Delirez!

19-01-2016
Abdulaziz
Nu este medic/terapeut
Abdulaziz
Acum 1 luna, incepeam sa nu ma mai recunosc!

Totul a inceput cu un atac de panica sever, care a venit la pachet cu toate simptomele specifice. Stiam ce e un atac de panica, o fata cu care obisnuiam sa ies in oras suferea de asa ceva. Am inceput sa ametesc, nu mai aveam suficient aer, inima batea foarte tare, o simteam cum bate in gat, era gata sa sara din piept, vederea s-a incetosat, ca si cum cineva incerca sa imi schimbe mintea cu corpul, simteam ca o sa innebunesc si alta nu, simteam ca acum lesin si ca o sa mor. Totul a durat 2, 3 minute. Mi-am alertat familia, apoi m-am bagat in pat sub plapuma. Am tremurat ca un rahat vreo 4, 5 minute in asternuturi, imi era extrem de frig, maicamea mai ca plangea, nu stia cum sa ma linisteasca, iar taicamiu se uita uimit. Am sunat la 112, m-am imbracat, taicamiu a pornit masina, in caz ca patesc ceva pana ajunge ambulanta, sa ma duca el la spital.
Am ajuns la urgente, abia ma tineam pa picioare, asistentele m-au luat cu un scaun cu rotile si m-au asezat pe un pat. Mi-au pus o perfuzie (nu mai stiu exact ce) si m-au conectat la un fel de aparate. Eram convins ca o sa fac infarct, inima batea tare si rapid, aveam 130 batai pe minut si tensiunea marita.
Era ora 1 noaptea, taicamiu a plecat sa o duca pe maicamea acasa, urmand sa se intoarca. Eu stateam ca o leguma pe pat, aveam pe mine un pulover cu guler rulant, mi l-am tras pe cap si am incercat sa ma culc la sfaturile doctorului de garda. Nu am reusit. De ce ? Pentru ca langa mine era un mos nebun care era gata sa de-a coltul, a mai venit un betivan obosit care a inceput sa sforaie, iar pe la 2, 3 noaptea au mai venit 2 boschetari care ziceau ca nu isi pot controla pisatul, sau ceva de genul.
A doua zi, am facut cunostinta cu cardiologul (o tipa sexy si tanara), care mi-a facut un EKG (m-a dezbracat, m-a uns cu in fel de gel si mi-a pus niste plasturi pe corp) care a durat maxim 5 minute, dupa care mi-a zis ca n-am nimic grav. Mi-a dat o foaie cu cosultatiile pe care sa le fac si evident, le-am facut. Totul a iesit ok (analize tiroidiente, Holter-EKG pe care l-am luat acasa pentru 24 ore si analize de sange); doamna era pusa pe glume cand am ajuns cu rezultatele, m-a diagnosticat cu aritmie izolata si mi-a dat sa iau niste suplimente alimentare si Extravaleranic Cardio sub limba in caz de criza. Am fost si la medicul familist cu rezultatele, a zis ca sunt ok si ca trebuie sa imi gasesc ocupatie sa nu ma mai gandesc aiurea ca n-am nimic. Mi-a luat si tensiunea, nimic. Si ce credeti, a functionat ? Nu prea.

Prima schimbare a fost legata de bataile inimii. Daca steateam pe pat batea rapid, daca stateam in picoare batea mai repede, daca merg mai repede, daca alerg si mai repede. De asemenea daca ma ridic brusc de pe scaun, ametesc si imi simt inima in gat.
A doua schimbare a fost legata de somn. Pe parcursul urmatoarelor saptamani, simteam ca ma chinui din ce in ce mai tare sa atipesc. Nu avusesem pana acum o problema cu asta, ca-s un tip de 20 de ani care nu consuma cafea/alcool. Foarte straniu. Cand ma bagam noaptea in pat simteam pur si simplu ca nu imi pot oprii creierul. Simteam cum imi bate inima si gandul meu era ca am ceva la inima si nu numai. Eram convins ca doctorul a gresit, ca o sa fac infarct, AVC, fibrilatie ventriculara, ca o sa patesc ceva, iar doctorii nu o sa aiba timp sa ajunga sa ma scoata din groapa. In unele nopti, am reusit totusi sa adorm, uneori mai devreme, alteori mai tarziu. De exemplu azi noapte am dormit 3 ore. Pieptul tremura sau vibra in continuu, nu puteam sa il opresc nene. M-am panicat iarasi, ma invarteam prin pat, imi trageam patura pe cap, am incercat sa ma linistesc, dar nimic; nu puteam sa adorm si gata. Tremuratul s-a extins si la abdomen si spate si a actionat in special pe partea stanga a corpului. Culmea, am simtit si dureri in piept, in special cand ma tot invarteam in pat, care m-au panicat maxim!
Durerile si intepaturile nu ma lasa nici ele in pace. In zona pieptului, a spatelui, am balonari, arsuri la stomac, stern, capul pieptului, cotul stang si drept, mana stanga. Nu dureaza mult, dar ma deranjeaza si uneori chiar dor.
Corpul meu este ca o soba de teracota, arde incredibil de tare, TOT. Pe langa asta, stranut foarte des si imi curge nasul. O tine asa de cateva saptamani.
Imi e greu sa respir pe nas cateodata, am extrasistole (ciudat sentiment, ma iales cand le simt in perechi), dureri de cap, paloare, ameleala, amortitea mainii stangi, ochi rosii. Nu are rost sa va plictisesc cu simptomele mele, oricum apar altele noi aproape in fiecare zi. De exemplu, am zis mai sus, am un tremurat sau vibrat continuu in piept, abdoment si spate pe care nu pot sa-l controlez. Am o stare de neliniste, dau din piciorul drept parca am tras Has si am dintii inclestati cateodata (intr-o dimineata m-am trezit cu bucati de dinte in gura, mi s-a rupt o bucatica dintr-un molar). De asemena, seara am simtit un zbomot continuu in urechi si taoate bataile inimii cand stateam intins pe spate.
Tremur foarte usor, amortesc rapid daca stau in pozitii incomode, tresar la zgomote puternice, sunt sensibil la frig mai nou (daca stau afara cateva minute incep sa tremur, in special zona pieptului), cearcane sub ochi, senzatie de sufocare cand rad prea mult, e ca un cosmar fara sfarsit!

La munca nu merg in fiecare zi, insa cand marg nu ma prea pot concentra. Stiu ce fac, unde sa ma duc, dar nu sunt in apele mele. Am ameteli, dificulati de respiratie, simt cum ca capul imi e plin de vata!

Viata mea sociala in ultimele luni este pe 0. Nu m-am mai ingrijorat sa ies sa discut cu cineva din pricina faptului ca sufar de o boala de piele, numita Vitiligo (n-am fost la dermatolog, dar sunt convins ca aia e). Practic, de la 14 ani mi-au aparut pete albe pe tot corpul. Ce e naspa e ca am 3 (trei) si pe fata si sunt nevoit sa ma pudrez si sa imi aplic fond de ten cand ies din casa. Am noroc ca nu am o fata hidoasa, macar atat a avut grija Dumnezeu, si daca ma machiez pot sa merg la o intaline de exemplu, desi uneori rosesc la fata!
E naspa, economisesc bani de cateva luni sa-mi fac tatuaje in zonele in care am pete, ca sa pot duce o viata 'normala'. Si cand am citit ca marele Michael Jackson a avut asa ceva (de mentionat ca nu a dus lipsa banilor si a avut cei mai buni doctori pe langa curul lui) si nu a scapat, mi se face rau.

Pana la urma nu asta e problema. Asta e crucea mea! O sa ma dau cu fond de ten toata viata, o sa imi acopar celelalte pete cu tatuaje si aia e! Ceea ce imi da batai de cap este starea pe care o am acum si pe care am povestit-o mai sus. Am o senzatie continua ca o sa mor, ca am o boala de inima sau altceva rar.

Stau in pat sau ma plimb pe afara si ma gandesc: 'In gatu masii, de ce nu pot sa fiu si eu normal', apoi trag aer adanc in piept si imi zic 'Nu e nimic, sunt special. Trebuie doar sa ma relaxez.'
Nu prea merge!
Am citit un articol pe net, cum ca corpul anunta un atac de cord cu o luna inainte, iar eu indeplinesc cerintele!

Am 20 de ani, 1, 72 inaltime, greutate 69 Kg, nu consum alcool in exces (m-am imbatat doar de 3 ori in viata mea), am tras de 3 ori dintr-un joint de marijuana, am inceput sa fumez de la 14 ani, nu am fumat in mod constant, cel mai mult anul trecut, undeva la un pachet pe saptamana, dar m-am lasat de aproxiamtiv 2 luni. Am exagerat cu Cola in ultima vreme (inainte de probleme), insa practic sport, mananc sanatos etc..nu am avut si nu am o viata dezordonata!
Ce as putea face sa ias din starea asta ? Simt ca ma aflu pe o pluta in deriva in oceanul indian. sad
1 comentarii
0
19-01-2016, ora 18:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa te adresezi medicul psihiatru si sa faci tratament. Ai facut ce a avut si prietena ta, anxietate cu atacuri de panica.

Vezi articole despre asta pe net, test de anxietate pe net, sapa bine ca gasesti.

Ce ai tu nu tine de inima. Ti-ai facut analizele la inima. Nu ai nimic la inima.

Daca ai fonduri fa in paralel sedinte la psiholog. Te invata cum sa abordesti aceste probleme si sa gandesti sanatos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul