Depresia si job-ul

21-06-2017
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Voi ce parere aveti despre depresia la locul de munca? Noi cei cu depresie in ce domenii putem lucra fara sa fim stigmatizati si respinsi? Recent am avut un interviu si mi s-a reprosat ca nu zambesc bineinteles ca job-ul nu era pentru un post de clown sau mascota la circ. De ce suntem respinsi majoritatea si nu putem fii acceptati? Cum putem sa ne revenim din depresie daca nu avem un loc de munca. Eu am lucrat ca infirmiera si am fost respinsa spunandu-mi ca nu zambesc si sunt prea serioasa. Oare ar trebui sa zambesc in timp ce schimb pampers-ul unei batrane? Nu, nu ar trebui si totusi nu inteleg. Un alt exemplu, intr-o zi m-am intalnit cu o colega in statie in timp ce asteptam autobuzul ma tot intreba de ce nu zambesc. Wtf ar trebui sa zambesc de una singura in timp ce astept autobuzul? Lumea intotdeauna are ceva de criticat dar ce faci atunci cand lumea te impiedica sa iti atingi scopul ce faci atunci cand exista respingerea si etichetarea? Eu m-am izolat social desi nu trebuia dar totusi cum te poti lupta cu o societate intreaga?
5 comentarii
0
21-06-2017, ora 20:42
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Lumea e necajita plina de necazuri la noi, oamenii nu prea isi zambesc. Asta e uneori motivul...

Oricum ca asistenta e bine sa zambesti, un zambet, unul cinstit! al unui medic/asistent poate aduce fericire bolnavului!
0
21-06-2017, ora 21:22
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Orice profesie necesita niste aptitudini, cunostinte si abilitati. Daca tu fiind diagnosticata cu depresie (desi noi am mai vorbit si sti bine ca nu doar asta e problema) te-ai dus catre un job care presupunea lucrul cu oamenii, atunci reactia intervievatorului a fost fireasca. Din ce ne-ai povestit reiese ca nu te-a etichetat nimeni, e doar interpretarea pe care o dai tu lucrurilor. La fel si exemplul cu discutia din statie - femeia te-o fi vazut trista (mimica depresiva e foarte usor de observat) si a vrut sa te inveseleasca, nicidecum sa iti reproseze ceva - filtrezi prea mult informatiile, cautand alte sensuri. Te ajuta la ceva?
@vioreli ti-a dat un sfat bun: zambeste bolnavilor daca alegi sa lucrezi cu ei! Daca nu simti nimic uman in a lucra cu bolnavii, mai bine nu o faci (pt ca sigur vei gasi si tu ceva potrivit tie) - transmiti nonverbal mult din ce gandesti si ceilalti se indeparteaza, e normal.
0
22-06-2017, ora 11:50
SunnyD
Nu este medic/terapeut
SunnyD
In Romania e greu dar vad oameni pe Etsy care si au facut mini busynessuri acolo. Ma gandesc sa incerc si eu. Poate e o Idee buna pentru noi astia mai deosebiti.
1
25-06-2017, ora 19:16
Gamer
Nu este medic/terapeut
Gamer
Sunny despre ce business este vorba poate ne strangem mai multi de aici care sunt in aceeasi situatie sau eventual sa infiintam o fundatie sa ii ajutam pe cei ca noi.
0
03-07-2017, ora 13:53
SunnyD
Nu este medic/terapeut
SunnyD
Da.ziceam de etsy fiindca sunt si multe busynessuri duse de una doua persoane, care eventual cumpara de LA altii servicii. Dar cred ca fiecare at trebui sa caute CE I se potriveste. Pe mine ma atrage designul de produse digitale ' digital download' cum face Oxigami dar vad can si produse fizice merg.gen Resity.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul