despre colesteatom

12-07-2009
yurina
Nu este medic/terapeut
yurina
Daca ma puteti ajuta va rog cu niste numere de telefoane de la clinicile care au in dotare si fac TRATAMENTE CHIRURGICALE CU ENDOSCOPUL in otita colesteatomoasa !!!?? IN zona ARDEALULUI oare exista aseamenea clinici sau doctori care folosesc endoscopul pt a extirpa colesteatomul??/ PE D -VOASTRA VA POT CONTACTA TELEFONIC?? Tomografia compiuterizata pe mastoida poate sa arate exact marimea colesteatomului?? si daca acesta a mancaosul sau nu ?? Va rog spuneti mi cum as putea recurge la metode mai moderne si mai precise de extirpare a colesteatomului??/ Spune tim daca acesta a fost curatit in totalitate (ca lumea) sansele lui sa se refaca (recidiveze) vreodata sunt mici??/ MULTUMESC ASTEPT RASPUNSUL DV !!!
3 comentarii
0
12-07-2009, ora 22:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o clinica serioasa de endoscopie in ORL..este la CLUJ.
dare nu cunosc amanunte in sensul ca se fac sau nu interventii endoscopice pentru colesteatom.
0
12-07-2009, ora 22:56
yurina
Nu este medic/terapeut
yurina
Multumesc!!! Colesteatomul poate RECIDIVA sau NU asta depende DE CE ANUME??? depinde daca e curatat bine de prima data?sau el se poate reface la loc CHIAR DACA A FOST CURATAT BINE?? Nu exista vreo metoda sau tratament care sa l impedice sa reapara (colesteatomul?? In 50 de ani de viata de acum incolo poate ca trebuie sa ma operezi de mai multe ori !!??? Se fac controle la dr odata la 3 luni dupa operatie, dar in cazul in care reapare nu se pote omora cu antibiotice?sau scos sub microscop(prin ureche)???De ficare data cand reapare trebuie deschis si facuta operatia clasica??? VA multumesc mult pt sfaturi !!!
0
13-07-2009, ora 11:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
colesteatomul.. nu e alceva decat celule epiteliale.. care cresc spre interior si se formeaza ca un ghem din aceste celule a pielii. Nu poate fi omorat cu antibioticul.. dar pot fi dezolvate cu alcool.
medicul care o sa ingrijeasca urechea stie cand si cum se curata urechea ca sa nu recidiveze colesteatomul!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: