Depresie foarte puternica /Anxietate/TOC/

27-08-2018
Cristina White
Nu este medic/terapeut
Cristina White
Buna ziua, am mai scris pe acest forum despre problemele mele din ultima perioada.Pe langa ca am avut o copilarie foarte urata, fiind parasita si plasata in centru de plasament, dupa ce m-am casatorit intr-un an jumate am pierdut 2sarcini care m-au afectat enorm de tare.In urma cu 4luni cand am pierdut sarcina am cazut intr-o depresie puternica.Am devenit ipohondra gandindu-ma ca as avea cele mai incurabile boli, si bineînteles anxioasa depresiva.Nu pot sa mananc sa dorm sa ma linistesc iar in 2saptamani am cununia religioasa.Din cauza depresiei puternice m-am indepartat de sotul meu dar cel mai grav ca dupa ipohondrie m-am gandit ca ma v-a parasi.M-am speriat si mai tare.A doua zi m-am trezit cu gandul ca nu il mai iubesc.Am discutat cu tatal meu adoptiv el fiind American.Iar el mi-a zis ca in 2009 a avut o depresie foarte puternica si se gandea cum sa isi omoare sotia.A urmat tratament si psihoterapie si acum este ok.Dar dupa ce el mi.a povestit asta ma gandesc intr-una daca i-as face rau sotului meu si imi imaginez scenarii cum i-as putea face rau si visez mereu ca il omor.Am fost la psihiatru si psihoterapie in urma recomandarilor de pe forum..si mi s-a zis ca nu voi face niciodata rau ca am TOC..Comportament obsesiv compulsiv din cauza depresiei foarte puternice si din cauza ca sunt foarte vulnerabila in perioada aceasta.Mi s-a dat Coaxil Alprazolam Bromazepam Serodep si inca ceva.Dupa 3zile dupa ce le-am luat asa cum mi s-a prescris am ajuns la urgenta cu dureri puternice de cap ameteli..mentionez ca am dormit 3zile in continuu fara sa pot manca..greata si ma simteam drogata..le-am aruncat de frica sa nu patesc ceva pt ca am trombofilie si nu am vrut sa ma risc..cum pot scapa de aceste ganduri si fara psihoterapeut deoarece nu prea imi permit?Am nevoie foarte mare de ajutor.Ma scuzati pentru roman..mentionez ca am 21 de ani..
4 comentarii
1
27-08-2018, ora 22:19
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
V-ati gandit daca nu cumva trombofilie, casatorie, sarcina si 21 de ani in aceeasi propozitie nu sunt prea multe?
Toate simptomele pe care le descrieti sunt specifice anxietatii, iar in ceea ce va priveste este foarte probabil ca ele se datoreaza si...dependentei.
Poate ca este cazul sa vi se reevalueze situatia si tratamentul, si trebui continuata psihoterapia.
Daca totusi situatia nu se remediaza puteti lua in considerare o internare. Avantajul internarii consta in supravegherea permanenta si gasirea tratamentului potrivit pentru situatia dumneavoastra.
0
28-08-2018, ora 21:04
Cristina White
Nu este medic/terapeut
Cristina White
Buna seara.Sunt constienta ca in urma a multor traume si bolii care o am..si nu numai am ajuns in starea asta, insa nu pot sa ma internez deoarece ma mut in Anglia..in 2saptamani dupa nunta.Si nici psihoterapie nu stiu daca pot continua.Din cauza muncii.Dar sper sa gasesc in 2saptamani un medic psihiatru care ma ppate ajuta cu un tratament bun pentru mine fara sa imi faca mai mult rau..Poate ca si din cauza pregatirilor de nunta sunt si mai agitata si speriata..Multumesc pentru sfaturi!
0
31-07-2020, ora 20:05
Marian271
Nu este medic/terapeut
Marian271
Buna, eu am aceeasi varsta, si trec prin aceeasi probleme ipohondri/anxietatea si Toc, cu ce ma poti sfatui si ajuta... sunt maxim disperat!!!
0
06-08-2020, ora 17:59
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Combinatia dintre psihoterapia si medicatia antidepresiva te pot ajuta Marian.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: