Deshidratarea, la originea depresiilor şi a proastei dispoziţii

13-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Experţi americani de la Universitatea Tufts recomandă consumul regulat de apă - plată sau carbogazoasă - pentru a îmbunătăţi starea emoţională, ei descoperind în cadrul unui studiu recent că starea de spirit este strict dependentă de cantitatea de apă consumată de o persoană, relatează luni portalul MedDaily.
Pentru a stabili cantitatea optimă de lichid necesară consumului pentru o persoană, cercetătorii americani au efectuat un studiu pe 31 de studenţi voluntari. Aceştia au fost obligaţi să se angajeze în activităţi fizice (exerciţii aerobic) timp de 60-75 de minute, iar apoi au fost împărţiţi în două grupe: primul a primit apă în cantităţi limitate, celălalt a putut să bea câtă apă a poftit.
S-a constatat că restricţia în ceea ce priveşte cantitatea de apă a condus la o deteriorare a stării de spirit şi la o degradare în general a funcţionării organismului. Astfel, voluntarii care au primit apă în cantităţi limitate au acuzat oboseală, depresie, au manifestat semne de furie şi mânie.
În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă americani au demonstrat şi faptul că gradul de deshidratare afectează capacitatea de a gândi, e drept, nu într-un grad semnificativ.

În acest context, experţii subliniază că mulţi oameni nu consumă apă în cantităţi suficiente, fapt care poate conduce la depresie. Cantitatea de apă necesară unei persoane trebuie calculată pe baza unei formule individuale ţinând cont de greutatea acesteia, nivelul de activitate fizică şi de condiţiile meteorologice, mai afirmă ei, indicând că, în medie, o persoană trebuie să consume 8-9 pahare de apă pe zi.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
10 comentarii
0
13-08-2011, ora 13:44
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Iar un studiu al cercetatorilor americani care nu au ce face cat e ziulica de lunga?

Mi se pare oarecum un truism - este si normal sa devii indispus cand organismul tau nu primeste suficienta apa. Totusi, tin sa subiniez ca este mult prea vehiculat un mit despre apa - si anume ca trebuie consumata in cantitati mari, zilnic. E adevarat ca daca stai in soare si in caldura te deshidratezi repede si ai nevoie de mai multa apa sa compensezi ce pierzi prin transpiratie, dar in mod normal organismul iti cere exact atat cat are nevoie metabolismul nostru, setea are si ea o functie in organism. Daca bei prea multa apa risti ceea ce se numeste "intoxicatie cu apa" si sa pierzi prea multe saruri din corp (prin transpiratie), ajungand ca acest lucru sa afecteze creierul, inima si buna functionare a muschilor.
0
13-08-2011, ora 14:32
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
MUltumim Mr Nick. F importante informatiile. Odata instalata depresia, psihiatrii chiar recomanda consumarea unei mari cantitati de lichide care contribuie la procesul detoxifierii. Apa ca elemnt in sine are mare valoare insa...
Multa sanatate, Doamne ajuta !
5
14-08-2011, ora 00:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă the_eye, am fost 100% sigur că veţi accesa acest topic :) Ştiu că sunteţi relativ reticentă cu privire la studii, mai ales la cele din sfera psihiatrică. Hmm..., oare de ce?
Într-adevăr, aveţi dreptate, este un adevăr evident; este normal să fii indispus când îţi privezi organismul de apă.
Obligativitatea de a bea apă în cantităţi mari, zilnic, este un mit. Şi în acest caz aveţi dreptate. Cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic depinde de temperatura, nivelul de activitate fizică şi nevoile organismului.
Şi da, există "intoxicaţia cu apă", o tulburare care produce stop cardio-vascular, în condiţii specifice de ingerare a unei anumite cantităţi de apă, în exces, în mod individualizat.
Pup şi îmbrăţişez,
Nick
5
14-08-2011, ora 00:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă ZEOLITH, cu multă şi deosebită plăcere am postat informaţiile.
Apa este elementul esenţial al vieţii, ea reprezentând 70% din compoziţia corporală, ceea ce face evident faptul că ea intră în alcătuirea tuturor celulelor organelor şi sistemelor din corpul uman.
Apa trebuie consumată cu moderaţie, când apare senzaţia de sete indusă de vasopresină, un hormon hipofizar, sau în afara senzaţiei de sete, dar nu în cantităţi industriale, să spun aşa.
Multă sănătate vă doresc şi eu.
Toate cele bune,
Nick
0
14-08-2011, ora 12:33
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Mr. Nick

Ti-am dat un mail.
5
14-08-2011, ora 23:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Rica Venturiano (alias Germont), vă mulţumesc pentru e-mail-uri (mi-aţi expediat două, de fapt). Conţinutul lor m-a întristat, să ştiţi, dar m-a şi bucurat (m-au bucurat criticile pe care mi le-aţi adresat).
Aveţi dreptate până la un anumit punct, însă eu NU mă pot lupta cu morile de vânt din sistemul medical, dacă înţelegeţi ce vreau să spun. Aş vrea să-i pot spune unei persoane, de pildă, citez: "nu lua olanzapină, că...", fără a risca să-i fac şi mai mult rău, decât i-ar putea face reacţiile adverse ale acţiunii farmacologice neuro-psihiatrice - acţiune dobândită în urma administrării olanzapinei, "ci ia doar suplimentul nu ştiu care şi ţine dieta fără gluten, cazeină şi...". În realitate NU pot să spun aşa ceva, cel puţin nu în mod direct, pentru că mă împiedică un cod deontologic. Pot să spun să ţină dieta, dar nu pot să spun să nu mai ia medicaţia psihiatrică. În curând, chiar, vă voi face o surpriză pe Romedic (surpriza o veţi avea când veţi citi un posting relaţionat cu subiectul dietei pe care o susţineţi.
Există un cerc vicios la mijloc, iar eu nu am puterea să transform acel cerc într-o linie curbă deschisă, ca să creez o breşă prin dreptul căreia să salvez cât mai multe fiinţe captive înăuntrul lui.
Omul este o fiinţă raţională, dihotomică (cu trup, minte şi suflet). Are vedere să citească şi are minte să înţeleagă ce citeşte, în majoritatea cazurilor, cum de altfel are şi liberul arbitru exprimat prin voinţă, în principal. Când nu are vedere, înţelegere şi voinţă, acel om este influenţat direct de o persoană care-i stă alături fizic sau de o instituţie a statului în care trăieşte. Deci..., are de cine să fie îndrumat, iar acel îndrumător are dreptul să-i spună mai multe, inclusiv să-i spună să stopeze administrarea unei medicaţii neuro-psihiatrice anume, pentru simplul fapt că trăieşte pe viu ce eu nu pot trăi, şi anume manifestările fizice, mentale şi psihice ale dezechilibrului pe fondul căruia a primit medicaţia.
Eu ce vreţi să fac, "să dansez pe o melodie care-mi displace"? Refuz să mai interferez cu medicaţia psihiatrică alopată a persoanelor, în condiţiile în care nu ştiu exact tipologia persoanei suferinde şi nici manifestările sale patologice. Spun doar atât: "faceţi ce doriţi şi suportaţi consecinţele a ceea ce faceţi în concordanţă cu ceea ce doriţi". Eu NU sunt abilitat cu însărcinarea de a schimba prescripţiile medicilor psihiatrii, asta mi-e foarte clar. Vă rog să înţelegeţi! Dacă dv. sunteţi, vă felicit şi vă susţin.
Vă voi răspunde la e-mail-uri, să fiţi sigur, dacă va mai fi cazul, dar numai în momentul în care voi răspunde la celelalte e-mail-uri primite înainte e-mail-urilor dv., pentru că aşa mi se pare a fi corect.
Pup şi îmbrăţişez amiciţial,
Nick
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
0
20-08-2011, ora 06:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Domnule Nicusor,

Va rog sa vizionati urgent filmele indicate de domnul Germont.

Expertii americani care iau bani grei in urma recomandarilor lor... ar face bine sa nu mai cuvante atat si prosteste si sa ne minta.

Doi litri sau mai mult de apa pe zi nu inseamna doi litri sau mai mult de apa gratuita de izvor.
Inseamna doi litri de apa imbuteliata.
Din care sa se imbogateasca unii si altii adica.

Din peturile apei imbuteliate rezultand poluarea mediului.

Dumneavoastra constientizati ce afirmatii faceti aici pe Forum Romedic ???

Va credeam mai istet domnule Nick.

Puneti mana si procesati cu mintea dumneavoastra tot ceea ce cititi.

Nu mai luati totul ca pe apa.
5
23-08-2011, ora 15:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă clara_p, acest topic nu este obiectul tratării subiectului legat de îmbogăţirea unora sau a altora, despre poluarea mediului cu deşeuri rezultate din pet-uri, despre gratuitatea sau preţul apei potabile etc.
Acest topic tratează strict subiectul DESHIDRATĂRII, ca şi cauză principală, secundară sau terţiară în producerea depresiei şi a proastei dispoziţii. Mulţumesc pentru înţelegere!
_

Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Nick
0
23-08-2011, ora 16:11
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Poate era mai bine sa concentrezi totul intr-un topic complex referitor la cauzele depresiei si cum pot fi inlaturate.Sunt oameni care gresit cred, ca trebuie sa le fie sete ca sa bea apa, in acea faza deja organismul este in alerta, 2 litri nu cred ca se beau greu mai ales daca apa ai norocul sa provina de la un izvor natural.Nu este nimic nou pt nimeni ca apa, , spala, , toxinele din organism si daca tot ne-am nascut in apa si in mare parte suntem compusi din apa, deja stim cum stau lucrurile.Cei care iau medicamente sustin ca li se diminueaza efectul daca beau atita apa, dar medicatia nu se ia din ora in ora asa ca la intervale suficiente de timp intre aceasta se pot impaca cele doua, lipsa apei nu este benefica creierului, primind mai putin oxigen determina organismul sa intre in somnolenta, dar excesul cam la ce limita se incadreaza?depinde de organism, cineva de la mine din familie bea 2 litri o data si se simte bine, eu imi fac program disciplinat sa nu uit sa beau.
5
22-09-2011, ora 16:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., am deschis un astfel de topic complex, dar nu cu privire ţintită asupra depresiei, ci cu privire generală asupra suferinţei.
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Numai bine,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Biblioterapia - pot cărțile să vindece depresia?
  • Depresia la vârstnici
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • MIT: Deshidratarea nu apare iarna
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  •