Depresie accentuata

09-02-2010
danuta10
Nu este medic/terapeut
danuta10
Buna ziua,

Problema mea este legata de o stare depresiva accentuata care dureaza de ani buni si care implica toate simptomele acestei stari (insomnie, neincredere in fortele proprii, pierderea sperantei, sentimentul de vinovatie in tot ceea ce fac, tristete accentuata, izolare.)
Orice incercare a mea de a trece peste aceasta stare nu a avut niciun rezultat, motiv pt care ma adresez dumneavoastra cu rugamintea sa imi spuneti catre ce specialitate ar trebui sa ma indrept, psihiatrie sau psihologie? Care este primul pas in acest sens?

Astept cu nerabdare raaspunsul dumneavoastra.
Multumesc,
Dana
3 comentarii
0
09-02-2010, ora 23:36
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Mergeti mai bine la un homeopat adevarat. Problema este la nivelului sufletului si homeopatia este cea mai efectiva pt. a-l vindeca pe acesta. De la psihiatri si pshihologi veti primi in general psihofarma si sfaturi pe care nu le puteti pune in aplicare caci mintea este o parte din suflet si nu invers.
0
09-02-2010, ora 23:59
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna Dana,

Este de preferat sa mergi la un psihoterapeut (bun) de la tine din oras.

Uneori efortul personal de a te face bine este sabotat chiar de starea in care te afli.
Tocmai de aceea ai nevoie de o persoana specializata impreuna cu care sa poti destructura aceste stari si motivele care le mentin active.

Un psihiatru te poate ajuta cu ajutorul unor pastile care de obicei modifica starea de depresie. Insa din pacate pastilele nu dau raspunsuri la intrebari, si nici nu creeaza strategii de succes si de destructurare a simptomelor nedorite care de cele mai multe ori sunt mentinute de o situatie din viata actuala a persoanei, sau de cate un comportament parazit "invatat" intr-un moment din trecut.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
19-03-2010, ora 10:22
crisssss
Nu este medic/terapeut
crisssss
am si eu intrebare pt d-nul dr Andrei Dumitrescu! mi sa pus diagnosticul atacuri de panica si de anul trecut din vara pana anul acesta in feb am facut un tratament cu alprazolam 0, 25(2 zi), stimuloton 50(1 pe zi), si propranolol de 40(2 zi) pt pulsul marit.am mers la alt medic unde mi-a dat diagnosticul de tulburari depresive si mi-a dat tratament cu stimuloton de 50 (3 pe zi) si seroquel 100 (1 pe zi)dar la farmacie mi sa spus ca e prea mult stimuloton.ce sa fac?sa iau 3 pe zi cum a spus medicul?deocamdata iau un stimuloton pe zi.la ce interval ar trebuii sa maresc doza?
va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •