depresie severa cu elemente psihotice

14-08-2013
Aurelia Dogaru
Nu este medic/terapeut
Aurelia Dogaru
Buna ziua

Ma numesc Aurelia si am 33 de ani; in urma cu un an si jumatate am suferit un episod psihotic care s-a repetat la un interval de 3 luni. In acea perioada aveam halucinatii, auzeam voci si traiam cu impresia ca sunt vesnic urmarita; doctorii au fost de parere ca pe baza stresului si a oboselii acumulate in urma nasterii celor doi gemeni am suferit acest episod psihotic. De atunci a trecut un an si jumatate si nu s-a mai repetat; se poate sa fi fost doua epsioade psihotice si sa nu se mai repete?Precizez ca am fost de doua ori internata la psihiatrie dar prima data am refuzat sa iau medicamentele si nici nu am vorbit deschis cu doamna doctor despre ce mi se intampla fapt pentru care la un interval de 3 luni s-a repetat episodul psihotic. Acum sunt inca sub tratament pe care il urmez de un an si 2 luni si probabil ca il voi mai lua inca un an desi sub observatie o sa fiu pentru inca 2 ani. In prezent iau FLUOXETINE si ARIPIPRAZOL si ma simt foarte bine nu mai sunt deprimata; nu mai vad numai partea goala a paharului.
2 comentarii
0
14-08-2013, ora 23:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu vreau sa va sperii, dar daca va trece cumva prin minte sa nu mai luati medicamente sau sa injumatatiti, si faceti al treilea episod psihotic, boala se transforma in schizofrenie.

Diagnosticul de schizofrenie se pune fie dupa al treilea episod psihotic, fie dupa 6 luni de episod psihotic continuu.

Tineti-va de tratament cum trebuie inca vreo 4-5 ani de acum incolo, fara sa reduceti dozele.

Daca totul merge perfect in astia 4-5 ani, stabiliti cu medicul atunci ce este de facut, subliniindu-i ca ati avut deja 2 episoade psihotice.
Sunt persoane cu un singur episod care fac tratament de 5 ani.
0
15-08-2013, ora 17:22
Aurelia Dogaru
Nu este medic/terapeut
Aurelia Dogaru
Multumesc mult pentru sfaturi; nu intentionez sa renunt la medicamente acum cand am recunoscut ca am o problema- la momentul respectiv - cand nu am vrut sa iau medicamentele - nu doream sa recunosc ca am o problema credeam ca toata lumea are ceva impotriva mea nu ca eu sunt cea care are o problema; acum un prim pas l-am facut recunoscand si constientizand ca ceva nu este in regula cu mine nu cu ceilalti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •