergeti cateva luni sau cativa ani fara sa fie nevoie de tratament. Asta pentru depresia unipolara.
1
01-03-2016, ora 09:03
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
Bună 0804ina,

aş vrea să te întreb dacă timp de 20 de ani ai încercat şi alte metode de tratament pentru despresie, cum ar fi psihoterapia.

Tratamentul cu antidepresive este util pentru a te ajuta să te simţi mai bine astfel încât să mergi la psihoterapeut şi să lucrezi pe grijile vieţii - aşa cum spui tu, care te-au adus în această situaţie. Èšine minte că medicamentele nu tratează grijile.

Dacă mergi în terapie şi te vei simţi mai bine, în timp şi cu recomandarea medicului psihiatru vei descreşte concentraţia de antidepresiv de care ai nevoie, până la eliminarea totală.

Dacă ai tratament medicamentos nu înseamnă că eşti condamnată să le iei toată viaţa pentru a putea duce o viaţă aşa cum îţi doreşti. Ca să poţi ieşi de sub medicaţie este importantă susţinerea cu terapie.

Alte recomandări care ajută în cazul depresiei - dar nu numai-, sunt o dietă echilibrată şi exerciţiile fizice.

Psih. Valentina Dragomir,
Psihosensus
0
01-03-2016, ora 13:35
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Doar vegetarianismul sau veganismul pur au aceasta insusire de a detoxifia organismul si a-l sensibiliza pt a fi receptiv la cantitati din ce in ce mai mici de medicament !
Deci DIETOTERAPIA plus PRACTICA religiei ortodoxe adica SACROTERAPIA pot aduce imbunatatiri vizibile si trainice in starea de sanatate ! Psihoterapia este un fel de igiena mentala si vine pe locul 3 ca si eficienta, dupa parerea mea !

Parerea mea de (ne)specialist ! :)
0
02-03-2016, ora 19:33
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Dupa cum spune si Clara, in 20 de ani, in cazul unui tratament corespunzator, ar fi trebuit sa existe mai multe perioade de remisie completa. Ce medicamente iei acum Ina?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
02-03-2016, ora 19:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ai vreo dovada care sa vina in sprijnul afirmatiilor tale Stevens? In special de cea legata de sacroterapia ortodoxa ca inlocuitor al medicatiei.

In multe din bolile psihice psihoterapia are studii de echivalare terapeutica, fiind la fel de eficace ca si medicatia. Important este sa stii care sunt cazurile respective si sa existe o buna colaborare psihiatru-psihoterapeut.


Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
09-03-2016, ora 23:56
0804ina
Nu este medic/terapeut
0804ina
Multumesc de raspuns. Cred ca e mult mai complicat, dar nu stiu sa explic. Pe reteta scrie mereu depresie atipica. Am stat perioade f scurte fara pastile dar reveneau mereu tot felul de stari urate, ca insomnii, lipsa apetitului, greata, imi pierd gustul(sau mai rau, toata mancarea mi se pare ca miroase a peste), ameteli, etc.
Un medic foarte bun a zis ca niste circuite din creier nu mai functioneaza si atunci trebuie inlocuite cu pastile.
De psiholog / psihoterapie nu am bani, iar daca problemele vin una peste alta in viata mea nu reusesc sa scap depastile pentru ca ele ma mentin pe linia de plutire. Uneori am probleme si cu memoria, si inghitit cutii intregi de pastile cu ginko-biloba, sunt bune, ma ajuta dar te ingrasi de la ele.
0
26-03-2016, ora 00:19
0804ina
Nu este medic/terapeut
0804ina
Acum sunt iar intr-o stare jalnica, deoarece exista riscul sa raman fara servici. In localitatea mea sunt f putine locuri de munca. Am fost si in alt oras, dar nu m-am ma simt mai in largul meu acasa. Jobul nu imi place, dar nu am alta solutie, cu iubitul nu ma inteleg, banii niciodata nu ajung.
In plus, obosesc f repede, desi medicul imi da tot felul de pastile care promit suficienta energie pe tot parcursul zilei. Dar la mine nu au efect.
Cum reusesc oamenii ceilalti, care nu iau antidepresive, sa depaseasca toate aceste lucruri? Cum sa nu fii ingrijorat pentru ziua de maine cand viata e asa de complicata?
Exista vreo asociatie a pacientilor cu probleme asemanatoare? Poate ne ajutam reciproc.
Ma intreba unul din medici ce pastile iau acum. Dulsevia, 30 mg / 2 pe zi, Cebrium - 1 / zi. Mai folosesc uneori Melatonina cand am avut o zi mai agitata si nu pot sa adorm. Dar au fost perioade in trecut cand trebuia sa iau in fiecare noapte somnifere. Sper sa nu ajung iar in faza aia.
0
26-03-2016, ora 11:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ramaneti fara serviciu si nu gasiti altul exista posibilitatea sa apelati la somaj sau pensionare pe caz de boala. Cred ca aveti niste internari in 20 de ani.
0
26-03-2016, ora 15:17
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
In cazul in care nu-ti place jobul cel mai indicat ar fi sa-l parasesti si sa te reorientezi/recalifici spre ceva ce ai face cu placere ! Este cu atat mai important pt persoanele cu sensibilitatea sub medie ! Un pic de asistenta si consiliere religioasa sau psihologica ti-ar fi foarte necesara !

In ce priveste sistemul in ansamblul sau eu am facut propunere inregistrata la MS din care ar putea beneficia exact acest tip de pacienti aflati la granita capacitatii de munca, psihoterapeutii, care vad umbla disperati dupa clienti dar si angajatorii dispusi sa integreze in munca aceste persoane ! Insa cand speram la o rezolvare favorabila au revenit la conducere demonii portocalii acum vopsiti in galben sau japitele securisto-basisto-iohaniste cum le mai spun eu, distrugatoare de sisteme sociale si generatoare de regres in toate planurile societatii !!
Romania nu poate face progrese sociale exact din cauza multimii de prosti care voteaza si care practic decid mersul tarii, pt ca ei sunt multi, din ce in ce mai multi ! Romanii in marea majoritate sunt analfabeti si masochisti politici care voteaza "dreapta" dar asteapta beneficii de stanga sau chiar masuri de extrema stanga (nationalizari de proprietati, procese si condamnari publice, lapidari daca s-ar putea) !
Scuze pt divagatie dar este imperios necesara !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul