depresie instalata si parca nu-si mai revine

24-06-2013
lilalila
Nu este medic/terapeut
lilalila
Buna ziua,
Un membru al familiei mele sufera de depresie de aprox. 10 ani cu perioade de revenire. De 1 an, in urma unui efort intelectual intens si al unui esec la un examen, depresia s-a instalat si nu isi mai revine. I s-a prescris: valdoxan, cymbala, convulex, quetiapina, anxiar. Urmeaza in prezent si sedinte de acupunctura si bioenergie, dar tot trist este, temator, fara pofta de viata, fara sentimente, nu socializeaza. Am inceput si un tratament cu 5 HTP cate 1 capsula de 3 ori pe zi. Oare ar afecta daca il ia impreuna cu tratamentul psihiatric? Pe cel din urma nu il putem intrerupe brusc. Vom incerca sa tinem post, sa ne spovedim, sa ne impartasim.
Cu stima
8 comentarii
0
24-06-2013, ora 18:21
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Ce sa spun mai intai, ca e o depresie recurenta, ca tratamentul pe care il ia acuma, chiar si fara precizarea dozelor, mi se pare foarte bun, (Seroquelul sau ce altceva luati similar, eu v-as sfatui totusi sa folositi Seroquel, avand un efect adjuvant in depresia monopolara) si ma intreb cum s-ar fi simtit fara aceasta schema.Bineinteles, se poate umbla la doze si se mai pot face destule lucrur, dar numai dupa amanuntite controale psihiatrice..Aveti grija cu suplimentele sa nu faca un sindrom serotoninergic(chiar si sunatoare se ia cu prudenta).In loc de Convulex, e mai potrivit un Orfiril long sau un Depakine.E in regula si cu anxioliticul, dar si aici se mai poate introduce cate ceva, daca este cazul si numai la recomandarea medicului, nimic fara medic, pentru ca un medic vede mai mult, are o formatie medicala, stie intregul.Nu il puteti intrerupe deloc daca este intr-o faza mai proasta si oricum trebuie continuat multa vreme cu dozele minim eficace.E bine ce spuneti in ceea ce priveste latura spirituala(cum se impaca cu bioenergia insa?).Poate am eu o intelegere mai limitata, dar nu sunt adeptul unor terapii alternative de tipul bioenergiei, mai degraba puteti sa incercati psihoterapia, fie ea de sport, hipnoza clinica sau terapie cognitiv-comportamentala.Aveti grija la mediul in care traieste, aveti grija la tot ce il inconjoara, incercati si vacante la munte si iesiri din mediul in care traieste.Cu speranta ca am fost de folos, ii si va doresc sanatate.Doamne-Ajuta!
0
24-06-2013, ora 18:34
lilalila
Nu este medic/terapeut
lilalila
Va multumesc tare mult! Imi dati incredere ca ceea ce facem este bine! Am recurs la orice terapie(bioenergia) pentru ca suntem intr-o situatie disperata! Sper ca aceasta abordare holistica sa dea in sfarsit rezultatele asteptate!
Cu stima
0
24-06-2013, ora 19:30
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Cam multe specii de medicamente si depresia e constanta, poate mai adincita.

Nu se amesteca 5HTP cu medicatia, vad ca deja are si Antipsihotic, dar 1o ani de medicatie?intrase cineva pe forum sa sugereze ca nu trebuie depasit consumul de ceaiuri din aceeasi planta mai mult de 3 saptamini si vorbea de niste urmari destul de neplacute in cazul in care nu se rotesc plantele.
Probabil ca chimicalele-sunt sigure si eficiente?- altfel s-ar mili cineva sa dea detalii despre urmari.
Terapiile alternative pot sa aduca o anume stabilizare, dar urmele unui esec, dezamagiri sau alte suferinte le puteti gestiona cu ajutorul unui psiholog atit cit poate interveni in situatiile in care pacientul este sedat.
Mi se pare curios sa descopar psihologi care pun conditia ca pacientul sa fie medicat si cit de des este folosita fraza, , medicatia are rol curativ..., , 10, 20 de ani probabil e prea putin timp pt reglajul chimiei, ceaiul ba e periculos, ba e apa de ploaie,
0
24-06-2013, ora 20:25
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu prea e ok tratamentul din moment ce simtiti nevoia de a mai adauga 5-htp ! In locul acelui valdoxan pe care banuiesc il ia doar seara i s-ar putea da 1-2 doze de ad care sa fie si sedativ ( mitazapina, trittico,.) si in paralel sa i se mai reduca din anxiolitic si neuroleptic pana la renuntare completa ! Cymbalta e bun doar dimineata in rest ar trebui dat un antidepresiv serios iar seara ar putea lua (eventual) putina melatonina in locul acelui valdoxan !
Bioenergia e buna mai ales daca este aplicata de un terapeut cu calitati innascute !!

Ola k.v !
0
25-06-2013, ora 09:57
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
cu spovedania e mai delicat, pentru ca nu toti preptii se pricep la boli psihice. Duhovnicii ar tebui sa aiba mai multe notiuni de psihologie sau chiar psihiatrie. Daca nu au, pot sa iti faca mai rau, sa te sperie.
Dar daca stiti un preot bun, Doamne ajuta!
0
25-06-2013, ora 13:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ lilalila

Sa mearga cineva din familie inainte la preot sa ii spuna in mare cu ce fel de boala se confrunta ruda dv.
Astfel preotul va adopta abordarea cea mai potrivita.

Spovedania, impartasania, citirea lecturilor legate de credinta ajuta extraordinar de mult un bolnav cu o afectiune psihica.
0
26-06-2013, ora 07:18
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
De psihoterapie aţi auzit?! Este o depresie recurentă, acest lucru înseamnă că episoadele se repetă, cauzele rămân nerezolvate şi nu există deprinderi pentru control emoţional. În loc să investiţi timp şi efort în terapii inutile, vă recomand cu încredere psihoterapia cognitivă şi comportamentală, online sau faţă-în-faţă.
Numai bine!
0
26-06-2013, ora 10:35
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Un "nu stiu ce" in atitudinea si comentariile Dumneavoastra, domnule psiholog, imi dau mare incredere in ceea ce spuneti.Da, in acest caz trebuie psihoterapie cognitiv-comportamentala, eu am zis ca ar merge si hipnoza clinica sau macar psihoterapia de suport(pentru controlul emotional), dar e adevarat ca cea mai practicata si cea mai eficace in coping si invatarea unor atitudini si comportamente corecte este cea cognitiv-comportamentala.Hipnoza mi-o recomanda, si mie, vecinul meu de la tara, un om linistit si bland, care este insa si conferentiar universitar ce conduce un master in psihologia clinica.Stiti, atitudinea unor oameni atat de trecuti prin munca cu omul si manuirea psihologica este atata de modesta in raporturile firesti, iar acel om m-a uimit cu cata ravna si aplecare de taran roman isi ingrijeste gradina si mica livada de langa curtea mamei...V-am zis, dupa citirea comentariilor Dumneavoastra, traiesc sentimentul ca ce este nou va este foarte aproape ca formatie, cu atitudini indraznete si pareri proprii bine orientate.Daca ati scrie mai mult, ar fi mai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •