Dependenta

19-02-2018
BLDiana
Nu este medic/terapeut
BLDiana
Buna seara, de 6 ani sunt iubita unui barbat dependent de droguri. Nu stiu exact ce consuma, stiam de marijoana, hasis, etnobotanice..cred ca orice.
I-am fost alaturi cand avea niste sevraje groaznice ( se intampla sa plecam din oras si sa ramana fara substantele lui).
Ideea e ca are 36 ani si de 4 luni nu are un loc de munca, oricum nu facea fata prea bine nici inainte la job. Minte si se minte in continuu ca nu mai consuma, insa de 3 zile am intrat la baie dupa el( noaptea la ora 3 s-a trezit ) si surpriza mea a foat mirosul de "legale" de la mine din baie.
Dupa ce am avut o discutie si o tine pe a lui ca nu mai face asa ceva..a adormit insa parca ramanea fara aer, inghitea foarte des si greu. Bineinteles ca dimineata m-am trezit cu gandul ca o sa-l parasesc.
L-am trimis la psihiatru... a primit niste pastile.dupa 10 zile a trebuit sa mearga din nou, dar a facut in asa fel incat sa "uite".
Imi promite un test de droguri in fiecare zi, ca sa demonstreze ca el nu mai are astfel de apucaturi.
A ajuns sa ma insele, mereu m-a mintit pt ca a preferat sa stea cu prietenii lui. ratati fara un job sau o relatie ( drogati).
Imi doresc de ani de zile sa-l scot din acest viciu si sa invete sa traiasca ca si un om normal. I am explicat ca o sa l parasesc pentru lucrul asta. Minte si se minte pe el ca nu mai fumeaza.
Oare se va schimba vreodata?
Ce as mai putea sa fac?
Eu in ritmul acesta nu pot sa-mi doresc un viitor cu el, desi il iubesc si as face orice sa fie diferit.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti o parere.
Va multumesc
5 comentarii
1
19-02-2018, ora 21:15
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
buna Diana, mi se pare mie sau si tu "te minti" cand spui ca il parasesti? ce iti aduce acest om in viata ta?
Care ar fi alegerea buna pentru tine? nu cumva si tu esti "dependenta" de un drog...si anume EL?
0
19-02-2018, ora 21:30
BLDiana
Nu este medic/terapeut
BLDiana
Buna.cred ca aveti dreptate... nu stiu cum a ajuns sa faca parte din viata mea.Mereu am fost contra drogurilor. A aparut in viata mea cand aveam nevoie. A stiut exact acest lucru si am ajuns sa ma atasez.Am facut totul impreuna..pana si biroul in care lucram il imparteam.
Am impresia ca nu pot sa trec peste el. Desi sunt constienta ca nu poate sa fie cum imi doresc eu.
0
19-02-2018, ora 21:33
BLDiana
Nu este medic/terapeut
BLDiana
Aceasta relatie imi aduce doar stres, tristete, frustrare ca nu pot sa fac nimic.Putine momente de fericire...pana ma trezesc la realitate.
Stie exact cum sa abordeze situatia si sa ma calmeze, sa ma intorc.diferenta de varta intre noi e de 11 ani.
Mi se pare atata de anormal sa trag de el ca sa isi revina.
1
19-02-2018, ora 21:46
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună!
Nu poți ajuta pe cineva care nu-și dorește să fie ajutat. Faptul că n-ai fost niciodată categorică în deciziile luate l-a făcut să creadă că orice-ar fi tu nu o să-l părăsești.
Ai o discuție serioasă cu el și spune-i clar că nu mai rămâi alături de el dacă nu are grijă în primul rând de el. Pe lângă medicație ajută și psihoterapia, pentru că-l motivează să ia medicamentele și să aibă grijă de sănătatea lui. Convinge-l să se interneze o perioadă, pentru că sub control medical tratamentul are mai mare eficiență la început.
Dacă nu obții nici-o schimbare, e bine să-ți vezi de viața ta și să mergi tu la un psiholog să te ajute să-înțelegi ce anume te ține lângă un asemenea om care îți aduce numai suferință.
1
19-02-2018, ora 21:54
BLDiana
Nu este medic/terapeut
BLDiana
Va multumesc din suflet pentru raspuns. Am incercat si azi sa am o discutie cu el si o tine pe a lui. Desi eu stiu foarte bine ca minte.I am spus ca o sa-l parasesc si a spus ca imi respecta decizia.
O sa urmez sfatul dvs., sunt sigura ca nu pot sa am un viitor alaturi de un om cu asa probleme...care oricum nu accepta realitatea. Sper sa reusesc sa ma detasez.
Va multumesc inca odata!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.