Despre Anxietate

07-03-2018
Asined123
Nu este medic/terapeut
Asined123
Buna la toata lumea, am.mai postat pe forum acum cv timp eram.disperata, chiar nu stiam ce sa mai fac, am inebunit toti medici de pe forum cu intrebarile mele.. nu sunt vindecata m am calmat. Incet, incet parca se aseaza totul la locul lor.. sufar d anxietate de 6 luni sa va poveatesc? Totul a inceput in spital dupa ce am nascut medici mi au spus ca am serologia sifilis poZitiva, ok am ieait din spital mi am refacut analiza de cel putin 6 ori in care sa dovedit ca am avut aceasta boala dar sunt vindecata datorita antibioticelor luate pentru anumite probleme.. ok nu ma impacam cu ideea ca as putea avea asa cv sau ca am avut asa cv.. imi treceau prea multe lucruri in cap datorita diagnoaticului citind si stiind ca cine are sifilis inebuneste sau ramane orb.. de aici a inceput tor cosmaru o frica intensa ma cuprins incat faceam atacuri d panica non stop.. nu stiam ce am mi am fact analizele la sange au iesit perfecteee nimic in neregula.. aveam ganduri ca o sa fac schizofrenie imi era frica sa nu aud voci sa incep.sa.delirez sau ca o sa i fac rau copilului meu..nu mai stiam de mine parca eram intr o alta lumea supee agitata, tremuram imi era frica sa ma duc la psihiatru/psiholog za nu imk zica ca am schiOfrenie.. cand ma puneam sa adorm parca imi auzeam gandurile off cumplit.. imi analizam orice miscare vorba etc.. totul mi se parea super ciudat, imi puneam intrebari de genul daca totul este in capul meu si nimic nu exista.. sentimentele mele erau stoarse toata lumea imi parea straina.. ma emervam f tare ca mi se intampla asta si izbucneam in plans.. nu am fost depresiva deloc.. doar ca ma enervam pentru ceea ce mi se intampla.. vedeam si acum mai rar un punct negru mereu miscandu se sau f rar o pata albastra transparenta.. ma gandeam f mult la halucinatii nush dca este din cauza asta .. cateodata am niste ganduri ciudate nu stau sa ma gandesc la ele pentru ca nici lu mai tin minte... vreaau sa spun ca uitam orice.. am insomnii nu pot dormi noaptea lucrez inca la asta plus ca cateodata mi se pare ca exagerez adica imi sar in minte gandul ca as orbi.. pur si simplu eram.in baie si sa intrerhpt becul pentru cateva secunde, a fct scurt gen flash si m am panicat crezut ca este d la mine.. imi vine sa so rad :))).. dupa am avut ganduri ca delirez, cum sa cred ca a foat d la mine. Vreau sa i multumesc doamnei clara de pe forum o doamna f sufletista si mult mai normala decat multi dintre noi, psihologilor pentru ca mi au raspuns intodeauna la mesaje si nu in ultimu rand lui DamnIT, un om si un ascultator f bun.
3 comentarii
0
07-03-2018, ora 09:20
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Oricărui om i se întâmplă să treacă printr-o situație dificilă, care la un moment dat să i se pară insuportabilă. O putem depăși dacă o gândim ca pe o oportunitate care să ne dovedească faptul că suntem puternici și o putem rezolva. De modul cum gândim și percepem situația depinde modul nostru de funcționare. Gândind situația ca pe ceva ce ne depășește nu facem decât să ne blocăm sau limităm resursele de a face față. Chiar dacă nu reușim singuri, e important să conștientizăm că avem o problemă și să cerem ajutor. Odată conștientizată problema, mintea începe să lucreze pentru rezolvarea ei.
Spune-ți *pot trece peste asta* și vei reuși.
Succes!
0
07-03-2018, ora 13:30
Asined123
Nu este medic/terapeut
Asined123
Aveți dreptate doamna psiholog :) totul pornește de la noi, din cauza modului de a gândi pesimist eu am ajuns la anxietate cu toate simptomele ei.. totul tine de noi putem sa ne gestionam gândurile. Fiți optimiști totul are o rezolvare. Nu vreau ca nimeni sa ajungă în stadiul unde am fost eu, cereți ajutorul psihologilor ei știu foarte bine Cum sa te aducă înapoi cu picioarele pe pamant.
0
07-03-2018, ora 20:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Sunt și persoane care nu pot, din cauza unor scheme cognitive disfuncționale și-atunci pot fi ajutate de psiholog, astfel încât acele scheme să nu mai fie stimulate, să învețe să interpreteze rațional situațiile, să-și modifice modul de gândire și percepție.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul