Derealizarea si depersonalizarea - schizofrenie?

18-07-2016
GreenAlex
Nu este medic/terapeut
GreenAlex
Buna dimineata, acum ceva timp m-am "pricopsit" cu o stare ciudata de confuzie, care m-a facut sa ma ingrijorez foarte tare de sanatatea mea mentala. In ultimul an m-am confruntat cu mai multe probleme. De la ganduri obsesive, la depresie, care in mare masura mi-au trecut fara vreun tratament anume, doar ceaiuri de sunatoare, omega 3, cate un xanax sau un extraveral la nevoie, si alte alimente care produc serotonina la nivelul creierului. Pana la tulburare de anxietate si panica pe care le tratez cam din decembrie 2015 cu serlift. Toate bune si frumoase, atacurile s-au diminuat considerabil, starile proaste au trecut si ele, teama la fel, in timpul asta am inceput sa mai ies si din casa, sa stau cu prietenii, sa fac chestiile care-mi placeau inainte sa ajung un trist, etc. Dar de o luna, sau doua am inceput sa am starea asta ciudata, pe care am mentionat-o la inceput, pe care nu puteam sa o descriu. Dar citind un articol pe aceasta pagina despre Derealizare si depersonalizare am ramas socat cand am vazut ca simtomele se potrivesc perfect. Tin sa mentionez ca am 21 de ani, iar in ultimii 2-3 ani am avut o problema cu alcoolul, de care am incercat sa ma las ca sa pot urma tratamentul, si intr-un fel nu am mai avut probleme cu acesta. In fine, intrebarile mele ar fii urmatoarele:
- Este posibil sa-mi pierd de tot controlul din cauza acestei probleme?
- Este posibil sa am inceput de schizofrenie?
- Se pot trata simtomele astea fara ajutorul unui medic psihiatru?
- Se pot trata simtomele astea in vre-un fel? Si daca da, despre ce sa ii explic medicului psihiatru ca este vorba?
- Este posibil sa fie o faza a anxietatii, care sa treaca cu timpul?
- Din cauza asta este posibil sa ajung sa innebunesc de tot? Sa ajung sa vorbesc singur?
Sunt foarte ingrijorat, incerc sa imi pastrez calmul si sa raman puternic, dar nu stiu cat pot sa mai duc asa, imi vine sa plang non stop
Va rog, orice sfat, orice raspuns imi este util. Multumesc anticipat! Doamne ajuta!
3 comentarii
1
18-07-2016, ora 16:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt simptome legate de anxietate. Calmati-va.
Schizofrenia contine halucinatii de multe tipuri, deliruri.

Spuneti doctorului ca aveti simptome de derealizare si depersonalizare.
Poate va mai adauga ceva la tratament.

Simptomele sunt trecatoare. Nu sunt pe viata.

Cred ca v-ar ajuta sa mergeti la psiholog.

Daca sunteti din Bucuresti, puteti veni la terapie de grup gratuita. Asociatia Equilibrium.
echilibru.org
1
18-07-2016, ora 17:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Este important sa mergeti la un psihiatru sau psiholog clinician cu experienta pentru o evaluare corecta a situatiei. Nu incercati autoevaluare sau automedicatie caci poate sa va produca mai mult rau decat bine.
Specialistul va aborda solutia cea mai buna, care probabil ca ar fi o combinatie intre un tratament medicamentos corect si psihoterapie.
0
20-07-2016, ora 20:50
what3ver
Nu este medic/terapeut
what3ver
Salut! După cum probabil ai citit, depersonalizarea este asociată cu mai multe afecţiuni/boli, inclusiv cu anxietate - ceea ce ai tu. N-are niciun rost să te gândeşti că ai avea schizofrenie. Teama de schizofrenie este cauzată de anxietate. Depersonalizarea este caracteristică atât anxioșilor, cât şi schizofrenicilor, dar aceştia din urmă mai au şi alte simptome, pe care tu nu le ai. Îți pot spune din experienţă proprie că aceste simptome se pot trata şi fără medicamente, dar bineînțeles că este alegerea ta. Dacă vrei să vorbești cu un medic psihiatru, îi povestești pur şi simplu despre senzaţia asta de irealitate pe care o ai. Te va întreba el mai multe și îți va spune că este anxietate. Fii convins că va trece. Dacă tu vrei să te vindeci și să duci o viață normală, te asigur că așa se va întâmpla. Ești în control total, deși probabil ai momente când îți pare că nu-i așa. În plus, gândește-te că unii trăiesc cu senzaţia asta de mai mult timp decât tine și n-au nimic de fapt. Este foarte important să ai cel puțin un hobby, să te preocupe ceva, să-ţi ții mintea ocupată cu lucruri frumoase. În rest, continuă să ieși cu prietenii, râzi, fii pozitiv şi doar fă ce-ți place, o să fii bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •