depresie? rog sfatul unui psihiatru.

21-01-2011
sinenomine
Nu este medic/terapeut
sinenomine
salutare,
nu tare stiu de unde sa incep. de o perioada lunga de vreme trec printr-un episod indreptat spre autodistrugere. tot asa pe la inceputul anului anul trecut, si alti ani dinaintea lui, m-am gandit sa fac ceva sa se termine, sau sa ma schimb. anul trecut mi-am facut programare la psihiatru dar dintr-un motiv sau altul nu m-am mai dus. anul asta, ca si in alti ani chiar sunt decis :)) nu tare stiu cum sa-mi structurez ideile ca sa nu fiu inteles gresit.
nu mai imi pot gasi vreun rost, nimic nu tare ma mai intereseaza, sunt total lipsit de motivatie cam in toate. am o anxietate dusa la extrem in unele situatii sociale, nu ma refer la situatii care normal sunt tensionate, ma apuca asa aiurea. alcoolul am gasit ca ajuta, a ajuns sa fie cam singurul lucru care mai imi face placere, intoxicarea, uit de toate o vreme. cand ma trezesc ajung sa imi fie sila de mine, sa ma tot autocritic, ma gandesc mult si sa pun capat la tot, am fantezii cu asta, am citit metode si prostii :)), dar nu stiu daca chiar as putea. apoi am tot felu de fantezii nerealiste, ce si cum sa fac, ma pierd in alte nimicuri, apoi ajung iar de unde am plecat, beat si trist. parca nu e bun cuvantul asta. ce imi facea placere mai demult nu tare ma incanta acum, si daca fac cu placere ceva imi trece repede, dar parca si atunci era cam la fel, doar ca tinea mai putin starea asta de... nu mai stiu cum sa caracterizez starea asta, sunt sigur ca am uitat sa scriu multe. ideea e ca vreau sa se termine, am incercat de multe ori sa trec peste cu fortele proprii dar se pare ca sunt slab. m-am tot gandit daca sa incep sa iau medicamente sau nu, dar cu gandirea deja au trecut ani si am ajuns tot aici. am de dat o licenta anul asta si nu simt ca as putea sa o duc la capat in starea asta. ma gandesc sa fac iar o programare la psihiatru la inceputul saptamanii si de data asta chiar sa ma duc. hmm, cum sa termin... ce sa fac?
6 comentarii
0
22-01-2011, ora 00:02
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Neaparat programare la medicul psihiatru.
0
16-03-2011, ora 12:49
sinenomine
Nu este medic/terapeut
sinenomine
am fost la psihiatru, era cam grabit sau asa mi s-a parut mie. n-am putut nici vorbi calumea, nu i-am zis decat foarte putin din ce aveam de zis si mi-a taiat-o. nu tare cred ca m-a luat in serios. la diagostic mi-a scris: tulburare de anxietate generalizata, mi-a prescris paxetin 20mg pe 6 luni, persen pe 2 luni si magne b6. am venit acasa si m-am pus sa citesc pe web mai multe articole cu medicamentele astea. paxetin am citit ca nu e foarte diferit de un placebo, in schimb are efecte secundare puternice. medicul mi-a zis ca nu imi da ceva sa ma sedeze. eu asta vreau, acum pentru cateva luni si apoi ma descurc. maine merg iar la medic sa mai fac o programare la alt psihiatru. am citit tot felul pe web, eu m-am gandit la xanax, la indicatii era bun cam la tot ce simt eu, tot cu efecte secundare dar macar functioneaza. daca aveti vreo parere sau vreun sfat impartiti va rog. noroc!
0
16-03-2011, ora 14:41
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Paxetinul contine paroxetina si e un foarte bun antidepresiv cu efecte excelente pe anxietate; E FOARTE DIFERIT DE PLACEBO :)))))... E PRACTIC MEDICAMENT (pastilele placebo sunt de zahar sau lactoza in general), iar efectele secundare observate pe pacienti au fost usoare si trec in primele 2 saptamani.
Paroxetina e mult mai buna decat Xanaxul care e benzodiazepina ce te ameteste si da si dependenta.
0
16-03-2011, ora 23:38
sinenomine
Nu este medic/terapeut
sinenomine
xanax ma gandeam sa iau o perioada scurta pana incepe sa isi faca efectul paxetinul sau ce altceva o sa iau. nu mai vreau alcool. ingrasa semnificativ paxetinul? multumesc de reply-uri.
0
17-03-2011, ora 22:03
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Xanaxul e bun pentru maximum doua saptamani pana isi face efectul paroxetina. La toti pacientii care i-am vazut ca au luat paroxetina nu s-au ingrasat deloc din cauza ei, deci nu e cazul sa va faceti griji.
0
15-04-2011, ora 18:54
Firdeiarba
Nu este medic/terapeut
Firdeiarba
Sinenomine, sfatul meu ar fi sa te adresezi unui psihiatru care nu este grabit, care te asculta cu rabdare si sa ii spui tot ce ai nevoie, chiar si faptul ca ai nevoie sa dormi mai mult, chiar si despre consumul de alcool, chiar si despre gandurile de sinucidere, pentru ca el/ea e acolo ca sa te ajute. Sigur ca astea nu pot fi spuse unuia/ uneia care este grabit/a, dar eu zic sa incerci mai multi medici si sa colaborezi in continuare doar cu cel/ cea care iti indepineste cu adevarat cerintele. Eu asa am facut. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Psihoterapia experiențială centrată pe emoție în tulburările anxioase
  • Biblioterapia - pot cărțile să vindece depresia?
  • Depresia la vârstnici
  • Anxietatea
  • Efectele consumului de alcool asupra performanțelor sexuale la barbați
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  •