dependenta de rinxil, bixtonim, etc

02-04-2007
gabriela 42
Nu este medic/terapeut
gabriela 42
Am 42 de ani. De 14 ani sunt dependenta de bixtonim, rinxil, etc.
La 14 ani am fost diagnosticata cu deviatie de sept. De fapt aceasta afectiune a nasului o am de la nastere, am avut nastere faciala. Din cauza fricii, nu m-am operat nici pana in ziua de azi.
Cand am ramas insarcinata prima data, la 24 ani, pe perioada sarcinii mi s-a infundat nasul si a trebuit sa folosesc rinofug. etc. Mentionez ca nu pot sa dorm cu gura deschisa si atunci prefer sa-mi pun picaturi in nas.
Dupa ce am nascut am revenit la normal, adica nu mi-am mai pus picaturi, pana am ramas insarcinata a doua oara, si de atunci nu mi-am mai revenit. Si in ziua de azi imi pun in nas rinxil, pe care-l tolerez mai bine, pentru ca nu-mi da mancarimi de ochi si efectul dureaza mai mult.
Menţionez ca dorm cu perna de lana, melană, pentru ca sunt alergica la puf, de asemenea sunt alergica la praf, mucegai, polen. Am rezolvat problema acestei alergii, prin evitarea alergenilor. Dar cand am crize, iau miofilin pentru desfundarea traheii şi eventual claritine.
La mare nu am probleme alergice, chiar daca dorm pe perna de puf. Eu sunt dintr-o zona umeda - Gura Humorului, jud.Suceava.
Vă rog sa-mi spuneti daca in cazul in care ma hotarasc sa ma operez de deviatie de sept, mi se va rezolva problema sau nu. Cu tratament homeopat nu se poate rezolva?
2 comentarii
0
09-04-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Deviatia de sept imbunatateste fenomenele de rinita cronica, dar avand in vedere componenta alergica ar trebui folosite spray-uri cu corticosteoid nazal (Flixonase, Nasonex) timp de 3 luni (in special in sezonul de primavara). Este necesar de asemenea tratament de minimum o luna cu Loratadina (Claritine) sau Desloratadina (Aerius) sau Levocetitrizina (Xyzal), eventual insotite de Ketotifen sau Singulair. Numai astfel se poate rezolva dependenta de picaturi nazale, care folosite cronic pot duce la ingrosarea mucoasei nazale.
Daca ati facut testari alergice cutanate se pot incerca tratamente de desensibilizare facute de medicul alergolog sau imunostimulare cu vaccin IBC.
Operatia de rezolvare a deviatiei de sept nu este o operatie dificila, dar trebuie insotita si de masurile terapeutice adresate componentei alergice.
0
24-09-2008, ora 00:00
dantuzela
Nu este medic/terapeut
dantuzela
aceeasi problema am avut si eu si am luat 3 luni aerius si mi-am pus cum a spus doamna doctor la care am fost, picaturi (nasonex) doar cand nu mai pot respira si acum am scapat de picaturi peste o luna fac un an de cand nu imi mai pun.va urez multa bafta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: