Depresie

25-03-2018
Nico195
Nu este medic/terapeut
Nico195
Cam de doua luni am o tristețe continua, sunt mai mereu nervoasa, plâng destul de ușor, nu mai am chef de nimic și nu-mi mai place nimic. Acum 2 săptămâni am mers la psiholog și mi-a dat relaxirem de 3 ori pe zi. La început mă simțeam mai bine, dar după parca "mi-am revenit" la starea depresiva. La școală am note rele deoarece nu mai pot să mă concentrez. Cum ajung acasă mă simt foarte obosita, dar nu pot sa dorm ziua. Mai nou am inceput să mă trezesc și în timpul nopții de vreo 3-4 ori. Am mers și la medicul de familie și mi-a dat xanax 0, 25 mg dimineața și seara că să mă liniștesc și sa pot dormi. Cred că mai mult rău îmi face deoarece îmi dă o stare de somnolență, dar nu pot sa dorm. Adică îmi simt ochii obosiți, de-abia îi mai pot tine deschiși, dar mintea nu, adică mă gândesc la tot felul de chestii și parca nu-mi pot opri gândurile. Ce să fac? Doamna psiholog e plecată din țară, dar totuși nu cred că mai are rost să mă duc, simt că starea mea se agravează și ea nu mă ajută.
4 comentarii
0
25-03-2018, ora 19:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa iei trimitere de la medicul de familie si sa mergi la psihiatru sa iti prescrie un antidepresiv. Xanaxul e o benzodiazepina. Nu prea face fata.
0
25-03-2018, ora 20:12
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Da, xanaxul nu te ajuta. Mergi la psihiatru - oricum, doar el ar trebui sa prescrie tratament pt astfel de simptome si nu alt medic. Oricine poate trece prin ce treci tu, dar din pacate, nu toti merg sa se trateze. Felicitari pt ca ai cautat ajutor in psiholog, dar mergi si la psihiatru, sa iti echilibrezi starea si cand revine dna psiholog, reia sedintele cu dansa. Sau mergi la alt psiholog, dar sa continui in paralel tratamentul medicamentos, neaparat recomandat doar de psihiatru. Psihoterapia ajuta in tulburarile depresive, dar de multe ori, e nevoie si de tratament medicamentos. Poate de asta simteai tu ca nu te ajuta psihoterapia. Conteaza mult si motivatia ta pt schimbare, frecventa sedintelor, etc
0
25-03-2018, ora 20:15
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Iti trebuie un antidepresiv(de genul Prozac, Cipralex, Venlafaxina, Seroxat) si nu un anxiolitic.Anxioliticele (Xanax-ul) se iau.doar un timp foarte scurt cat sa te mai linisteascs putin dar antidepresivul e baza, du-te la un doctor psihiatru si el iti va prescrie un antidepresiv care se ia minim 6 luni, deci.un timp mai indelungat.Sanatate!
0
26-03-2018, ora 11:46
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Psihologul nu recomandă medicamente, pentru asta e nevoie să mergi la psihiatru. O rezolvare mai rapidă se obține combinând medicația și psihoterapia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul