Depresie

30-10-2008
nanni
Nu este medic/terapeut
nanni
Buna
am o depresie de multa vreme de aproximativ 15 ani, eu in acest moment am 31, problemele mele sunt teama, nu am incredere in fortele mele si o sensibilitate pe care nu o inteleg, dar totusi am terminat liceul si am fost la un moment dat si student la agronomie Cluj, nu am reusit sa raman acolo mult timp am renuntet si am avut destule probleme cu depresia am fost chiar si internat in spital de doua ori, am urmat un tratament cu medicamente iar acesta nu prea a dat rezultat si atunci eu nu am mai dorit sa urmez tratamentul asadar am renuntat si. brusc dintr-o data toamna trecuta am incepuit sa imi revin, parca zi de zi acumulam mai multa energie totul devenea atat de frumos natura, oameni este ceva deosebit pentru mine pentru ca pana in acel moment totul era ceva necunoscut, nu suportam frigul, caldura, toate aceste s-au schimbat acum stau in frig sa la calduri foarte mari fara sa simt mare lucru, am invatat si webdesign cea ce mi-am dorit si inainte si nu reuseam, mi-am facut multi prieteni, totusi exista unele probleme cu tema de exemplu reletia mea cu fetele este destul de proasta aici cred ca sufar cel mai mult, nu am avut niciodata o relatie serioesa cu o fata doar cateva prietene la varsta de 23 de ani care incet s-au stins, cu alte cuvinte sunt forte sensibil in cea ce priveste fetele, insa cu energia pe care o am acum, acasa ma simt excelent ma simt in largul meu glumesc foarte mult cu vecini mei, .depresia vrea ea sa ma traga inapoi dar cum am vazut ca se poate MA LUPT CU TOATE FORTELE SI MA INPUN, IMI INPUN CA SUNT BINE CA NU ESTE NICI O PROBLEMA pentru ca, pentru o scurta perioada de timp aproximativ 9 luni m-am simtit excelent, si vreau sa fiu bine si sanatos sa indepartez problemele, bineinteles ca in viata de zi cu zi toti oameni au si zile bune si zile mai putin bune chiar si rele, dar nu sa iti fie tema toata viata nu cred ca e corect. VREAU SA FIU UN OM NORMAL, SA AM O VIATA NORMALA, SA AM O FAMILIE IMI DORESC ATAT DE MULT INCIT UNEORI PLANG, PENTRU CA VREAU.
Problemele apar atunci cand incerc sa ies undeva de exemplu am fost cu cativa prieteni la fotbal, cand am fost la scola generala in urma cu 17-18 ani nu eram un jucator foarte bun in fata dar in poarta eram foarte bun, insa la acest meci nu am facut fata deloc, o sa spuneti bine nu ai jucat de mult timp cum sa joci foarte bine din prima?
dar imi era teama mi se facea teama, nu aveam incredere in fortele mele, am jucat prost am devenit un ciudat la fel cum eram si inainte, un om de care ceilati radeau si asa mi se intampla daca ies la discoteaca in locuri unde sunt mai ales tineri, si fete tinere, insa acasa sau pe camp unde muncesc foarte ma simt excelent sunt in largul meu nu am absolut nici o problema, parca in interiorul meu sunt doua persoane, insa VREAU SA SCHIMB PERSOANA SLABA DIN INTERIORUL MEU CU ORICE PRET, pentru ca eu nu mai sunt asa, pentru ca acasa ma simt excelent, pentru ca mi-am facut mai multi prieteni, pentru ca am invatat webdesign, pentru ca nu mai simt frigul nici caldura.
PENTRU CA MA LUPT CU TOTE FORTELE SA INDEPARTEZ DEPRESIA mentionez ca ma duc regulat la un psihoterapeut si iau un antidepresiv mai slab care este si somnifer in acelasi timp.
Daca puteti sa vorbiti putin despre tot cea ce v-am spus, astep mesajele celor care sunt specialisti in domeniu si nu numai
MULTUMESC ANTICIPAT
2 comentarii
0
02-12-2008, ora 21:56
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut,

"vreau sa fiu bine si sanatos sa indepartez problemele" - acesta este motivul pentru care starea s-a imbunatatit atat de mult, ai multa energie, organismul tau este mai tolerant cu factorii de mediu (canicula, frig etc.). Autosugestia pozitiva ajunge cu timpul (1 saptamana pana la maxim 1 luna) sa impuna creierului emotional (subconstientului) starile pe care le ai. Omul poate ajunge in viata tot ce isi doreste, trebuie doar sa faca 2 lucruri: sa isi doreasca foarte mult (si intotdeauna sa spuna: "vreau sa fiu...vreau sa fac..." in nici un caz: "nu vreau sa ma doara capul...nu vreau sa ajung tarziu...nu vreau sa fiu bolnav etc.") si sa pre-vizualizeze ceea ce isi doreste ca si cum deja a primit acel lucru. Aceste doua conditii daca sunt intrunite 100% fac minuni, crede-ma pe cuvant!

In ceea ce priveste relatia ta cu fetele, cel mai probabil nu stii exact ceea ce iti doresti, sau stii insa nu esti atat de sigur ca vei reusii sa ai o relatie perfecta incat aceasta sugestie negativa face sa nu fie intrunita o doua conditie de mai sus, sau chiar pe ambele.

Iti recomand sa citesti cartea The Secret (Secretul). In ea poti gasi atat sfaturi cu privire la folosirea autosugestiei pentru sanatate, fericire etc., cat si sfaturi cu privire la optimizarea relatiilor amoroase sau metode prin care poti "atrage" in viata ta persoana pe care tu o consideri ideala pentru tine. Iti las un link sa vezi cum arata cartea, o poti cumpara de pe site sau de la orice librarie (costa undeva la maxim 30 Ron).

-------------*

Iti doresc numai bine, multa sanatate si tot ce iti doresti (am sa te adaug in lista mea de prieteni pe mess si cand mai intru putem vb (daca iti face placere)). Salut!

(*modificat de admin)
0
03-12-2008, ora 21:15
nanni
Nu este medic/terapeut
nanni
Buna NICK iti multumesc pentru raspuns, iti multumesc pentru cartea recomandata am sa o cumpar cu siguranta, vorbim pe mess. Salut
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •