Depresie și anxietate-tratamente clasice și naturiste | Forumul Medical ROmedic

Depresie și anxietate-tratamente clasice și naturiste

10-09-2016
Helene29
Nu este medic/terapeut
Helene29
Bună ziua,
Am 29 de ani și sufăr de ani de zile de probleme de anxietate generalizata. Asta mi-a afectat la.un moment dat studiile și recent cariera.Din cauza unor atacuri de panica de acum câteva luni nu am mai putut lucra și mi-am dat demisia.De atunci simt ca nI am stare sa fac nimic am o stare de neliniște permanenta și nu mă pot concentra.Când am atacuri de.panica se accentuează toată senzația de frica și nu pot face nimic. Am început un tratament cu bromazepam și m.am mai calmat.Dar s-a accentuat depresia pe fondul situației. Plâng aproape zilnic și mă gândesc cum voi ieși din situație. Am încercat pt scurt timp seroxat apoi serlift dar nu am avut răbdare sa văd rezultate.Acum mi s.a recomandat cipralex și depakote..Mă întreb din experiențele altora cam care antidepresiv merge cel mai bine pe depresie caci acum ăsta e cel mai mare obstacol la mine. Am încercat și naturiste pe perioade scurte. Sunătoare. Rodiola.laptisor de matca.roinita etc dar putine rezultate.Mă poate sfătui cineva?
5 comentarii
1
10-09-2016, ora 19:43
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Va sugerez sa incercati si medicamentul naturist"Confort emotional"de la Farres concomitent cu sedinte de psihoterapie si antidepresivul cu care va simtiti mai bine(cipralex este mai utilizat dar fiecare organism este unic )
0
10-09-2016, ora 20:09
Helene29
Nu este medic/terapeut
Helene29
Vă mulțumesc mult pentru sfat.Sunt multe produse naturiste și e greu sa ne dam seama care ar fi mai eficient.Oricum voi încerca și cipralex sa văd cum îl tolerez.Intr-adevăr suntem unici dar cred ca statistic vorbind unele medicamente sunt mai bune. Altele mai puțin. Sunt intr-o situație foarte dificila așa cum sigur au trecut și alții în aceasta suferință și am frica de faptul ca nu voi mai putea lucra/ funcționa normal.ceea ce nu e de dorit.e foarte greu.
1
10-09-2016, ora 21:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Psihiatrii recomanda sa nu amestecati alopate cu naturiste.
Incercati Cipralexul. Foarte multi merg bine pe el. Merge si pe anxietate si pe depresie.
Tratamentul pt ce aveti dv nu se face cu bromazepam si atat. Folosirea mai mult decat scrie pe prospect a bromazepamului poate cauza depresia.
Efectele Cipralexului se vad in 2-4 saptamani. Aveti rabdare cu el si mergeti la psihiatru lunar sa va vada si sa va prescrie tratament.
Afectiunile acestea sunt de durata.
Sanatate multa!
0
11-09-2016, ora 09:49
Helene29
Nu este medic/terapeut
Helene29
Mulțumesc de răspuns. Da știam ca nu se combina tratamentele clasice cu cele naturiste.Mă gândeam doar la ideea ca înainte sa incerc ceva clasic sa.merg și pe naturiste.Dar am văzut ca nu prea au mare efect sau dureaza probabil și eu mă. Simt destul de rău că sa mai am răbdare. Cert este ca am ajuns cumva la limita și as fi vrut sa aud păreri pozitive despre cazuri care s.au soluționat bine cu tratamente clasice. Gen cu cipralex.Nu prea am eu încredere suficienta și la.cât de rău mă simt parca uneori nu mai văd lumina aia de la capătul tunelului.
1
14-09-2016, ora 15:14
adriana233
Nu este medic/terapeut
adriana233
Buna.
Pe langa medicamentele ce le luati este bine sa adoptati si o atitudine mai pozitiva asupra vietii dumneavoastra. Ceea ce simti trebuie sa aiba si o cauza, trebuie gasita aceasta cauza si tratata cu multa multa seriozitate.In unele momente de impas si medicamentele au rostul lor insa nu ne vindeca cu adevarat, ne calmeaza intradevar dar reusim mereu sa fugim noi de noi insine.Lipseste de cele mai multe ori iubirea de sine, iertarea, acceptarea si eliberarea de ceea ce nu ne mai este folositor. Fiecare experienta ne aduce ceva special in viata noastra insa avem nevoie doar de un mic impuls din aceasta experinta si noi nu reusim sa dam afara partea ramasa din aceasta experienta, partea ce implica durerea, neplacerea si alte chestii negative.Natura este o sursa enorma de energie unde poti sa iti descarci negativu si sa te reincarci cu pozitiv, poti invata sa meditezi(lucrul cu tine insuti este greu insa uneori trebuie sa facem si mici eforturi), exista atatea lucruri care le poti face si sa te simti si bine.Durerile tale interioare pot fi inca din momentul cand ai trait copilaria ( frustrarile, neajunsurile, traumele suferite inca de copil). Nu mai fugi de tine si sa cauti raspunsuri in jur, este clar ca organismu tau te atentioneaza si iti transmite sa incetezi sa mai gandesti asa de aceia apar starile tale. Daca nu ne invatam lectiile ele pe parcurs o sa vina spre noi mult mai dur iar atunci iesim sifonati din ele, suferim si experimentam suferinta la maxim.Intotdeauna exista o solutie, o lumina...trebuie doar sa deschizi inima si sa permiti durerii sa plece, energiilor negative stranse acolo. Imbratisari.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul