depresie, anxietate, tulburari somatoforme? | Forumul Medical ROmedic

depresie, anxietate, tulburari somatoforme?

29-08-2013
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Am revenit cu problema mea in alta sectiune..poate imi pot da seama cu ce sa incep. Totul a inceput intr-o zi superba, acum 8 saptmani, la servici stand de vorba...mi-a amortit fata pe partea stanga si mi s-a facut rau instant, fara sa ma doara nimic. Am simtit in acel moment cum nu mai puteam munci, mi-a disparut instant pofta de mancare, o usoara ameteala. Am plecat acasa, am incercat sa mananc ceva, dupa care mi s-a facut si mai rau. Seara am avut o secretie alba care ma tot obliga sa o inghit ( intr-un final am aflat ca e candida orala) si respiram f greu...stricandu-mi tot somnul. Dupa o lunga excursie prin spitale, dormit f prost, nemancat ( puteam sta nemancat 2 zile..nu simteam foame, sete) au urmat 8 saptamani de cosmar si presimt ca urmeaza si a noua..in care m-am tot dus in jos. Ce ma deranjeaza foarte tare e amorteala la cap care s-a extins la nivelul fetei si in crestetul capului...o am in permanenta...in scurtele episoade cand imi trecea, toate reveaneau la normal.imi era foame, aveam chef de orice...intr-un cuvant traiam. Acele episoade scurte au disparut complet si am ajuns la psihiatru. I-am explicat ca nu am frica de nimic, nu ma tem de oameni..doar ca ce ma deranjeaza e e amorteala si nodul in gat (la un consult ORL mi-a gasit niste umflaturi laterale ca niste bile pe stanga si pe dreapta..nu are nimeni idee ce sunt.pana atunci facand confuzie cu senzatia de nod in gat), si ca dupa atatea saptamani de intrebari fara raspuns..am simtit cum intru in depresie. Am luat ptr o saptamana xanax, ptr ca faceam si niste atacuri de panica f rare, am renuntat..dupa care am luat coaxil...timp de 4 zile. Nu are cum sa isi faca efectul atat de repede, dar in general cam la 2 ore dupa ce il iau..mai prind un pic forta..insa noptile sunt destul de agitate, iar dimineata imi e f rau de fiecare data pana pe la 4, 5 seara...amorteala capului ma termina..nu cedeaza nici cateva secunde. Cam de fiecare data seara sunt mai oki, desi nu sunt deloc ca acum 2 luni. Imi e f rau dupa ce dorm.inainte somnul ma repara complet..daca eram obosit si atipeam 10 min eram ca nou..acum nu mai am nici o senzatie de somn, foame, sete, chef sa ma apuc de ce faceam cu placere inainte...nimic...ma concentrez f greu cam uit pe unde pun lucrurile si simt un sentiment de neajutorare si total dezinteres al medicilor chiar si prietenilor.pur si simplu nu intelege nimeni prin ce trec si cat de greu imi este sa fac anumite lucruri simple...totul e mecanizat...si simt cum au disparut si sentimentele pentru persoanele care le iubesc enorm. Daca imi puteti da un sfat cu ce ma confrunt, va rog din suflet.nu inteleg nimic...pana si psihiatru e derutat si simt cum vrea sa imi prescrie un tratament la ghici.ceva care ar fi mai bun ca cipralexul...dar lasandu-ma de servici automat nu as putea sa dau pe luna 700 de roni, sa imi platesc si ratele, chiria si toata gasca de obligatii.
34 comentarii 12 ÃŽnainte ›
0
29-08-2013, ora 22:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce nu vrei sa pricepi ca senzatiile tale sunt forme de manifestare ale depresiei si anxietatii (acestea sunt boli), fara sa fie nevoie sa ai depresie propriu-zisa sau anxietate propriu-zisa ?
Stai asa sa se agraveze boala si sa ai si simptomele propriu-zise de depresie si anxietate (care sunt un fel de iad pe pamant), plus sa iti apara senzatiile de derealizare si depersonalizare si apoi sa vezi cum o sa zici: "mama, ce fraier am fost ca nu am luat tratament la timp".

P.S.: Mergi la un duhovnic si spovedeste-te.
Orice semn de boala e o cauza a pacatelor si semnalul ca Dumnezeu te vrea aproape de El.
Participa in fiecare vineri la slujbele de Maslu, care sunt pentru cei bolnavi, spre vindecarea trupului si unge-te cu ulei sfintit de la Maslu si cu mir.
0
29-08-2013, ora 22:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ia tratamentul cu Cipralex sau cu ce ti-a dat medicul minim 8 saptamani sa vezi rezultate ca o sa ti se agraveze boala si o sa ramai si fara serviciu.
0
30-08-2013, ora 11:16
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Probabil toata lumea crede ca isi poate reveni prin forte proprii...se prea poate insa eu nu am reusit, cred ca deja sunt in iadul pe care l-ati mentionat, depersonalizarea a aparut demult ptr ca am slabit f tare.si aveam deja inainte o problema cu aspectul meu fizic..mereu dorindu mi sa fiu mai gras.increderea pe care o aveam inainte cand transam din prima pe cine ma supara a disparut complet...nu imi mai pasa ce spune lumea despre mine...nu imi mai pasa de servici.de nimic..daca nu aveam manifestarile astea fizice primele...si se instala depresia imi dadeam seama din prima si castigam cele 2 luni pierdute prin spitale si stand singur in apartament. E adevarat ca acum sunt la fund...dar am ajuns aici luptandu-ma cu raul fizic si ameteala care nu cedeaza deloc, tot am sperat ca va fi mai bine...zi de zi.
Am o saptamana de coaxil si ma simt cu o idee mai bine fata de acum cateva saptamani, insa mi se termina maine...mi-a dat pentru 8 zile si sunt f speriat sa nu pic iar de tot..macar acum mai ies pe afara, imi cumpar cate ceva, mai ies cu masina sa mai fac cate o analiza...nici nu stiu cum as putea face sa intrerup coaxilul sa il cumpar pe celalalt. M-am deschis complet pe forumul asta, eram un tip atat de orgolios si mandru...la durere nimic din toate astea nu mai conteaza. Mai trebuie sa rezist exact 2 luni pana se intoarce prietena mea acasa..si chiar imi pun baza in acest tratament. Sunt si singur de atata timp, prietenii sunt fiecare cu problemele lor..insa de muncit nu stiu daca am sa reusesc..deja lumea nu mai are rabdare...sunt de 2 luni absent.sigur nu rezist 9 ore pe zi, pentru ca sunt f ametit si nu am mintea limpede..iar in domeniul IT unde lucrez eu.e esential...singurul meu noroc e ca am invatat aproape tot si fac din reflex mai mult...insa...probabil am simtit nevoia sa ma descarc cuiva...nu am vorbit cu nimeni pentru ca am ajuns la concluzia ca trebuie sa tin doar pentru mine tot raul.
0
30-08-2013, ora 22:56
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Copilu' pentru amorteala pe care simti cumpara-ti de la farmacie o cutie de aspacardin si ia cate 2 comprimate pe zi dupa mese ! Pentru anxietate ai nevoie mai mult decat coaxil, ai nevoie de un antidepresiv potrivit !

Oricum medicamentele de mai sus sunt doar simptomatice, problema principala dupa mine este acea candida pe care ai avut-o ! Aceasta ciuperca este data dracului, elibereaza in sange mai mult de 70 de micotoxine care unele dintre ele interfereaza in activitatea neurotransmitatorilor si in acest fel se ajunge la pierderea energiei, motivatiei, a emotiilor si multe alte simptome psihice ! Mergi si la un infectionist bun si cere-i sa-ti dea sa faci analize pt depistarea ei in sange si apoi tratamentul potrivit impreuna cu o dieta hipoglucidica !
0
31-08-2013, ora 13:14
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Eu zic asa, daca si medicul hotaraste asta, luati Coaxilul-care un rol important in pastrarea normala a structurilor cerebrale-impreuna cu Cipralex, care este la randul sau un foarte bun activator, combinatia asta ar putea sa va scoata din depresia medie spre severa care va bantuie, fara sa va faca probleme la serviciu, pentru ca a lucra in IT, inseamna sa ai o buna concentrare si o buna atentie.In opinia mea, scaderea atentiei duce la o scadere a memoriei, ambele minusuri fiind cauzate de depresie, cum bine zicea si Clara.
As spune, ca si un antidepresiv cu o structura speciala, ca mirtazapina(Remeron), v-ar putea fi de folos, daca medicul hotaraste si propune asta, acest antidepresiv aducand si un efect moderat hipnotic, bun pentru somn, precum si o crestere a apetitutului.
Antidepresivele nu dau dependenta, dar ele sunt totusi medicamente, nu bomboane...
Exista insa scheme de tratament cu doua antidepresive, pararea mea e ca ori combinatia descrisa, ori o combinatie de tipul mirtazapina+venlafaxina, adica Remeron+Effectin, ar fi nimerita.
Va rog sa luati sub beneficiu de inventar spusele mele, ele trebuie confirmate de medicul specialist psihiatru!Doresc doar sa va arat ca solutiile sunt multe.In privinta Xanaxului, el poate fi administrat cu prudenta, nu mai mult de trei saptamani, pentru ca da o dependenta urata.
Va rog sa nu va mai faceti probleme in ceea ce priveste acuzele somatice, nu cred ca aveti nimic fizic, problema este la nivel psihic si, inevitabil, psihologic.Munca in exces in IT, este de notorietate asta, a accentuat si ea starea depresiva, pana la lipsirea de orice placere, care se numeste anhedonie.
0
01-09-2013, ora 16:10
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
am 3 saptamani de tratament pentru candida..cu fluconazol.nici o imbunatatire..am facut antifungirama, , , , , , am incercat sa mananc cat mai putin din ce nu trebuie, , , , aproape spre deloc..o am de multi ani insa nu i-am dat importanta...sunt mai mult ca sigur ca e f extinnsa, , sistemul imunitar e la pamant. Sunt disperat pentru ca am ajuns la 56 kg, si a trecut si a 9-a saptamana fara s ami se faca foame sau sete, somn..., , , moralul la pamant, concentrarea nici nu mai exista...memoria.ma pierd f usor, ,.imi e greu sa scriu si aceste cuvinte. Depresia nu aveam cum sa o am pentru ca nu s-a intamplat nimic in viata mea f tragic...si oricum eu mereu nu am pus nimic la suflet din ce mi se intampla rau in viata,.din contra, , , insa stiu ca sufar de depresie severa acum, , , , ma dispera si ciuperca asta c am lasat-o atatia ani...fara sa sa imi dau seama de ea..iar la kg mele daca mai intru si la dieta.nu stiu daca am sa prind anul nou in picioare. Simt ca nu mai am putere nici sa ma ridic din pat.fac cu greu orice.si cel mai frica imi e de viata pentru ca la anul urma sa fac f multe...lucruri pe care le-am asteptat timp de 9 ani...si acum.pur si simplu cat imi fortez vointa nu pot sa mai fac nimic, Fiecare zi care trece ma ingroapa si mai tare, , , simt cum nu imi mai revin...si nu as vrea sa raman internat undeva dintr-o prostie sa mi se termine viata la 29 de ani.Sincer va spun...sunt al naibii de speriat si lipsit de speranta.cei din jur nu inteleg deloc cum e si trateaaza totul supericial.
0
01-09-2013, ora 16:24
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Nu mai stiu dragilor ce sa fac.nu credeam ca mi se poate intampla mie asa ceva..inainte eram opusul la tot ce sunt acum.si nu o spun doar ca sa fie spusa, , , , ,.si cat de dureros este, Vreau sa imi reiau viata si sa am puterea sa cred ca viata mea nu s0a terminat la 29 de ani. Vreau sa stiu daca e cineva care a trecut prin asa ceva si care si-a recapatat viata..pentru ca la o autoevaluare.simt ca nu am sa reusesc...iar timpul trece..lunile astea 2 pierdute nu se mai intorc...si nu vreau sa mai pierd timp pretios din viata pe prostia asta de boala. Vreau sa stiu daca am vindecare macar, , , , la 90%.am incercat tot pana acum...zeci de slujbe, analize, bioenergie...
0
01-09-2013, ora 17:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ trendy8dc

Nu trebuie neaparat sa ai depresie propriu-zisa (stare de tristete) ca sa suferi boala numita depresie.
Tu ai multe alte simptome care ne conduc la concluzia ca te confrunti cu depresia. Inapetenta, lipsa energiei, gandirea lenta, insomnia, memoria deficitara etc.
In astfel de cazuri bioenergia se dovedeste ineficienta.
Poti sa te pui pe picioare cu un antidepresiv serios, recomandat de medic.

Eu nu prea va inteleg de ce va chinuiti si va torturati asa atat timp cat exista tratament pentru depresie pe care stii foarte bine de la ce doctor sa il iei.

Esti masochist ?

Sa nu te superi pe mine dar incerc sa te trezesc la realitate si sa te fac sa incetezi a-ti mai pierde luni bune si chiar ani din viata (cum au facut si altii inaintea ta, inclusiv eu), refuzand un tratament cu care sa iti revii. Baga de seama ca actionezi impotriva propriului tau organism.
0
01-09-2013, ora 17:54
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Domnule stevens, va scriu in disperare de cauza. Problemele au inceput cu balonare excesiva, scaun schimbat si amorteala, sputa alba care tot o aveam in gat.. dupa 3 saptamani s au instalat atacurile de panica, anxietatea si apoi depresia.Tot am citit despre aceasta ciuperca ma ingrozeste. In gat am si un fel de infectie, , , , niste noduli umflati pe interior si un ganglion marit. Nu stiu la cine sa apelez...am fost la 3 orl isti care s0au uitat la mine ca mitza la calendar. Problema e ca simtomele depresiei si ale aceste ciuperci sunt identice. Sa iau medicament antidepresiv sa ma indop cu chimicale...desi nu vad sursa..eram atat de fericit in zilele alea...si sa fie ciuperca de vina, m-ar da peste cap complet. Sa dau mai multa atentie ciupercii si sa am o forma de depresie care e f grava iar ar fi o greseala...sa le fac pe amandoua.parca nu am putere deloc.
0
01-09-2013, ora 18:05
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
:)) Stimata doamna m ati facut sa zambesc f tare. Nu sunt masochist, daca m ati cunoaste v ati da seama ce om cu suflet sunt si sensibil...insa imi e f frica de dependenta..si de esecul unui rezultat...eu deja am o problema cu tigarile..stiu ca imi fac f rau, imi propun mereu sa nu mai fumez...nu reusesc..bag doze duble de cand mi sa intamplat fara sa simt sentimentul de saturatie, ,.deci sunt slab de inger. Deja ma chinui sa nu mai iau xanax..la.care de abia acum am inceput sa vad efectele de calmare. Credeti ma ca in situatia de fata sunteti singurii.prieteni daca va pot spune asa cu care pot vorbi deschis. Parinitii mei nu inteleg deloc situatia...inafara de farmece si vraji...altceva nu mai stiu...ma duc saptamanal prin tara la tot felul de preoti, dezlegari, sf maslu...ieri am fost la bucuresti, astazi la focsani...tin cont si de Dumnezeu, insa simt ca trebuie sa actionez si altfel. aveti dreptate poate mai am o sansa sa imi recapat serviciul pt ca eram de baza acolo...insa mai am exact 2 luni pana vine prietena inapoi cu care sunt de mai bine de 7 ani...nu vreau sa ma vada asa pentru ca.nu o sa inteleaga mare lucru... inca e o enigma pentru mine cum de spre seara ma ridic la undeva la 50% ca si capacitate, , , stiu simptom al depresiei...care se manifesta in special dimineata. Ma gandesc ca totusi 2 luni de boala poate chiar mai putin.nu sunt f multe.si ar fi ceva sanse de vindecare...singura chestie e ca a avut o rata incredibila de accelerare in cateva saptamani.
0
01-09-2013, ora 18:29
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Ce ironie a sortii mi se pare totul...daca ai cadida.poate provoca depresie, daca ai depresie poate provoca candida, sufar de complexul ca sunt prea slab, insa nu am pofta de mancare si chiar daca ma fortez.nu pot pentru ca ar trebui sa tin un regim alimentar...care ma slabeste si mai tare. E un amalgam in capul meu...un cerc vicios caruia tot ma chinui sa ai fac o logica, un inceput la toate astea sii sa anticipez un sfarsit. Clar nu reusesc singur.
0
01-09-2013, ora 18:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ trendy8dc

1. Daca nu te-a gasit un doctor cu candida, care sa iti si prescrie un tratament, te rog sa renunti imediat la ce iei pentru candida ca risti sa ti se imbolnaveasca si stomacul si intestinele.

2. Hai sa facem un mic bilant. Pina la ora actuala ai scris pe Forum 4 Topicuri si 24 de mesaje. Ai ascultat pe cineva din cati ti-au raspuns ? S-a rezolvat ceva cu depresia ta ? Sau tie iti place doar sa te plangi si sa nu ii asculti pe cei care au depasit deja, de nenumarate ori, probleme ca ale tale ?

3. Ai auzit vreodata in viata ta de cineva care s-a internat pentru ca avea dependenta de: seroxat, efectin, cipralex, tritico, fevarin, zoloft etc (acestea sunt antidepresive) ? Ai citit vreodata pe vreun Forum de pe tot acest Internet ca vreun fost pacient a scris ca nu se poate lasa de seroxat, efectin, cipralex, tritico, fevarin, zoloft etc (antidepresive) ?

Iti dau eu raspunsul: NU. Pentru ca dependenta de aceste medicamente nu exista. Sa faci dependenta inseamna sa te droghezi de nu mai poti, sa nu mai ai bani sa te droghezi si sa o iei razna si cu mintea (psihoza) si cu trupul si sa ajungi legat la Obregia sa inceapa aia sa iti dea medicamente pt psihoza. Aia e dependenta.
Ce ti-au zis altii neinformati corect despre asta este total eronat, iar daca nu ma crezi, ii pui sa iti dea un singur exemplu concret si vei vedea ca habar n-au.

4. In legatura cu sputa alba, probabil ca tusesti (nu cunosc) si scuipi o sputa alba.
Daca tusesti e tot simptom de anxietate, este pe fond nervos.
Iar daca scuipi, e si normal sa scuipi o sputa alba, toata lumea scuipa la fel. Nu e ceva nefiresc.

5. In legatura cu nodulii, te rog sa vezi acest documentar cu persoane care au ganglionii mariti, ca sa vezi ce inseamna ganglioni mariti.
-**

6. Nu stiu daca ti s-a spus vreodata pina acum, ca sa iti faci o privire de ansamblu, dar: anxietatea si depresia merg aproape intotdeauna mana in mana si vin in episoade. Te trazneste un episod, il tratezi 6 luni, un an, doi ani, se retrage pentru cateva luni, un an sau mai multi ani. Apoi iar revine. Si tot asa, toata viata. Netratate, se dezvolta simptomele de derealizare si depersonalizare si risti sa se accentueze depresia. De ex. iti spun un caz concret a unei amice pe care am cunoscut-o in realitate: atat de tare i se adancise depresie iar lipsa de energie se acutizase atat de rau, incat se tara pe coate si pe burta sa ajunga la toaleta. Si tot nu a vrut sa ia medicamente. Ca tine asa... Depresia s-a inrautatit atat de mult incat nu se mai putea misca din pat si incepuse sa isi faca nevoile in pat. Pina cand a luat-o sotul ei in brate si a dus-o cu forta la psihiatru. Deci iata ce ravagii poate face aceasta boala pacatoasa.

7. Se spune ca cei bolnavi cu astfel de probleme, trebuie sa se fereasca si de suparari puternice, dar si de emotii (pozitive) puternice. Ambele produc modificari in rau. Totul trebuie cu masura. Ai mentionat ca inainte sa iti apara depresia erai foarte foarte fericit. Posibil prea marea fericire sa iti fi inundat creierul si sa fi produs modificari. De aceste aspecte am fost sfatuita de catre medicul psihiatru sa ma feresc.

8. Nu este bine ca te duci la Maslu. Este extraordinar. Dar: si Maslul, si Liturghia, si citirea moliftelor Sfantului Vasile, trebuie sa se faca numai pe teren curat: adica, neaparat, dupa Spovedanie. Spovedania ne curateste sufletul si apoi participam la toate slujbele enumerate. Si nu invers.

9. Pina nu o accepti ca ai o boala (asta e primul pas spre vindecare !!!) si pina cand nu o sa te duci la doctor sa iei tratament cum trebuie ca sa iti ajuti organismul si sa iti revii, raman la parerea mea. Esti visator (atentie mare: visarea e un pacat: te prinde atat in mrejele ei ca iti fura ratiunea si capacitatea de a gandi clar si limpede = mai stai si te intrebi inca vreo 2 luni ce sa faci, fara sa actionezi; te-a prins visarea in mrejele ei) si masochist. Faptele asta ne demonstreaza.

* Sunt f. suparata pe tine ca nu vrei sa iti ajuti organismul.

(**modificat de admin)
0
01-09-2013, ora 19:19
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
pfff m-ati facut praf :)) in sensul bun. candida aia nenorocita mi-a iesit la test, i-am facut antifungigrama si e sensibila la ce am luat pana acum.dar in realitate nu...a dat cateva zile inapoi si gata, mi-am omorat ficatul degeaba si e la fel. Nu e atat de grava sa spun ca am nu stiu ce afte sau alte prostii...vizibila doar pe limba si coboara in jos, insa stiu ca e veche pentru ca de ani si ani am limba incarcata, iar domnul prof doctor la care am fost mi-a spus ca se poate urca la creier daca e netratata demult, de aici si toata buimaceala asta. Credeti sau nu mesajele dvs ma ajuta f mult, ma echilibreaza si ma motiveaza sa cred ca exista o luminita undeva in capat. Am inteles ca depresia provoaca lispa poftei de mancare, insa in halul asta.si sa imi fie rau de fiecare data cand incerc sa mananc ceva..apoi sa urmeze balonari permanente...cu scaun schimbat...Beam iaurt cu bere si mancam cirese si tot imi era bine inainte. Daca se intampla sa mi se dezamorteasca capul.dispare si depresia instant, vederea mi se imbunatateste considerabil..nu mami vad in ceata deloc.
Totusi sa nu mai bat apa in piua.
Pasul 1 sa gasesc pe cineva capabil sa imi spuna ca e o candida usoara si nu la tot tractul digestiv.
Pasul 2 sa trec pe tratament de la psihiatru
Pasul 3..cu timpul sa imi fac si o colonoscopie si o endoscopie...macar de rutina
pasul 4 sa ma iincerc un neurolog, poate e totusi o cauza fizica a amortelii...desi vad ca a inceput sa mi se propage si la maini dimineata..ori ca lispa de miscare mi-a atrofiat muschii si evident circulatia e proasta...cine stie nu sunt medic.
* Multumesc pt ingrijorare si nu va contrazic deloc, insa dupa cum am zis am zile cand pic f tare moral si mesajele pe care le primesc, chiar ma ajuta f mult.
0
01-09-2013, ora 19:47
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Trendy asa cum ti-am spus si in primul mesaj ai nevoie inainte de toate sa-ti tratezi simptomele indiferent care a fost cauza lor, asa cum se procedeaza la toate bolile in secolul XXI : daca ai febra iei un antitermic, daca te doare ceva iei un antialgic etc ! Cu atat mai mult cand e vorba de neurotransmitatori nu poti sta asa, fara ei nu poti trai, esti doar o umbra, asadar mergi la medicul tau sau la altul si spune-i sa-ti dea un antidepresiv pe langa acel anxiolitic si un somnifer usor ca sa poti dormi !

Pentru limba incarcata fa dimineata urmatoarea procedura :

1. - iei o lingurita de ulei in gura pe care o treci printre dinti inainte si inapoi pana se face spuma, 8-10 minute PE CEAS, apoi scuipi tot-tot, apoi repeti inca o data ;
2. - raclezi bine limba cu o lingurita de plastic, dar care sa fie putin ascutita nu totunda la varf ; poti sa o faci o data si inainte de a incepe procedura cu ulei ;
3. - te speli bine pe dinti cu bicarbonat, sau pasta de dinti apoi inghiti o lingurita de bicarbonat cu putina apa calda sau o bei dizolvata intr-un pahar cu apa calda ; ar fii bine sa mai folosesti inca un pahar de solutie pt gargara la inceputul si la sfarsitul curei cu ulei pt gargara si clatit gura ;

Faci asta timp de 30 zile ! Bafta !
0
01-09-2013, ora 20:00
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
nu prea a avut legatura cu ganglionii link ul respectiv...insa are un mesaj puternic oricum. tnx
0
01-09-2013, ora 20:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ trendy8dc

O iei invers.

Tratezi intai depresia si ai cele mai mari sanse ca acea candida in gat sa treaca de la sine.
Candida s-a facut pe fondul sistemului imunitar scazut.
Sistemul imunitar a scazut de la depresie.

Pricepi ? E un lant al slabiciunilor.
Tratezi corect depresia, iti revii cu toate.

Curata cu lingurita de metal toate depozitele albe de pe limba dimineata, la pranz si seara ai ai grija si la igiena dintilor.
Daca te doare gatul, faci intai gargara cu o cana de apa calduta in care dizolvi o lingurita de sare neiodata (reteta de la un decan de la Chimie).

P.S.: Tendinta de a te duce la 7.000 de medici si de a face 8.000 de analize este SIMPTOM DE MANIFESTARE A ANXIETATII.
Opreste-te si mergi la medicul care trebuie.
In film, daca l-ai urmarit cu atentie, ai vazut ce inseamna pe viu ganglioni umflati.
Tu nu ai ganglioni umflati.
0
01-09-2013, ora 20:29
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Era un filmulet pentru ce care sunt purtatori HIV, insa...e de admirat cum au ales sa se bucure de viata.fata de unul ca mine care se stie ca are sanse de vindecare.
0
01-09-2013, ora 21:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In filmulet erau niste imagini cu niste persoane cu ganglionii umflati.
De asta ti-am trimis filmuletul sa vezi cum arata oamenii cu ganglionii umflati.
0
02-09-2013, ora 08:04
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Referitor la modul de a reactiona, Trendy, trebuie mai intai sa faci o vizita psihiatrului, sa explici absolut tot ce te deranjeaza, asa cum faci aici, cu noi si vei primi ajutor.Referitor la Xanax, ai luat putin timp, poti sa iei pana la 6 saptamani si sa scoti treptat medicamentul, nu se va intampla nimic(acum problema ta este anxietatea, nu dependenta).Antidepresivele nu dau dependenta, dupa cum am mai spus si ele sunt absolut necesare in situatia ta.Memoria scazuta este urmarea unei atentii scazute, asa-zisa ciuperca isi va face de cap atata vreme cat imunitatea este scazuta(Clara stie ce spune, o cunosc, stapaneste bine si foarte bine termenii), ai, da, hipocondrie, poate o tulburare de conversie, adica ti se pare ca simptomele fizice sunt date de o boala organica, ori nu este cazul, ele sunt date in cazul tau de o tulburare psihica.Concluzi poti s-o tragi singur, daca psihicul tau e pregatit sa accepte asta, ai pur si simplu o tulburare psihica!Eu nu va doresc decat sanatate si sa ne auzim cu bine!Noi, cei de pe forum, cam stim ce vorbim, pentru ca am trecut prin tot ce ne-ai destanuit, te intelegem, dar trebuie sa mergi la medic si sa iei masuri!
0
02-09-2013, ora 08:42
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Intervin si eu...

Ca sa stii, nu esti singura "doxa" pe aici, mai suntem si altii prin care ne trec in mana produse de vreo 2-3 milioane de euro lunar si care ne luptam cu depresia, toc, anxietati samd. (euro, ai citit bine!)

Pentru munca e musai sa fim fresh, asa ca daca ne-a pocnit depresia, nu stam si ne vaicarim, ci mergem lamedic, cautam unu bun, ii zicem care e baiul si ne punem pe treaba.

AD nu dau dependenta, asa cum ""stie"" tot poporul. Poti scoate AD cand medicul tau considera ca e ok, fara nici un fel de probleme.

Tu te cam invarti in cerc si cauti sa-ti prinzi coada :)
In locul tau, as face urmatorele lucruri:

mers la medic, unu bun
luat tratament
dormit mai mult, somnul este cel mai bun prieten al omului:), mai ales in conditii de stres
mancat sanatos, salate, fructe, sucuri naturale, mai putina carne
iesit afara, in natura, langa un pom macar
dormit, dormit, dormit...

Asta se cam recomanda pina ce "AD kick in"".

Apoi vin toate rand pe rand, si pofta de munca si cea de viata samd.

Hai la treaba, oamenii astia si-au racit destul gura pe tine...
0
02-09-2013, ora 12:14
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Trendy,
dupa cum spune si Prozac, trebuie sa faci ceva pentru tine, iar spusele noastre sunt condensate si in ceea ce spune Prozac.
Prea suntem multi care te sfatuim sa ai o atitudine corecta, desi iti vine greu sa accepti sau sa incepi prin a face ceva pentru situatia asta, in speta sa mergi la un medic psihiatru bun, cu ajutorul caruia vei scapa de depresie, pentru ca esti la primul episod si ai toate sansele din lume sa scapi de depresie daca faci tratament corect si pe o perioada suficienta de timp pentru a-ti invata creierul sa functioneze corect(biologic, depresia da tulburari legate de insufienta unor neurotransmitatori si de multe ori nu putem s-o asociem cu un eveniment nefericit, dar antidepresivele dau posibilitatea ca, in timp, creierul sa-si procure cantitatea suficienta de neurotransmitatori-fie ca se numesc serotonina, noradrenalina sau dopamina-si sa reinvete lectia functionarii normale).Nu te speria, depresia e perfect vindecabila, numai ca trebuie s-o tratezi corect!Somnul reface echilibrul creierului, iar tu cred ca ai suferit mult si prin munca plina de stress din IT, cu multe restante in ceea ce priveste somnul!
0
04-09-2013, ora 17:10
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Si acum sa va spun...dupa a 3 a sedinta la un psihiatru f bun.am ajuns la un diagnoatoc. Depresie medie cauzata de o problema de sanatate nedepistata inca..insa am decis sa iau un tratament cu vitamine, ceva pt dezmorteala, energizare si am inlocuit coaxilul cu altceva...nu ai mai retin numele...maine le cumpar pe toate...si va scriu...la gat am o laringita cronica si candida rezistenta la tratament..iar la colon sunt suspect de boala celiaca..treb sa fac colonoscopia
insa am refuzat...m am plictisit de spitale...si am decis sa fac tratamentul pt depresie...iat la restul problemelornii nu ma mai gandesc...mi am mutat farmacia de peste strada la mine in casa. Vreau sa ma accept asa cum sunt si sper sa ma vindec...lucrand cu creoerul si spunandu mi ca sunt sanatos. Am sa mai am picaje sunt constient
...am sa mai scriu lucruri triste...insa de asta va am pe voi aici...imi cer scuze de greseli..va scriu decpe tel si nici nu vad ce tst...e mai ciudata interfata. Din tot ce mi s a intamplat pana acum am invatat f multe despre oamemeni, viata, dumnezeu.intr un fel ma bucur ca am trecut prin iad si chiar daca nu am iesit..parca vad capatul
.
1
04-09-2013, ora 17:37
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Trendy8dc, that's a good point to start to live your new life!
1
04-09-2013, ora 23:03
LightUp
Nu este medic/terapeut
LightUp
Trendy8dc, gresesti incercand sa ascunzi o scadere a imunitatii, o infectie care nu stii cat de mult iti afecteaza creierul posibil chiar si o tumoare si o viata de greseli din care cea mai mare a fost axarea pe partea materiala si ignorarea sufletului, incercand sa ascunzi tot sub o drogare psihiatrica care nu te va rezolva asa cum n-a rezolvat pe nimeni aici pe forum.

Daca un om este lovit si incepe sa planga merge la psihiatrie pentru ca este depresiv? NU, isi ingrijeste rana! Si tu la fel, suferi pentru ca ai o boala fizica provocata de imunitatea scazuta, de infectie, vezi singur cum te stingi pe zi ce trece... bineinteles ca esti trist pentru ca esti bolnav, nu pentru ca ai o depresie!

USA a vazut efectele nocive ale psihiatriei si acum medicamentele interzise in USA sunt vadute la noi: cipralex, solian, seroxat, leponex si multe altele, verifica pe situl http://www.fda.gov, prima pagina, textboxul de cautare dreapta sus, da numele medicamentului si o sa vezi ca este interzis in USA.

Daca vrei sa vezi doar cateva din efectele nocive ale psihiatriei, legat de intrarea in sevraj uiite aici, citeste cele 2 mesaje ale mele de aici: http://forum.romedic.ro/prod/Anxietate_cu_atacuri_de_panica_si_depersonalizare._047765.html/63
pagina 63, jos
0
05-09-2013, ora 19:22
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Nu am sa te mint cu nimic, ce crezi tu asa simt si eu.trist sunt de cnad am vazut ca nu mai functionez cum trebuie...insa am rezistat 3 saptamani pana sa fiu trist..in alea trei saptamani de stare de rau eram opusul la ce sunt acum...pana am obosit..am obosit c amedicii sa imi ia trimiterea, sa imi spuna 2 cuvine si apoi sa ma recheme la cabinetul lor particulor pentru niste teste ridicole care sunt facute nu pentru a depista ce am...ci pentru a-mi lua banii si pentru ca aparatura aia o au in dotare. Acum 4 luni drag prieten am facut un RMN si o internare la infectioase...insa nu mi-a gasit mare lucru inafara de o sinuzita cronica si un ros in gat care de fapt e altceva...pentru ca eu dimineata scuip si sange..ma doare incontinuu si imi e umflat ganglionul. Am fost la 3 ORL isti care mi-au vazut galmele din interior..m-au pus sa exclud la teste diagnosticul de cancer printr-un banal VSH la care am mai adaugat eu 2 teste de markeri tumorali generali. Insa nici unul nu a vrut sa se uite mai jos de ceea ce se vede sa vada problema dificultatii mele la inghitire. Am inteles ca anxietatea provoaca senzatie de nod in gat.insa de la ce am eu si pana la senzatie e un drum f lung. Am fost cam la cei mai 'buni ORL-isti ' din Iasi, insa dupa cum am zis...dezinteres total. De candida nu mai scap datorita sistemului imunitar scazut si nici de jena care o simt in permanenta in colon. De asta am si renuntat la investigati, daca aveam un apartament sau o masina mai scumpa..imi cautram de sanatate..insa cum sunt la inceputul vietii...de abia am inceput sa fac unele lucruri. La neurolog, i-am explicat de amorteala capului si a 'creierului', amorteala piciorului...care supara f tare...la fel a luat trimiterea mi-a bagat xanax si alte prostii de medicamente si cam atat. Ieri am stat 12 ore la un medic internist care stiu ca e bun la rand si nu am intrat. Norma ca sunt satul si exact asta simt si eu.ca maschez niste boli cu aceste medicamente...insa vreau sa le iau sa imi revin cat de cat si sa astept poate isi revine si corpul. Inca nu le-am luat ptr ca dupa 10 zile de tratament cu coaxil si xanax, am mintea tulbure, gandire inceata si vedere neclara. Vreau sa fac o pauza de 2, 3 zile sa vad daca imi mai revin..iar daca se agaraveaza va trebui sa trec pe tratamentul cel nou. Astazi la servici a fost un dezastru, lucrez pe service hardware si software.si fac service si la imprimante, copiatoare etc. Lucrez cu echipamente de mii de euro, cea mai mica greseala poate fi dezastruoasa..mi-am dat seama ca nu sunt in stare de nimic..ma cuprinde un sentiment de nepasare si mi se blocheaza logica si tot. Munca asta imi placea atat de tare sa o fac incat aproape ca o faceam si fara bani daca era cazul..dar cand simti cum ti se strange pielea capului, iti tremura mainile in ultimul hal si iti amorteste fata..cum poti tu sa te concentrezi la un lucru care iti necesita atentia totala.
0
05-09-2013, ora 19:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce nu accepti ca ai facut o tulburare psihica ?

P.S.: Crezi ca medicii care ti-au dat xanax si ce ti-au mai dat sunt tampiti cu 10 ani de facultate si alti 10-20-30 ani experienta in spate ?
Iti place sa te minti singur si sa taraganezi lucrurile, simptom specific in astfel de boli, care poate insa sa devina in detrimentul tau pentru ca poti sa iti pierzi si serviciul daca mai continui asa. Eu consider ca noi de pe Fom te-am batut suficient la cap. Noi care luam medicamente am fost cum ai fost tu, tu nu ai fost cum suntem noi dupa 10-20 de ani de lupta cu boala. Fa-ti obiceiul sa asculti de sfaturile celor cu experienta daca vrei sa iti fie bine si nu mai amana inevitabilul.
Infectiile le ai pe seama sistemului imunitar scazut din cauza depresiei si anxietatii. Trateaza-le.
0
05-09-2013, ora 20:26
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Sub nici o forma nu si-a batut nimeni gura cu mine, in PRIMUL rand, daca nu intram pe acest forum...nici in ziua de azi nu ma duceam la psihiatru. Tratamentul pe care vreau sa il urmez este unul usor:
-Acutil
-Tritico
-Gabaran
-Normix
- Duspatalin
-Tonotil-N
-Xanax.am 90 de comprimate cumparate, insa maine e prima zi cand vreau sa il scot...si la nevoie sa il iau desi cred ca va fi mai mereu, pentru ca organismul meu s-a cam obisnuit cu el.
In al DOILEA rand nici nu cumparam tratamentul acesta daca nu erati dvs si ceilalti. Vreau sa incerc asta timp de 3 luni.
0
05-09-2013, ora 21:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu crezi ca e mai bine sa incepi cu Tritico si Acutil si numai daca mai ai in timp si alte simptome sa mai adaugi cate ceva ?
Poate iti trece doar cu astea doua.

Xanax reduci treptat. Nu scoti cu totul dintr-o data.
0
05-09-2013, ora 23:10
trendy8dc
Nu este medic/terapeut
trendy8dc
Ba da, m-am gandit si la varianta asta, teoretic acestea doua ar trebui sa regleze ce incerc cu celelalte. Sunt prea multe pastile pentru un stomac, ce nu a mai vazut mancare serioasa de 3 luni :)..sa nu mai spun de ficat. Oricum am luat prima doza.am inteles ca tritico se introduce in 3 etape.nu stiu care din ele m-a adormit in cada o ora :)).in fine, facand o diferenta cu acum 1 luna jumatate...e destul de mare chiar dacanu am luat cine stie ce pastile si nici periodic. Mai ramane concentrarea sa mi-o recapat...tot am citit ca ce mi se intampla mie influenteaza structura creierului...ba sunt micsorari ba..nu mai stiu ce...mi-e s anu fie asta cauza neregasirii mele ca si gandire.
0
05-09-2013, ora 23:39
LightUp
Nu este medic/terapeut
LightUp
De asta ti-am si spus pe mesajul privat sa mergi in strainatate pentru ca medicii de care ai dat tu sunt de tipul care isi vad pacientii care pe niste comisioane, stiu si eu si multi am patit asta cu 'vino la cabinetul meu privat', incearca o clinica straina sigur ca exista si medici competenti in Romania dar tu acum esti in lipsa totala de timp si nu iti mai poti permite sa risti, deja scuipi sange, este grav mergi la o clinica in strainatate macar undeva in Ungaria, cel mai bine mergi in Austria, Germania, iei un avion low-cost si sigur o sa gasesti rapid o clinica performanta pentru ca deja in Iasi ai fost la cei mai buni ORL-isti vrei sa risti si cu Bucurestiul? Se agraveaza de la zi la zi mergi in strainatate este sfatul meu sincer pentru viata ta!

Si medicamentele astea psihiatrice doar te amortesc, nu are cum sa isi revina corpul daca tu nu il ajuti, mergi la farmacie si la plafar si cere medicamente naturiste pentru intarirea imunitatii, vitamine, minerale, ia de la firme germane, americane, de la noi este buna firma biofarm si favisan.

Iti este afectat clar creierul daca nu mai vezi si nu mai ai putere de concentrare asa a fost si la mine anul trecut le spuneam medicilor ca am meningele tot inflamat pentru ca iesisem afara si facusem baie la cap in timpul iernii si nu uscasem bine la cap si facusem o forma de meningita, ma durea si nu mai vedeam bine si ei ma trimiteau la psihiatru pentru ca sa isi justifice incompetenta, in final nici memorie nu mai aveam si nici macar nu le spusesem ce vedeam si ce simteam in psihoza si nici te tulburarea de ani de zile de obsesiv-compulsivitate. Te inteleg pentru ca si eu am lucrat in programare, stiu ce inseamna sa nu te poti concentra cand esti bolnav.

Trebuie sa intelegi chiar nu mai conteaza nici imprimantele, copiatoarele contezi numai tu, ele pot sa mai fie reparate, dar tu la felul in care te duci in jos nu se vede nici un viitor, este periculos pentru viata ta sa nu actionezi deloc cu medicamente impotriva infectiei astea care s-a extins la cap. Mergi te rog la plafar si cere naturiste si mergi te rog maine la slujba de Maslu, este foarte buna pentru boli iti spun din experienta unui om care nu prea credea in Dumnezeu pana anul trecut cand m-am aflat si eu fata in fata cu propria mea moarte. Asa am venit si eu la Dumnezeu, tarziu, la 33 de ani, dar m-am intors pentru totdeauna pentru ca am avut curajul si mai ales sinceritatea recunoasterii propriilor mele greseli care imi distrusesera viata. Si acum sunt bine, merg la sala desi nu puteam sa ma tin pe picioare acum 1 an, merg si 4 ore pe jos am scapat si de tulburarea obsesiv-compulsiva de care sufeream de ani cu toate gandurile si ritualurile de purificare ale 'bolii', am iesit din psihoza, iar durerea de la meningita am tratat-o pur si simplu cu nurofen si multe multe slujbe de Maslu, iar anul asta am fost la Techirghiol la sfatul unei neuroloage bune, la namol, si ma simt foarte bine, nu mai am dureri in spatele capului la contactul cu frigul.

tritico, normix sunt refuzate in USA, xanax dupa cateva luni de folosire da dependenta, uita-te la linkul pe care ti l-am trimis sa vezi cateva din beneficiile medicamentelor benzo la pacientii americani, nu la psihiatrie este solutia, tu ai o infectie in organism, ti-a afectat creierul, scuipi sange.

Sper sa fii citit mesajul meu privat, e la mesaje, imi pare rau cum ai ajuns. Mai vorbim aici sau pe privat. Dumnezeu sa te ajute!
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul