Depresie dupa ce m-am mutat

21-08-2014
galeo
Nu este medic/terapeut
galeo
In urma cu vreo luna m-am mutat de la parinti intr-un apartament cumparat de mine prin multa truda, asta era marele meu scop pana in acel moment. Acum locuiesc singur in acest apartament dar am intrat in depresie, parca apartamentul nu ma multumeste ba e mic, ba e intunecos, ba mai stiu eu ce motive ii gasesc, ma simt singur, imi vine sa plec inapoi la ai mei.
Am intrat si in conediu si nu am chef de nimic, nici sa mamanc nu mai pot, pur si simplu vreau sa dorm si sa treaca timpul cat mai repede, sa uit de tot si de toate.
Tin sa precizez ca am locuit cu un tata alcoolic care ma abuza psihic de multe ori, asa ca facusem un tel din a face bani si a ma muta singur, insa vad ca dupa ce mi-am indeplinit acest tel mai simt chiar mai rau ca inainte.
Legat de latura sentimentala am devenit o persoana foarte solitara, imi place sa fiu singur desi stiu ca nu e bine.

Ce ar trebui sa fac sa scap de aceste ganduri negre?
11 comentarii
0
21-08-2014, ora 10:17
Psiholog Manuela Nicolae
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Manuela Nicolae
Buna ziua,

Dupa indeplinirea unui tel apare adesea o astfel de reducere a vitalitatii, care poate fi numita si stare depresiva. Aceasta poate fi pusa, de asemenea, pe seama faptului ca ati plecat de la parinti. Chiar daca va doreati mult acest lucru, mutarea, schimbarea mediului, lasa un gol in urma. Si concediul, daca nu aveti cu cine sa vi-l petreceti si unde poate fi un motiv in plus de stres.
Puteti incepe prin a cauta aspecte pozitive ale noului dumneavoastra apartament. Faceti in fiecare zi cate ceva pentru dumneavoastra, mai ales ca timpul nu va lipseste, fiind in concediu. De asemena, va puteti vizita parintii (dar nu zilnic), puteti invita prieteni in vizita.

De asemenea, psihoterapia va poate ajuta sa va adaptati la noul mod de viata si sa scapati de sechelele trecutului.
0
21-08-2014, ora 12:28
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Buna ziua

In viata noastra exista locuri si oameni. Ele se pot constitui in baze sau figuri de atasament, ceea ce pentru fiecare inseamna un loc sigur unde stiu ca vor primi securitate, sprijin, confort, acceptare.
Schimbarea locuintei (pierderea bazei de atasament) a venit la pachet pentru tine si cu departarea de parinti (pierderea figurilor de atasament). Integrarea in noua ta situatie este astfel mai dificila, pentru ca trebuie sa gestionezi mai multe pierderi. Psihoterapia ajuta foarte mult pentru depasirea depresiei si deprinderea unui nou stil de viata, matur si personal.
Numai bine!
0
21-08-2014, ora 18:42
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Solutia este destul de simpla, inchiriezi apartamentul si te duci si iti infrunti tatal ! :)

Ai grija ca alcoolismul tatalui poate fi de fapt o depresie pe care o mascheaza sau o 'trateaza' cu alcool iar tu este foarte probabil sa il mostenesti, deci mergi la o evaluare la un medic psihiatru si el iti va spune ce ai de facut mai departe, tratament, psihoterapie sau ambele !
0
28-09-2014, ora 07:36
galeo
Nu este medic/terapeut
galeo
Am ajuns la concluzia ca apartamentul avea mari probleme, era plin de umezeala si mucegai, asa ca l-am vandut, din pacate pierzand niste bani la aceasta afacere.

M-am intors la parinti dar de atunci am intrat intr-o depresie masiva, nu mai pot dormi noaptea, simt ca nu mai sunt bun de nimic, nu mai am nici un chef de viata, si nu mai am nici un fel de cale de iesire.

Toate astea au venit la pachet cu un accident auto plus probleme de sanatate ale mamei.

Nu stiu cum sa mai iesi din situatia asta
0
29-09-2014, ora 08:08
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Buna dimineata, Galeo
Cand nu mai stii ce sa faci singur, poti apela la profesionisti sa te ajute. Este calea cea mai sigura si eficace. Depresia este o boala care netratata poate afecta profund viata cuiva. Iti urez numai bine!
0
01-10-2014, ora 18:46
galeo
Nu este medic/terapeut
galeo
Dupa ceva vreme de delir si nesomn am inceput sa-mi dau seama ce se intampla cu mine.
Dupa ani de zile in care am muncit ca un robot ca sa stang bani sa-mi cumnpar un apartament ca sa scap de tatal meu, cand m-am mutat mi-am dat seama ca nu el era problema ci era o psihoza a mea de a scapa de acolo.
Pot sa ma felicit ca am avut taria de caracter de a nu face vreo prostie, si de a constientiza ce se intampla cu mine, insa mi-am pierdut total increderea in oameni.
Prietenii de la care ma asteptam sa ma sprijine psihic s-au aratat a fi doar niste impostori care te considera nebun si incearca sa profite de pe urma ta, ci si intreaga societate romaneasca cel putin care nu mai are pic de umanitate si compasiune.

In cazul meu cred ca experienta asta m-a intarit sa fiu si mai indarjit in activitatea mea, ba chiar sa fiu mai sociabil, mai generos si cred eu, cu mai multa experienta de viata.
0
01-10-2014, ora 19:06
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Felicitari pentru drumul pe care l-ai parcurs singur, deosebit de dificil si cu mare consum de resurse. Sper ca ai ajuns intr-un loc unde iti este bine si ai o perspectiva mai luminoasa :)
Altadata sa nu uiti sa iei cu tine un prieten care la nevoie de poate ajuta :)
Cu bine!
0
01-10-2014, ora 19:19
galeo
Nu este medic/terapeut
galeo
Multumesc pentru incurajari.
De ajuns am ajuns acolo de unde am plecat, in familie sa ma confrunt cu situatia si sa incerc sa castig, o mica victorie sper ca am si avut, tatal meu spunandu-mi ca are o problema si ca vrea sa mearga la psihiatrul care il trateaza.
0
01-10-2014, ora 19:29
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
victoriile tale sunt cele in care castigi ceva pentru linistea ta. Batalia tatalui tau este a lui personala si tu nu poti decat sa il sustii. Iti urez mult succes!
0
01-10-2014, ora 19:33
galeo
Nu este medic/terapeut
galeo
Poate ca e ceva ciudat, dar linistea mea e atunci cand mama, sora si chiar tatal meu sunt bine, si incerc sa fac sa nu le lipseasca nimic, poate reactia mea e ciudata dar asta simt acum.
0
01-10-2014, ora 19:43
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Este normal sa vrem sa avem grija de parinti si familia de origine. Dar asta inseamna ca daca ei sunt pe primul plan, ca inca nu esti creatorul propriei tale familii, propriei tale maturitati. Nu te ingrijora, va veni si acel timp. Cu bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •