Dereglare psihica

07-09-2018
Aleksandar
Nu este medic/terapeut
Aleksandar
Buna ziua! Am 20 de ani și am o mică problemă. Am fost diagnosticat cu psihopatie, dar mie nu prea îmi vine să mă dedau foarte mult după acea foaie de hârtie. Am înțeles că aici sunt oameni cu specializări care îți pot da un sfat. Am citit cărți de psihologie vreo 3 ani și ceva și despre boli și dereglări psihice și m-am încadrat în 95% dintre caracteristicile care determinau un individ cu o asemenea tulburare. Întrebarea mea este: aceasta dereglare psihică (dacă există) ar trebui să mă îngrijoreze?
5 comentarii
0
07-09-2018, ora 13:20
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Mai incercati pentru alta opinie medicala.
0
07-09-2018, ora 14:23
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Intr-o astfel de situatie se recomanda o evaluare psihologica sau psihiatrica la un alt specialist. De preferat dintr-o clinica sau spital caci au mai multa experienta.
0
07-09-2018, ora 15:29
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Când dv spuneți psihopatie mă gândesc la toată patologie psihiatrica.Si insomnia e o psihopatie daca e sa o luam așa intra la tulburi de somn.Recomand consult psihiatric și evaluarea psihologica
0
08-09-2018, ora 00:24
Aleksandar
Nu este medic/terapeut
Aleksandar
Dvs, ca si medic, cunoasteti termenul sau nu? Teoretic, sunt psihopat.
0
08-09-2018, ora 00:40
Aleksandar
Nu este medic/terapeut
Aleksandar
La psihiatru am fost 6 luni si ceva si nu pot sa zic ca nu mi-a folosit deloc. In sensul in care aveam cu cine vorbi. Era fain si atunci cand ajungeam la politie si vorbeam cu politistii; pe langa declaratie mai faceam glume, schimbam vorbe...era fain. Uneori furam din magazine (cu bani in buzunar) doar ca sa am cu cine vorbi. Prin asta vreau sa spun ca n-am fost la psihiatru doar ca sa scap de o boala/dereglare/tulburare ingrijoratoare, ci doar ca sa vorbesc cu cineva si sa-mi exercit tehnicile, modalitatile si noile metode de manipulare pe care voiam sa le testez numaidecat pe cineva. A fost o perioada frumoasa. In prima instanta, am mers la psihiatru la indemnul unei persoane foarte apropiate. Zicea "Aleks, sa stii ca nu e prea ok sa-ti placa sa diseci femei".na.odata incerca sa-mi explice cum e sa fii indragostit..zicea: "Acel moment cand te gandesti la o persoana in mod obsesiv".dar eu ma gandesc la foarte multe persoane in mod obsesiv...si nu cred, dupa regulile de moralitate standard, ca poti fi indragostit de mai multe persoane deodata...sau nu stiu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •