Depresie

19-01-2018
Gotti666
Nu este medic/terapeut
Gotti666
Buna ziua, de vreo 15 ani sunt deprimata, nu stiu de ce. Am avut cateva relatii in care m-am implicat foarte tare si am suferit enorm si cred ca ele mi-au declansat depresia. Pana pe la 18 ani ma facea fericita orice, chiar daca am fost abuzata in familie, apoi, treptat s-a instalat depresia. Impresia mea e ca am anumite deficiente de vitamine, am observat ca daca iau complex b, am cateva secunde de fericire, ma simt mult mai bine, dar imi dau insomnie cronica si nu le pot lua. Daca beau cola, ma simt euforica, daca iau multivitamine, de asemenea, dar toate imi dau insomnie. Psihoterapie am facut timp de 3 ani, nu m-a ajutat cu absolut nimic si nici nu as mai face niciodata. Vorbit la nesfarsit fara nicio rezolvare. Ce analize ar trebui sa fac pentru a depista ce substante imi lipsesc? Am anemie cu o usoara hipocalcemie pe care le tin sub control. Am luat pt cativa ani cipralex recomandat de medic, nu mai eram asa deprimata, dar devenisem apatica, o fantoma. Nu mai simteam durere, nici placere, nimic. Eram indiferenta la orice.
6 comentarii
1
19-01-2018, ora 15:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Nu exista analize care sa depisteze depresia.
Mergi la medicul psihiatru si zi-i sa-ti schimbe Cipralexul. Sunt peste 20 de antidepresive din care poate sa aleaga sa iti prescrie. Sigur gasesti unul care sa te ajute si sa nu te faca apatica.
1
19-01-2018, ora 15:49
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Depresia este, in fapt, un efect al unui stil de viata defectuos, tipare de gandire si percepere a realitatii distorsionate, care duc la atitudini si comportamente disfunctionale, care genereaza emotii, stari si trairi negative persoanei, foarte chinuitoare. In spate, fizic, acest dezechilibru este asociat cu un dezechilibru neurohormonal. Tratamentul medicamntos este dat si este bun pentru a tine sub control starile sufletesti negative, insa nu vindeca. Ca si tratament este foarte indicata psihoterapia, care in mod normal aduce schimbari, imbunatatind starea psihica a persoanei, treptat. Faptul ca nu ati simtit nici o imbunatatire poate indica faptul ca nu a fost eficient facuta, fie ca nu vi s-a potrivit psihoterapeutului ( tehnicile folosite nu au fost cele mai potrivite), fie ca dvs nu ati lucrat efectiv, caci psihoterapie nu inseamna “vorbit la nesfarsit”, ci se folosesc tehnici de lucru specifice formei de terapie urmata, in care este specializat psihoterapeutul. Eu va sfatuiesc sa incercati eventual un alt terapeut, cu care sa va simtiti confortabil si cu care sa lucrati efectiv, facand pasi in schimbarea tiparelor de gandire, ceea ce va aduce treptat si reechilibrarea neurohormonala, d care vorbeati. Efecte foarte bune in echilibrarea neurohormonala se pot obtine prin hipnoterapie dar si prin masaj terapeutic, acupunctura, meditatie, ascultand muzica terapeutica de vindecare a depresiei ( 528Hz sau 432 Hz), alimentatie sanatoasa cu fructe si legume, ( de culoare galbena, sunt indicate in depresie), sau alte forme d terapii, toate acestea fiind complementare, lucrand in acelasi sens. Este foarte important sa vreti sa va tratati si sa faceti pasi in vindecare.

Toate cele bune!
1
19-01-2018, ora 19:37
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna seara! Metode de vindecare au existat intotdeauna dar este important sa cautam si sa gasim pe cea/cele potrivite noua. Ca si colega mea pledez pentru: psihoterapie, tratament medicamentos luat la recomandarea psihiatrului si a tratamentului complementar. Abordarea aceasta va ofera sanse mai multe de ameliorare/vindecare a depresiei decat daca ati merge pe o singura directie. Abuzul despre care ati mentionat a creat traume sufletesti care isi gasesc rezolvarea tot prin psihoterapie, de preferat de lunga durata. Medicamentele au rolul stabilizarii emotionale si a inlaturarii efectelor, ca si tratament complementar as adauga miscarea fizica, care amelioreaza simptomele: inot, ciclism, dans etc. si medicina integrata. Si foarte important, sa cultivati in jurul d-voastra prieteni care va pot oferi suport sufletesc! Sanatate!
1
20-01-2018, ora 10:28
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
De ce ai ales pseudonimul Gotti666? Doar acest răspuns îți va spune multe despre tine.
0
21-01-2018, ora 18:42
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

O metoda de psihoterapie cu rezultate deosebite in tratarea probelmelor de natura emotionala o reprezinta si psihoterapia cognitiv-comportamentala.
Aceasta este inclusa in categoria psihoterapiilor de scurta durata ( aprox 3-6 luni), solicita un rol activ din partea pacientului si se bazeaza pe principiul conform caruia problemele eomotionale si de comportament isi au originea in felul in care gandim si interpretam ceea ce ni se intampla.
In cadrul sedintelor, pacientul invata diverse metode si tehnici de relaxare, de autocontrol emotional, de identificare si restructurare a gandurilor si convingerilor disfunctionale etc, primeste teme pentru acasa prin care trebuie sa puna in practica, sa exerseze ceea ce a invatat.
Sedintele de psihoterapie se pot tine si online.
Toate cele bune!
0
22-02-2018, ora 17:39
Paula_alexandres
Nu este medic/terapeut
Paula_alexandres
Un studiu efectuat la Harvard de un grup specializat in tratamentul cu medicamente a demonstrat ca jumatate din pacientii care inceteaza sa ia antidepresive recidiveaza in mai putin de un an. In concluzie, medicamentele chiar si cele mai utile, nu sunt in cele din urma solutia ideala pentru sanatatea emotionala. Recomand cartea doctorului David Servan-Schreiber, Vindeca stresul, anxietatea si depresia fara medicamente si fara psihanaliza dar si cartea doctorului Tim Cantopher Bolile depresive. O alta abordare a depresiei o gasiti pe ------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul