Dependenta sexuala

21-11-2010
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Ca si alcoolul, tigarile si drogurile chimice, si sexul creaza dependenta.
Eu sint o victima a acestui drog, sexul. Daca nu fac sex in fiecare zi simt ca mor. Trebuie sa-mi iau doza, altfel ma simt rau. Cind ies afara din casa si vad o femeie oarecare imi doresc sa fac sex cu ea.
Nustiu daca problema asta o avea cauze fizice (dereglari chimice) sau psihice.
Ma poate ajuta cineva in aceasta problema ? Unde sa ma duc, la ce doctor ?
62 comentarii 12 3 Înainte ›
0
21-11-2010, ora 18:53
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Consulta un endocrinolog, sa faci niste analize simple, dereglarile hormonale pot da un libidou crescut. Daca hormonal nu sunt probleme, atunci poti apela la psihoterapie, are rezultate bune! Dna. dr. Duca de la medsana este un endocrinolog cu multa rabdare si competenta asemenea.
Te resalut !
0
21-11-2010, ora 22:13
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
buna gluma :)))
0
21-11-2010, ora 22:44
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Irina, nu inteleg de ce ti se pare gluma. Este, poate fi, o afectiune ca oricare alta si afecteaza serios pesoanele care se confrunta cu asta. Sa ne gandim doar ca sunt "fustangii" toti, e cel mai simplu.
0
21-11-2010, ora 23:01
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Offf mi-e si rusine sa ma duc cu o asemenea problema. Poate rid aia de mine cu a ris si Irina.
0
21-11-2010, ora 23:06
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
No, in niciun caz, sa stii ca medicii nu-s ca...altii...mergi la enocrinolog si te va indruma, sunt specialisti. Este o afectiune despre care se studiaza si la medicina si la psiho, pentru ca are un fundament stiintific, nu numai moral, cum crede lumea nespecialista. E firesc sa aiba altfel de reactii pentru ca multi sunt fustangii, dar exista si cazuri si cunosc concret care au gasit rezolvare doar abordand calea normala in rezolvarea unei afectiuni. Mergi si spune ca ai problema cu libidoul, ca este exacerbat si nimeni nu va rade de tine.
0
23-11-2010, ora 15:16
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Vai Electrica. Tu esti compania nationala sau mama lui stefan cel mare ??
Trimiti omu' la psiho si la endocrinologie cand da semne clare de normalitate !
A avea apetit sexual la varsta lui e absolut normal si n-are nicio legatura cu moralitatea sau cu fundamentele stiintifice. E pur si simplu o necesitate fiziologica :))

Mr. Lick, n-am ras de tine ci m-am bucurat ca mai exista oameni normali, neafectati de cernobal :))

Acu' raman sa ma intreb care a fost inainte... Mr. Nick sau Mr. Lick
0
23-11-2010, ora 20:06
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Mai simplu cred ca ar fi sa gasesc o partenera care sa fie si ea tot asa dependenta, sa ne ajutam unul pe celalalt si sa traim fericiti pina la adinci batrineti (pt ca sexul prelungeste viata)
0
23-11-2010, ora 20:07
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Irina, ai tu dreptate in ce gandesti, dar sunt si nuante care iti scapa, probabil.Sunt constienta ca impostura poate fi toate drumurile, eu ma refeream la faptul ca, chiar exista in medicina afectiunea de care spuneam.

Ti-as raspunde si la intrebarea ta, dar in afara sa te asigur ca nu-s mama lu Stefan cel Mare, nu stiu la ce te refereai cand spuneai de compania nationala.probabil nu citesti corect, sau n-ai auzit de cuvantul asta, ceea ce nu ar fi o tragedie, mai inveti cate ceva.
0
24-11-2010, ora 00:54
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
scuze Eclectica. Glumeam. Mi s-a parut nastrusnica postarea asta .
Probabil ca-mi scapa destule nuante, poate chiar culori intregi dar Mr. Lick s-a dorit a fi complet negru
si pe intuneric asa mai dibuiesc si eu cate cava.
Acum cine sunt eu sa ma pun de-a curmezisul in fata stiintei ?? Desigur ca vreau sa mai invat cate ceva
... asadar spune-mi si mie cum se numeste in medicina afectiunea respectiva ?!!

Mr. Lick, asta cautam cam toti nu?? sa ne gasim parteneri pe masura necesitatilor noastre :))
Primul pas fiind deja facut sunt convinsa ca doritoarele nu vor intarzia sa apara, mai ales ca sexul prelungeste viata si asta e o certitudine :)
0
24-11-2010, ora 11:21
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Irina, cu tot dragul iti spun ce am invatat si eu la randul meu de la altii, desi postand aici niste idei generale pot fi interpretate in cazuri particulare, ceea ce poate nu este de dorit...Oricum, iti dau surse academice despre hipersexualitate, nu parerea mea, bineinteles.

Libidoul- are o importanta fundandamentala in conduitele umane, pe care in mare parte le conditioneaza. Ne fiind atasata EXCLUSIV de functionarea organelor genitale, aceasta se poate orienta spre obiecte sau persoane (libido obiectal), se poate intoarce spre propriul corp (narcisic) sau alimenta activitati intelectuale (sublimat) (...) Psihanaliza explica numeroasele trasaturi de caracter si majoritatea comportamentelor inadaptate (nevroze, perversiuni) prin fixatiile durabile ale libidoului in diversele puncte ale evolutiei sale sau prin regresiune la unul dintre aceste stadii. (...) (Dictionar de psihologie La Rousse).

Nimfomanie - exagerarea apetitului sexual la femei (in lbj. popular) se condunda adesea cu isteria. Pare legata uneori de o defectuoasa functionare a sistemului hormonal, dar intalnita mai ales in manii.

Nimfomania este o boala psihica si se manifesta prin dorinta si nevoia cronica de sex. O nimfomana nu va fi niciodata satisfacuta pe deplin. Atinge foarte greu orgasmul si nu reuseste sa se elibereze nicodata pe deplin de intreaga sa energie sexuala. Colinda de obicei din dormitor in dormitor, asteptandu-se mereu ca noul barbat sa o elibereze. Ea traieste cu impresia ca se poate mai bine, dar nu are rabdarea de a se obisnui cu un partener.

Femeia nimfomana nu este o femeie cu o pofta sexuala extraordinar de mare. Ea este mai curand o femeie frigida, vesnic nesatisfacuta, care incearca sa-si vindece aceasta incapacitate prin cresterea continua a raporturilor in cautarea neintrerupta a unei placeri utopice. Ea este obsedata de schimbarea partenerilor sexuali cat mai des posibil pentru a obtine satisfactia sexuala pe care nu reuseste niciodata sa o dobandeasca.
Este de remarcat ca numeroase nimfomane sunt victimele unei educatii prea rigide si stricte, chiar represive. Altele au suferit traumatisme sexuald si psihice (violuri, pedofilie, violente fizice).

Nimfomania la barbati este cunoscuta sub numele de satiriazis. Persoanele atinse de aceasta afectiune sufera de hipersexualitate copulativa. Comportamentul sexual este anormal, iar dorinta si excitatia ating cote mult peste cele normale.
Barbatii afectati au o dorinta sexuala foarte mare. Aceasta nu este o explicatie suficienta, pentru ca dorinta sexuala se manifesta diferit la oameni diferiti. Ceea ce pentru unii este prea mult, pentru altii este prea putini. Cu toate acestea, exista o limita care face diferenta dintre comportamentul sexual normal si satiriazismul.

Cauzele acestui tip de comportament sunt numeroase. Narcisismul excesiv manifestat atunci cand un om se considera a fi centrul universului, complexele de inferioritate SI CAUZELE BIOLOGICE pot explica fenomenul.

Am scris pe scurt, din surse mai "populare", bineinteles ca exista corelatii cu multe alte aspecte pe care un psihoterapeut le ia in considerare cand consiliaza pe cineva cu aceasta problema. De asta am si sugerat sa-si faca niste analize endocrinologice si apoi terapie.

Nu am exclus impostura (dorinta de a santaja emotional si de a "agata" pe net), nu am exclus nici posibilitatea ca Lick sa fi exprimat o problema. Parerea mea? Ramane a mea.

Daca nu e satisfacator raspunsul, insatisfactia are alta sursa.
0
27-11-2010, ora 23:28
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
http://www.youtube.com/watch?v=LW07KhoJoA8
Cam in situatia asta ma aflu eu...
0
28-11-2010, ora 01:15
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
pare o boala misto
0
28-11-2010, ora 15:09
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Hai mai irina, tu esti o fata matura, desi imi place simtu de umor pe care il ai. E ca si cum unul care are priapism ar fi invidiat de unu cu slaba erectie :).
Va salut!
0
29-11-2010, ora 01:44
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
mr. Lick, sugerez dieta low carb - functioaneaza in orice situatie :D
...asta ca sa vezi Eclectica, ca nu vreau sa arunc problema in derizoriu ci caut solutii concrete :)
0
29-11-2010, ora 23:08
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Voi va amuzati iar mie imi vine sa pling.
Da, e o boala miso, adica o dependenta misto dar ce te faci atunci cind nu ai sa-ti iei doza zilnica, ca in cazul meu. Imi vine sa mor !
Da e ok sa faci sex, dar la mine e mai mult decit atit. Eu nu mai pot sa vad femeia deci ca pe un obiect sexual. Fiecare femeie pe care o vad pe strada mi-o imaginez dezbracata si ca fac sex cu ea. Cind stau si ma gindesc la toate astea ma ingrozeste. Sint un obsedat sexual dar n-am ales eu sa fiu asa, el m-a ales pe mine.
Mi-e rusine de mine, de ce sint, si daca as avea posibilitatea sa-i pun capat acesti vieti, as face-o imediat.
0
30-11-2010, ora 01:08
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
a fost mereu asa ?? Poate o ceva trecator Mr. Lick. Bea un ceai de tei, ce sa zic ?! Ai grija de tine
0
30-11-2010, ora 08:05
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Intotdeauna a fost asa. Pe la 4 ani, cind altii se jucau cu masinute eu faceam sex. Dar macar faceam.
0
30-11-2010, ora 13:21
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
In alta ordine de idei te plangi de inteligenta... Conform statisticilor, inteligenta excesiva nu prea se combina cu sexualitatea otova. De regula hipersexualitatea se gaseste combinata cu un indice mic al IQ, explicatia logica fiind ca se iriga excesiv anumite zone in detrimentul altora. Daca tu zici ca la ambele capete ai surplus... asta chiar e un caz de studiu. Desigur ca pana la urma totul porneste de la creier - obsesiile sunt lucraturi ale computerului central dar chiar si asa e semn ca se foloseste o anumita partitie excesiv in detrimentul altora. Unui psihiatru bun i-ar fi usor sa te rezolve. Parerea mea...
0
30-11-2010, ora 22:01
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Eu am mai auzit si alte variante. Se zice ca, " cu cit o persoana este mai sexuala cu atit mai inventiva se dovedeste ea. Oamenii inteligenti au de regula un apetit sexual foarte mare. "
Dar pe de alta parte se mai spune si invers, ca cei care fac sex mult sint mai subdezvoltati, pentru simplul motiv ca sint fericiti. Ei nu mai au energie sa mai faca si altceva, sint multumiti asa cum sint.
La mine nu prea e valabila nici una.
0
15-12-2010, ora 18:21
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
buna Mr. Lick.
Ce mai faci? Sper ca esti bine.
0
30-12-2010, ora 23:37
tulburare_anxios_depresiva
Nu este medic/terapeut
tulburare_anxios_depresiva
@ Irina Toma
Eclectica ti-a stricat modul de a vedea lucrurile ? :)

@ Daniel N.
Problemele tale sunt importante. Si eu am fost pana la 38 de ani cam asa dar la o scara mai mica si atunci cand nu gaseam o femeie, ma autosatisfaceam. E un remediu bun pe moment, ti-l sugerez.
Nu cred ca exista barbati care sa nu fi facut asta. Nici femei.
Problema cred ca apare atunci cand faci obsesie pentru femei. Si eu am avut...dar am incercat sa imi caut ceva de facut sa nu ma gandesc si mi-a iesit, mai ales in ultimul timp. Ma rog, eu am o varsta...dar tot gandesc pervers , iar glumele le fac cam prea des in aceiaisi directie mai mereu .
Ma gandesc ca din cauza asta ai putea sa faci o prostie intr-o zi...ceea ce la mine chiar nu a fost cazul. Nu am fost violent niciodata cu femeile.
Du-te la doctor cat mai repede, asa cum zice d-ra Eclecta !
0
02-01-2011, ora 15:11
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dl. Tulburare da' ce spirit de observatie dezvoltat aveti !!? intradevar, Eclectica mi-a ravasit busola si nu mai stiu in ce directie s-o iau. Heeelp !!
Imi constientiez peste masura neputinta de insulta inteligenta unui om ( mai ales ca sufera din cauza ei !!) trimitandu-l imediat la doctor. Cred ca la atata lucru il ducea mintea si pe el ! Din pacate dumneata faci parte din multimea anosta tributara aceluiasi cliseu - cand i se ridica orice problema in fata : Du-te la doctor !! De parca in doctorul acela ar sta rezolvarea tuturor problemelor noastre. Wrong !!
Apoi... cred ca e nevoie de multa intelepciune si experienta de viata sa-i sugerezi omului aflat in impas o solutie momentan salvatoare - aceea ce in termeni populari se cheama la-ba, chestie pe care o exploreaza instinctiv orice baietel inca de pe la 3-4 anisori. Bravos Moncher !
Initial am postat aici evident amuzata de subiect... dupa ce am citit pe acest forum numai despre boli infioratoare... dar am inteles imediat ca acest om are nevoie de caldura umana, de un sufet cataplasma pe rana vie cu care umbla prin lume.
Nu cred ca e vorba despre obsesie pentru femei si nici de gandire perversa precum in cazul dumitale, dar e parerea mea ! E liber fiecare sa vada orice in viata, precum in oul kinder cu surprize... dar afla ca si pentru ochii mintii exista dioptrii de corectie, totul e sa accepti sa le porti.
Mr. Lick din fericire nu cred ca are nevoie de asa ceva. Cei mai profunzi oameni sunt de regula tristi. Intelegerea profunda a vietii nu lasa loc de zambete, din pacate...dar interventia cuiva care iti poate deturna atentia la un nivel mai superficial poate fi un adevarat balsam pentru suflet. Pentru neinitiati ar putea sa para azvarlire in derizoriu dar in realitate e o tehnica cu efecte miraculoase, chiar daca cei care o practica sunt prea putin constienti de asta.

Sanatate tuturor in noul an !
0
02-01-2011, ora 22:31
tulburare_anxios_depresiva
Nu este medic/terapeut
tulburare_anxios_depresiva
Irina Toma,

Daca nu-mi dai si 2 palme, degeaba... :)
Ai incercat sa faci din alb negru si din negru alb, dar nu merge asa simplu...
Si asta doar pentru ca Eclectica ti-a explicat cam cum stau lucrurile ???

Se spune ca starea de normalitate este relativa si ca este de fapt "boala" de care sufera cei mai multi indivizi, statistic. De fapt nu e nimeni normal , pentru ca normalitatea e ceva subiectiv..ma poate confirma (sau nu ) d-nul Dr. T .

Daniel N., e posibil ca, asa cum zicea foarte bine Germont, sa nu mai intelegi nimic daca mai stai pe forumul asta care, ca orice alt forum, este "un caz particular de realitate virtuala, ce se poate dovedi foarte inselatoare".
E simplu : cateodata nu poti merge daca nu ai picioare. Atunci apelezi si la "proteze chimice " in final, dupa ce vezi ca nu merge altceva. Raman la sugestia de a-ti continua medicatia, desi pare cliseu sau simplista. Caldura umana nu o avem foarte multi de aici.Nici cei fara diagnostic nu se bucura de ea prea des...Daca ar fi sa numaram pe toti cei care te sprijina de aici, asa cat pot ei mai bine, ai putea sa crezi ca e ceva energie pozitiva indreptata spre tine, compasiune intelegere etc...ceea ce nu e rau deloc...insa e doar virtual.
0
02-01-2011, ora 22:49
tulburare_anxios_depresiva
Nu este medic/terapeut
tulburare_anxios_depresiva
http://www.youtube.com/watch?v=dcLMH8pwuswfeature=player_embedded
0
03-01-2011, ora 03:14
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
da´de ce sa-ti dau doua palme ? Te-a luat lesinul? :)

In legatura cu ce a zis eclectica ti-am dat dreptate :) Unii nu trebuie niciodata contrazisi :S
Ea are un punct de vedere pe care s-i l-a sustinut cu argumente. Nu pot judeca un om de buna credinta si cu cele mai bune intentii doar pentru ca nu-i functioneaza scanerul.
Aici e o chestiune de alta finete decat sa dai cu copy paste de pe net.
Relax !!
0
03-01-2011, ora 03:41
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dane, atat cat putem in acest format virtual ... suntem alaturi de tine. Cand simti nevoia sa scrii, scrie aici orice iti trece prin cap . Ajuta !!
E foarte dureroasa pierderea omului de langa tine, e o suferinta de care nu poti scapa dar poti invata sa traiesti cu ea. Si eu am intrat pe acest forum manata de suferinta. Stiu ca nu ma poate ajuta nimeni aici
dar faptul ca scriu prin ceea ce trec ma ajuta oarecum.
0
03-01-2011, ora 03:43
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
erata : "" si ""
0
04-01-2011, ora 20:17
tulburare_anxios_depresiva
Nu este medic/terapeut
tulburare_anxios_depresiva
Irina,

De ce esti rautacioasa ?
Eclecticei nu-i functioneza "scanerul" si e "mama lu stefan cel mare ", eu nu am experienta de viata, fac parte dintr-o "multimea anosta ".etc.
Ar trebui sa faci un sondaj, sa ii intrebi indirect si pe cei din jurul tau (din viata reala !) ce parere au despre tine, fara ca ei sa stie ca ii intrebi chiar tu, ca sa poata sa -ti raspunda sincer, ca altfel degeaba. Ia-ti nick nou si intra cu ei pe net . O sa fii uluita probabil.

Dar eu iti pun comentariile malitioase pe seama durerilor de oase pe care le simti. In conditii normale, poate nu esti atat de perfecta.

"...Daca nu e satisfacator raspunsul, insatisfactia are alta sursa."
0
05-01-2011, ora 16:04
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Pe mine m-a marcat si mi-a ramas in minte o vorba simpla : cel mai greu e sa intelegi neputintele celorlati. In rest nu mai comentez. Ce sa mai spun? Exista intotdeauna mai multe solutii pentru o problema. Si daca ajungem sa credem ca doar la-ba e solutia consolatoare iar e o problema.Si nu ma refer acu doar la problema de la care a pornit dialogul. Va salut cordial!
0
05-01-2011, ora 17:27
tulburare_anxios_depresiva
Nu este medic/terapeut
tulburare_anxios_depresiva
Eclectica,

E simplu. Ai dreptate, in ambele probleme... :)
E de admirat eleganta si inteligenta cu care ai stiut sa treci peste...
Si eu incerc sa invat din sfaturile tale indirecte...
Adaugă un comentariu / răspuns
62 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • Cum poți influența libidoul sexual? - informații dovedite științific
  • Interesul sexual la bărbați - un avantaj important pentru starea de sănătate, inclusiv riscul de moarte
  •