DERMATITA ATOPICA la bebelus de 3 luni; rog URGENT un raspuns!

21-02-2012
Lucie_sb
Nu este medic/terapeut
Lucie_sb
Nepotica mea a fost diagnosticata cu dermatita atopica inca de la doua luni(acum are 3 luni). Initial i-a aparut o iritatie aspra pe frunte si obrajori care, apoi s-a extins pe tot corpul. A fost vazuta de medicul pediatru care i-a schimbat laptele praf cu o formula hipoalergenica(primeste acest lapte doar ca o completare, fetita fiind inca alaptata natural).
Pe fata, iritatia a trecut f repede(fiica mea dandu-i de mai multe ori cu ulei de masline); pe corp insa lucrurile
s-au inrautatit; De cateva zile o da de trei ori pe zi c-o crema cu Zinc(de la Uriage), apoi cu crema emolienta Trixera(de la Avène); Pe picioruse si spate se vad progrese(pielea nu mai este atat de iritata si nici rosie) dar pe burtica si umeri are in continuare portiuni iritate. Fiica mea se teme sa-i dea cu creme care contin corticoizi. In acest caz, ce alte optiuni mai sunt? Cremele pe care le foloseste sunt suficiente? vor da rezultate pentru tot corpul(dat fiind faptul ca sunt portiuni cu rezultate bune evidente?) Uleiul de masline ar ajuta si pt corp?(dat fiind ca pe fatza a ajutat f mult?)
Mentionez ca in rest(gel baie, hainute, detergent, ambient, igiena in genera, )toate sunt conforme pt un bebelus. Fetita a crescut f bine, e f vioaie, mananca f bine si doarme toata noaptea...deci nu sunt semne ca aceste iritatii ar deranja-o prea mult(cel putin, nu acum.in urma cu ceva timp, avea un somn agitat)
Va multumesc mult pt raspuns! Multa sanatate tuturor!
1 comentarii
0
28-05-2012, ora 23:19
yryelena
Nu este medic/terapeut
yryelena
Baietzelul meu are de asemeni o problema de piele, cu pete uscate si inrosite, pe fata de asemeni. ii trec si dupa 2-3 zile apare din nou. mi s-a recmandat o crema cu zinc de la bioderma si un compus de la farmacie cu ketoconazol si hidrocortizon pentru fata, insa rezultatele nu sunt deloc satisfacatoare. as dori sa stiu daca d-voastra ati reusit sa scapati de aceste iritatii si ce ati folosit. Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul