Dereglari menstruale

25-01-2010
ecscream
Nu este medic/terapeut
ecscream
Buna am si eu o problema si as dori un raspuns, un ajutor pentru rezolvarea acesteia. Am aproape 18 ani si este prima data cand iau anticonceptionale, mi-au fost recomandate de catre un medic ginecologic.Am inceput sa le iau in prima zi cand mi-a venit ciclu bineinteles urmand apoi sa le iau zilnic la ora exacta, tin sa precizez ca le iau pentru reglarea ciclului dar am intampinat o problema.Inainte de a lua pastilele perioada in care aveam ciclu dura 6-7 zile dar dupa ce am inceput sa le iau ciclu a durat 13 zile dupa care s-a oprit iar la o zi doua iarasi am avut mici sangerari.Am inceput sa le iau in decembrie si nu inteleg de ce a durat atat de mult perioada in care am avut mestruatie, este posibil sa fie din cauza ca a fost prima data cand le-am luat?Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand.O seara placuta!
2 comentarii
0
25-01-2010, ora 22:13
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In primele 3 luni de tratament hormonal apar frecvent sangerari care nu reprezinta "ciclu". Din fericire, de obicei organismul se adapteaza si nu e nevoie de masuri speciale. Dar va spun un secret: anticonceptionalele nu regleaza niciodata ciclul. Ciclul este, de regula, complet suprimat atata timp cat luati anticonceptionale. E o falsa impresie de reglare a ciclului. Ceea ce numim "menstruatie" in timpul tratamentului anticonceptional este o falsa menstruatie, numita "sangerarea de privatie". De aceea cei mai multi medici recomanda adminitsrare discontinua, adica 3 saptamani sa se ia pilule, iar o saptamana sa nu se ia: ca să aiba femeile impresia ca mai au "ciclu".
0
26-01-2010, ora 01:11
ecscream
Nu este medic/terapeut
ecscream
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru lamurirea problemei.Mie mi-au fost recomandate deoarece ma ingrasasem foarte mult dar nu inteleg un lucru:in general se spune ca pilulele contraceptive iti cresc pofta de mancare slava domnului nu am intampinat astfel de probleme, si deci sa inteleg ca e de asteptat sa mai apara aceste sangerari "suplimentare" si in lunile viitoare?Abia de curand mi s-a oprit sangerarea si peste doua zile trebuie sa fac aceea pauza de 1 saptamana, daca iau pastilele in continuare fara aceea pauza e vreo problema? cel putin luna aceasta mai exact imi va veni ciclu? Va multumesc din nou si astept raspunsul si solutia dumneavoastra. O seara placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •