Depresie?

12-04-2018
Bia1994
Nu este medic/terapeut
Bia1994
Buna seara!
Poate o sa vi se para copilaresc ce scriu (pe langa alte topicuri) insa tocmai am suferit o despartire si imi este frica sa nu intru iarasi in depresie. Acum cativa ani, tot in urma unei despartiri, cred ca intrasem intr-o mica depresie desi nu am vrut sa accept acest lucru. Plangeam tot timpul si nu exagerez, cred ca imi petreceam mai bine de jumatate de zi plangand, ma apuca si pe strada, oriunde. Nu aveam somn, adormeam numai spre dimineata plangand, si ziua eram foarte obosita, eram trista si cam orice lucru ma intrista.. Nu mancam prea mult, nu aveam deloc pofta de mancare, mancam cat sa nu mi se faca rau, am slabit destul, fumam mult.
Plansul a durat cateva luni bune, apoi aproape 2 ani ca sa trec peste starile de tristete pe care le simteam. Simteam ca nu imi gasesc locul. Daca discutam cu cineva, plangeam, daca vedeam un cuplu, plangeam, daca cineva ma intreba ceva despre relatii, plangeam, simteam ca de una singura nu mai sunt intreaga. Da, poate trec multi prin asta dupa despartiri, insa de data asta am vrut sa cer ajutorul, o parere, un sfat, va rog. Tocmai ce am iesit din alta relatie si iar am episoade cu plansul, nu vreau sa dau ochii cu lumea, prietenii, nu pot dormi. Desi sunt foarte obosita, nu pot sa adorm, pentru ca atunci cand ma pun in pat, ma gandesc la toate lucrurile posibile, imi amintesc multe si asta este foarte deranjant, nu vreau sa trec iar prin asta.. Sunt in ultimul an, trebuie sa imi termin disertatia. Imi puteti recomanda ceva, un medicament pentru somn, pentru depresie, ceva nu foarte tare (nu ma pricep). Mentionez ca in general sunt un om puternic cred eu, dar sunt si emotiva, sensibila, trec greu peste perioade de genul... Multumesc!
8 comentarii
1
12-04-2018, ora 08:17
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Draga Bia1994,

Pastilele sunt o solutie temporara, la fel si a ti spune ca esti puternica si ca vei fi bine. Te sfatuiesc sa mergi la psihoterapie, sa lucrezi cu tine, sa iti vindeci traumele din trecut si tiparele de gandire disfunctionale, care te aduc in aceasta situatie repetitiv. Cautand fericirea si intregirea ta in relatia de cuplu este o invitatie la dezamagire si la suferinta. Va trebui sa lucrezi la repararea stimei de sine, la a te descoperi pe tine si valoarea ta intrinseca, la a ti descoperi nevoile autentice, a scapa de frici si a invata sa traiesti pentru tine. A fi tu bine cu tine este garantia ca vei putea sa intri in relatii sanatoase, ci nu de dependenta, care sfarsesc rau si iti aduc suferinta.

Toate cele bune!
0
12-04-2018, ora 13:22
Bia1994
Nu este medic/terapeut
Bia1994
Multumesc pentru raspuns! Stiti ca mereu cautam calea usoara si rapida..
1
12-04-2018, ora 14:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati Melatonina sau Gemoderivat de tei argintiu pentru somn.
1
12-04-2018, ora 20:05
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna seara! Sunatoarea este considerata un antidepresiv natural, va amelioreaza starea, dar solutia corecta este vizita la un cabinet de psihoterapie asa cum a precizat colega mea.
0
12-04-2018, ora 22:52
Bia1994
Nu este medic/terapeut
Bia1994
Va multumesc frumos pentru raspuns si sfaturi!
0
18-04-2018, ora 00:10
georgian321
Nu este medic/terapeut
georgian321
Melatonina te ajuta la jet lag si tulburari de ritm circadian, nu la insomnii pe baza de corazon espinado, acolo te ajuta alta relatie sau anti-depresivele. Psihoterapia e si ea buna sa plangi pe umarul cuiva, sa carpesti situatia, nu de alta, dar nu sta psihologu cu tine-n pat noaptea.

Dar orice ai face, sa nu iti iei pisici, ca daca faci pasul asta, greu mai e cale de intoarcere, te-ai dat deja batuta de viata.
Scuze, stiu ca nu e de gluma, dar eram pe jumate serios
0
19-04-2018, ora 10:49
Bia1994
Nu este medic/terapeut
Bia1994
Multumesc frumos! :)) Apreciez raspunsul
1
26-04-2018, ora 13:35
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Georgian, psihoterapia in care doar plangi pe umarul psihoterapeutului e cu adevarat apa de ploaie. De fapt nu e psihoterapie. Nu asta e rolul psihoterapiei…ci sa te ajute sa identifici cum sa schimbi unele perceptii si comportamente, pentru a depasi obstacolele cu care te confrunti.

Medicul poate sa-ti spuna Bia daca ai sau nu nevoie de antidepresiv, sau daca poti sa depasesti problema doar cu psihoterapie.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul