Dereglare a ciclului, picioare umflate, etc

21-08-2007
Ioana1483
Nu este medic/terapeut
Ioana1483
In luna mai mi s-au umflat picioarele pentru prima data (gleznele si laba piciorului) si m-au durut groaznic. Drept urmare, am facut niste analize la sange:ASLO, hemoglobina si altele.De asemenea, am facut si un examen de exudat faringian.Examen de urina-nu.Toare analizele ai iesit bune.Ulterior mi s-au desumflat si picoarele.Nu am mai facut nimic.Dar la inceputul acestei luni, iar mi s-au umflat (dureri mari). Am fost din nou la medic (la altul-un internist) care mi-a spsu ca ar fi vorba de o dereglare hormonala si m-a trimis la endocrinolog. Am fost si la endocronolog.Acesta din urma m-a trimis sa-mi fac analize ce Calciu, Magneziu si TSH. Toate analizele au iesit bune. Mentionez si faptul ca din mai mi-sa dereglat ciclul (de la 3-4 zile, acum dureaza 6-7 zile). Mi se umfla si mainile, fata, ochii, am cearcane. Internsitul mi-a zis ca nu e vorba de o afectiune renala, ci de o dereglare hormonala, asa cum am mai spus.Endocrinologul mi-a dat tratament cu:Calciu lactic, Magneziu si Vitamina D, in ciuda faptului ca analizele au iesit K.Nu mi-a dat anticonceptionale, nimic. Picioarele s-au desumflat. Dar tare imi e teama ca nu cumva peste vreo luna, doua sa mi se umfle iar si sa nu mai pot umbla de durere.Ce ma sfatuiti?Trebuie sa va mai spun ca intr-o seara am fost foarte suparata si a doua zi mia- venit ciclu.A durat doar in acea zi, dupa care mi-a venit la o saptamana, cu cateva zile inainte de ziua in care trebuia sa-mi vina de fapt. Astept raspuns! Multumesc
5 comentarii
0
20-01-2008, ora 00:00
ani_2001
Identitate neconfirmată
ani_2001
Buna, cum te mai simti?
Si eu am probleme cu ciclu in 9 saptamani mi-a venit ciclu de 4 ori si ma tine normal cam 3-4 zile.M-am dus la ginecolog mi-a prescris duphaston dar mi-e cam frica sa le folosesc pt.ca in trecut m-a mai dereglat alte conceptionale.Mentionez ca sunt f.slaba am 50 kg si 1.67 inaltime orice mananc nu se prinde de mine.Care e parerea ta sa ma duc si la un endocrinolog?
Acum 5 ani am fost dar mi-a spus ca nu am nimic de-atunci sau mai putut schimba multe, mai ales ca am probleme si cu somnul de 4 ani dorm numai cu medicamente!
Multa sanatate!
0
30-01-2008, ora 00:00
Ioana1483
Nu este medic/terapeut
Ioana1483
Am fost la un alt endocrinolog, mi-a recomandat serie de analize hormonale si o vizita la ginecolog. Dupa aceasta vizita, mi-au fost gasite chisturi. Endocrinologul mi-a dat, in urma tuturor rezultatelor, anticonceptionale "Yasmin". De ce Yasmin? Pt ca au o cantitate mai mare de estrogen (decat Loette pe care le luam intr-o vreme). Diagnosticul endocrinologului este: tiroidita cronica autoimuna...sa nu ma pui sa iti explic pt ca nu prea stiu! Picioarele nu mi s-au mai umflat, mainile si fata-uneori, burta (inainte de menstruatie)-nu si trebuie sa merg iar la endocrinolog sa repet analizele (la 6 luni). 6 luni se implinesc in luna martie. De dormit, nu pot sa dorm nici acum...am nopti in care imi vine sa imi rod unghiile din cauza insomniei...Aaaa...sa nu uit...tot endocrinologul mi-a dat "Vagostabil"-sa iau cand sunt agitata...ajuta si la somn...cica, dar nu e asa...pe mine una nu m-au ajutat deloc. Multa sanatate!Patram legatura!
0
05-05-2010, ora 21:34
maria brasov
Nu este medic/terapeut
maria brasov
Am 62 de ani si toate analizele sunt bune dar am gleznele umflate foarte tare, mai mult la piciorul stang in special vara.Nedureroase, fara schimbarea culorii la piele. Problema este de vreo trei ani.Ma deranjeaza doar estetic. Si mama mea a avut aceeasi problema
0
06-05-2010, ora 20:01
maria brasov
Nu este medic/terapeut
maria brasov
astept raspuns, va rog!
0
06-05-2010, ora 21:16
Ioana1483
Nu este medic/terapeut
Ioana1483
Poate este ceva in neregula la nivelul rinichilor, nu stiu ce sa va spun...
In afectiunile tiroidiene, cel putin in cazul meu, nu mi se umflau doar gleznele, ci si incheieturile. Si ma dureau foarte tare picioarele. Asta, la inceputuri, pana sa aflu ce am, de fapt, si pana sa incep un tratament cu hormoni tiroidieni (pe viata). Acum, mi se umfla picioarele, insa (cred) de la oboseala, de la statul in picioare, etc.
Culoarea pielii nu mi se schimba nici mie, concret indispozitia se manifesta prin: umflarea incheieturilor, fetei, picioarelor, mainilor, dureri ale incheieturilor picioarelor.
Poate ar trebui sa consultati un medic internist. Mie un astfel de specialist mi-a descoperit cauza tuturor neregulilor.
Va doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  • Ai picioarele umflate? Sfaturi şi recomandări
  •