Depresie. Posibilitatea de a lua carnetul de conducere

14-01-2015
costin95
Nu este medic/terapeut
costin95
Buna seara! Numele meu este Costi, iar in urma cu 2 ani am trecut printr-o despresie psihotica. Am fost internat in Bucuresti la Spitalul Obregia. Pe biletul de externare scrie in felul urmator: 'Diagnostic principat: Tulburare psihotica acuta cu simptome schizofrenice F23.1. Pacientul se interneaza pentru o fenomenologie psihotica(insomnii mixte, bizarerii comportamentale, incoerenta discursului, anxietate), aparute pe fondul consumului intempestiv de marijuana.
Ca tratament am luat olanzapina 10 mg(doza a fost redusa la 5 mg) si depakine chrono 500 mg. Am fost la control in urma cu 4 luni, la un alt medic de la spital. Dansul mi-a spus ca imi reduce din olanzapina de la 10 mg la 5 mg. L-am intrebat daca pot sa fac scoala de soferi, dansu mi-a spus ca nu este nici o problema, doar ca trebuie sa merg la o clinica privata, deoarece sunt in evidenta la medicul de familie, iar acesta nu poate sa-mi dea adeverinta cum ca as fii apt pentru asta. In aceeasi zi in care am fost la acest medic psihiatru, am fost si la doctora mea, iar aceasta mi-a spus sa opresc tratamentul si sa vad ce se intampla (acest lucru mi s-a parut gresit si nu am facut asta).
Eu am de gand sa plec in afara la munca, am unde sa plec, tot stabilit, doar ca am nevoie de carnetul de conducere. Dumneavoastra ce spuneti? Cum ar trebuii sa procedez cu carnetul, sau ce parere aveti ?
P.s Viata mea este una normala, am aceleasi activitati pe care le aveam inainte de depresie. Nu ma simt inferior, ma simt un om perfect sanatos. Nu am probleme emotionale sau alte probleme psihice, sunt glumet, imi place sa stau cu prietenii etc.
6 comentarii
0
14-01-2015, ora 20:12
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
CA sa stii sigur mai bine suni la permise auto si intrebi.
0
15-01-2015, ora 00:15
Cezar1978
Nu este medic/terapeut
Cezar1978
Buna seara.Nu te interesa la permise ca le dai de banuit, mai mult ii starnesti.Legea spune clar ce trebuie sa fii apt medical.deci la inscriere trebuie sa-ti faci o fisa medicala care va trebui avizata de mai multi medici(oftalmolog...etc) dar nu si psihiatru.Problema e ca, da medicul tau psihiatru are dreptate, poti face toate astea la o clinica privata insa dupa toate semnaturile si stampilele pe care le vei obtine fara probleme trebuie sa te intorci la medicul de familie care sa puna ultimul aviz.Deci aici e problema.totul depinde de acesta, daca intelegi bine ce spun.!!!Pe el cade raspunderea daca tu ai trecute in fisa problemele psihiatrice, iti da aviz iei carnetul si Doamne Fereste faci vreo istorie.In cazul in care se risca si iti da avizul si tu iei carnetul si nu se intampla nimic atunci ar fi ideal insa nu-l cunosc si nu stiu cum isi pune el problema.Conluzie:poti sa rezolvi asa cum ti-am explicat insa in mod strict legal in momentul de fata esti pe tratament, nu-ti scrie in fisa ca ti s-a remis complet boala deci nu ar trebui sa ti se dea acest aviz.
0
15-01-2015, ora 16:03
costin95
Nu este medic/terapeut
costin95
Multumesc de raspuns. Doctorul meu de familie mi-a spus clar ca eu nu am nici o problema psihica, ce s-a intamplat, s-a intamplat din cauza substantelor psihoactive, insa a spus ca nu imi poate da aviz. Ar trebuii sa ma internez din nou ? ce credeti ?
0
15-01-2015, ora 19:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ costin95

Tulburarea, depresia cum ii ziceti dv., provocata de substante nu cred ca este acelasi lucru cu o "depresie" ereditara care trebuie tratata toata viata.

Eu cred ca in cazul dv. a fost ceva temporar si la un moment dat dv. nu veti mai lua nici un fel de tratament.

Intrebati medicul dv. psihiatru daca este adevarat ce v-am spus, luati o adeverinta de la el (pe care sa i-o aratati medicului de familie) ca sunteti apt de condus, luati si celelalte adeverinte si apoi la medicul de familie daca aceasta este ordinea.
0
15-01-2015, ora 20:33
costin95
Nu este medic/terapeut
costin95
clara_p este adevarat ce ati spus dumneavoastra. Treptat m-i se va scadea din tratament pana cand nu voi mai avea nevoie de el, oricum cantitatea care o iau acum, mi-a spus doctorul ca este foarte mica. Multumesc frumos de raspuns :)
0
19-11-2016, ora 18:54
carmen 1967
Nu este medic/terapeut
carmen 1967
Ai reusit sa te inscrii pentru examenul de la scoala de soferi?
As vrea sa stiu cum ai procedat, daca ai fost la vreo clinica privata.
Ma confrunt cu o situatie similara cu fiul meu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •