Depresie sau atac de panica?

12-05-2011
Alessandra M
Nu este medic/terapeut
Alessandra M
De ceva timp.cam doua luni ma confrunt cu o stare foarte proasta.O sa descriu cat pot de scurt ceea ce simt...am avut un atac de panica..salvare..analize si altele..si dupa toate astea am ramas cu o frica intensa ca se va repeta..adica..daca plec la piata mi se va face rau..daca ma duc nu stiu unde la fel..mai am si fel de fel de ganduri..cum ar fi..sunt la padure..deci undeva mai departe..daca mi se va face rau cine ma va ajuta...cum va ajunge salvarea..?Ma gandesc ca daca plec undeva departe de casa..sa nu mi se intample la fel..si fel de fel de alte lucruri..uneori am impresia ca o sa o iau razna..imi place sa fac multe lucruri..spre exemplu sa ma plimb..sa merg la sala..insa de multe ori aceasta frica ma impiedica sa fac lucrurile astea..si mi-e greu..ma intristez..vreau sa ies din starea asta..am nevoie de un sfat..Inca ceva..de cand cu atacul..am un sentiment continuu ca vreau sa trag aer in piept adanc si nu prea reusesc..si incerc asta foarte des..a devenit o obsesie...mentionez ca seara dorm bine..nu am probleme in somn..ce poate fi?..Ajutati-ma va rog..am nevoie de un sfat..Multumesc!O zi buna!
17 comentarii
0
12-05-2011, ora 12:06
Alessandra M
Nu este medic/terapeut
Alessandra M
Am uitat sa zic ca am 20 de ani si pana sa mi se intample fumam si foarte mult..poate prea mult..:|
0
12-05-2011, ora 12:19
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
buna Alexandra, eu zic ca ar trebui sa mergi la psihiatru, sa primesti un tratament.poti consulta si un psihoterapeut.nu poti sta fara tratament.dupa cum descri pare a fi un atac de panica.multa sanatate.
0
12-05-2011, ora 18:35
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

ma gandesc ca..stai si mult pe net..sau gresesc?

vizualizeaza...acest forum...la aceasta problema...de acum cateva zile...au dat raspuns si medici si noi, altii.

sanatate si
O seara buna.
0
12-05-2011, ora 20:10
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Sunt atacuri de panica. Este caracteristica in aceasta tulburare teama ca se va intampla ceva grav si nu va fi nimeni in preajma sa te ajute. Si dificultatile in respiratie tot de aici sunt.
Se rezolva cu tratament psihiatric.In aprox 1 luna se diminueaza sau dispar atacurile si in 6 luni se poate opri in principiu tratamentul.
0
13-05-2011, ora 11:15
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
luciana, sper sa te fi linistit, ai acum si confirmarea unui medic, este un atac de panica, mergi la consult.sanatate.
0
13-05-2011, ora 11:21
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pt.dl.vasi61

Buna ziua?!?

DE CE ti se pare ca NU sunt linistita?????????????

DE CE sa merg la consult???????????

...n-am intrebat NIMIC ?!?

O zi CUM ti-o doresti.
0
13-05-2011, ora 17:51
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
iarta-ma Lucia, era vb.de Alexandra.
0
13-05-2011, ora 18:41
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

pt.vasi

m-ai si..ne-ai, linistit!
E ok.
O seara buna!
0
14-05-2011, ora 17:06
Alessandra M
Nu este medic/terapeut
Alessandra M
Ms de raspunsuri..sunt multumita...:)..oriicum stiam cat de cat despre ce e vorba insa nu eram foarte convinsa...ceea ce ma deranjeaza pe mine foarte tare...este ca ma chinui sa trag aer adanc in piept...nu stiu ce sa ma fac...am impresia ca acum asta ma face sa ma simt cel mai rau...ma impiedica sa fac multe lucruri...oricum...daca e pe fond psihic..sigur va trece si asta...multumesc inca o data...
0
16-05-2011, ora 15:34
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
ai fost la psihiatru????faci tratament???daca da, ai rabdare, totul se va ameliora usor, usor...si dificultatea de respiratie este tot din cauza atacului de panica.citeste cu atentie sfatul dat de Dr.CARMEN VOCHESCU.multa sanatate si incearca sa te controlezi la toate simtirile tale.
0
16-05-2011, ora 19:52
Alessandra M
Nu este medic/terapeut
Alessandra M
Merg la psiholog..au spus ca nu am nevoie de tratament..pentru ca reusesc sa imi inving temerile..am nevoie de cateva sedinte de psihoterapie si totul se va rezolva usor usor..vad ca am reusit sa ma mai calmez si privind respiratia...fac niste exercitii pt a respira corect..simt ca sunt din ce in ce mai puternica..pe viitor voi incerca sa evit situatiile de stres...recunosc..am trecut prin multe lucruri aiurea..si astea m-au adus in starea asta..recunosc..sunt un pic mai sensibila si pun orice la suflet..am sa incerc sa fiu un pic mai rea..foarte putin insa..ca nu e firea mea...:)..multumesc doamnei doctor pt raspuns..si tie vasi...mi-ai fost de ajutor.Mult bine tuturor
0
16-05-2011, ora 21:22
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
draga de tine, iti doresc din suflet sa ai multa sanatate, sa ai noroc si bafta in viata.trebuie sa fi invingatoare, cu astfel de boli trebuie sa luptam si cu noi insine.
0
17-05-2011, ora 16:13
Alessandra M
Nu este medic/terapeut
Alessandra M
Sa ne luptam cu noi insine pana devenim puternici...e in acelasi timp si o lectie de maturitate si de a iubii viata...multumesc din nou:)
0
01-09-2011, ora 13:23
niky85
Nu este medic/terapeut
niky85
Buna ziua, ma numesc Nicoleta si am 26 ani. In urma cu 3 luni, din cauza stresului, din cate mi s-a zis, am inceput sa fac atacuri de panica, cu palpitatii si probleme de respiratie, o gheara pe inima. Am fost la psihiatru si mia prescris un tratament cu seroxat, lamotrin, si rivotril, pentru ca eram si nervoasa uneori. Intrebarea mea e urmatoarea: Credeti k mi se poate inrautati situatia daca le iau? Mi s-a dat dozele cele mai mici si iau de 2 zile. Au cateva efecte adverse cam urate, dar am inteles k asa e la inceput. Dar, nu as vrea sa le iau 6 luni. 3 luni nu ar fi de ajuns? Imi e teama sa nu fac degeaba acest tratament si apoi sa-mi apara iar atcurile de panica, sau mai rau, sa mi se inrautateasca starea. Va rog din suflet, astept un raspuns.
0
01-09-2011, ora 22:31
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Vi s-a dat un tratament foarte bun. 3 luni este insuficient, starile au toate sansele sa revina daca intreruperti tratamentul prea repede. Trebuie sa aveti rabdare caci seroxatul e mai prost tolerat in primele 7-10 zile. Dupa aceea efectele pozitive nu vor intarzia sa apara.
0
02-09-2011, ora 09:05
niky85
Nu este medic/terapeut
niky85
Da dar nu mai pot ce rau imi este. Asta ar fi a 4a zi cand nu pot dormi, visez toata noaptea si ma trezesc extenuata. Ma simt ca o leguma fara vlaga, fara putere, nu ma pot concentra, imi vine sa plang, am tot felul de temeri si frici, pe care inainte nu le aveam. Sunt normale toate aceste simptome? Va rog mult sa-mi spuneti, k nu vreau sa ajung mai rau.
0
02-09-2011, ora 19:34
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Da, sunt efecte secundare normale daca pot spune asa. Ele se datoreaza seroxatului. Dispar cu siguranta in 7 maxim 10 zile. Seroxatul este foarte dificil de suportat, dar odata ce dispar efectele secundare e cel mai bun medicament pentru atacurile de panica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Atacul de panică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  •