deget pocnit foarte tare (mic accident)

16-03-2011
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
Buna ziua,

Ieri am avut un mic accident. Am vrut sa ridic niste bibliorafturi foarte grele de pe un dulap (deci aveam mainile in sus) si le-am sprijinit pe inelarul de la stanga. In incercarea de a le ridica, mi-a pocnit foarte tare degetul de am crezut ca l-am rupt. Este foarte putin umflat, pot sa il intind si de indoit atat cat imi permite umflatura (o mica umflatura la baza degetului). M-am dat cu Fastum Gel dar nimic.. am tinut geata dar nu se retrage umflatura, doar imi mai da drumul la deget. Partile laterale sunt sensibile daca incerc sa-l misc intr-o parte.

Se va vindeca de la sine in cateva zile sau ar trebui sa iau/dau ceva? Am zis ca daca pana maine se face mai rau, ma duc la medic...

Multumesc,
Andreea
4 comentarii
0
16-03-2011, ora 13:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Poate fi o fractura sau, mai grav, o entorsa sau o leziune tendinoasa.
Cred ca cel mai sigur ar fi sa consultati un specialist in Chirurgie plastica-reparatorie, dansii fiind cei care se ocupa de Chirurgia Mainii.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-03-2011, ora 13:57
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
multumesc de raspuns. probabil maine ma voi duce la medic... pana acum nu este nicio schimbare.
0
17-03-2011, ora 17:30
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
buna ziua, revin de la medic.. am facut o radiografie si raportul ei este:

"imagine lacunara (transparenta), neomogena, bine delimitata, ovalara, ce cuprinde epifiza si jumatate din diafiza falangei proximale deget IV".

m-am intors la doctor si-mi zice ca e tumora si benigna :| de unde pana unde nu stiu? si mai ales faptul ca ar fi benigna.. pai asta nu vezi cu ochiul liber x(

ideea este ca prima oara cand am ajuns la ea, nu a fost deloc incantata ca sunt studenta si cum ca facultatea nu ar avea contract cu CAS, cand eu cu trimitere de la facultate am mers..si nu e prima oara cand beneficiez de gratuitate la acea clinica (dorobanti). si a fost foarte deranjata de acest fapt si m'a trimis la sanador sa fac radiografie, cand pe usa ei scria ca face radiografie cu 10 lei.. dar nu.. m'a trimis la sanador la 50 lei.

in concluzie, eu zic ca e doar din rautate ce mi'a zis...

maine ma duc la spitalul universitar..
0
17-03-2011, ora 20:37
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
revin.. pana la urma se pare ca asta am.. un chist osos.. am inteles ca daca nu'l operez, nu e foarte mare riscul de a se rupe degetul deodata..decat la un soc mai puternic gen mana stransa in usa, ciocan, minge, etc.. si daca se intampla asta, atunci se poate pune grefa osoasa..

eu nu vreau sa'l operez intrucat fug de 2 operatii.daca trebuia numai la mana, era ok..dar inca de undeva sa'mi ia os... nu prea vreau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •