Depunere solida (alb-galbuie) pe amigdale, cu miros urat

19-09-2009
Brook
Nu este medic/terapeut
Brook
La intervale de timp mi se formeaza in gat, pe amigdale (cred!), o depunere alb-galbuie care degaja un miros foarte neplacut. Dupa ceva vreme aceasta depunere se desprinde si reusesc sa o scuip, insa in locul ei se formeaza alta (e solida, destul de mica, usor galbuie- arata ca o bucata dintr-o aluna zdrobita). Dupa o perioada toata chestia dispare si lucrurile reintra in normal, insa cand mi-e lumea mai draga, apare din nou. Sunt absolut obsedata de igiena orala (ma preocupa sa am dintii albi, curati, sa nu am carii si sa nu-mi miroase gura), iar aceste depuneri cu miros urat imi dau mari batai de cap. Cata vreme le am in gat simt ca imi miroase gura si e foarte neplacut, deoarece nu reusesc sa scap de miros cu nici un chip (nici cu apa de gura, nici cu guma de mestecat). Ce poate sa fie? Ma gandeam la candidoza bucala, dar nu am auzit sa se manifeste asa...
Va multumesc!
3 comentarii
0
19-09-2009, ora 18:15
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua.
Cred ca este amigdalita recurenta sau cronica. Se poate rezolva cu indepartarea amigdalelor (tonsilectomie), se recomanda daca exista mai mult de 7 episoade pe an. In general, daca trece cu antibiotice este amigdalita, daca se agraveaza la antibiotice (sau apare dupa tratament cu antibiotice) este candidoza. Faceti un examen de secretie faringiana (ideal chiar odata cand a aparut infectia) si un control ORL.

Numai bine!
0
19-09-2009, ora 18:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Gargarisme cu ceai de fructe de soc concentrat de 3 ori/zi în care să puneţi şi puţin bicarbonat de sodiu alimentar (1 jumătate de linguriţă la 100 ml de ceai)...gargarismele se fac înainte şi după masă timp de 7 zile.
Dacă nu vă trece, făceţi-vă:
Antistreptolizina,
Antistreptokinaza,
Fibrinogenul,
Proteina C Reativă,
VSH la 1 şi 2 ore şi Hemoleucograma completă cu reticulocite şi indici!
S-ar putea ca amigdalele să fie suprainfectate cu streptococ betahemolitic grup A (Streptococcus pyogenes)...dacă nu, este vorba de Candida albicans sau altă specie de-a ei...toate cele bune!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
19-09-2009, ora 23:16
Brook
Nu este medic/terapeut
Brook
Multumesc mult ptr. raspunsurile prompte! Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.