Despre complicatiile maselei de minte.

15-06-2008
Chast
Nu este medic/terapeut
Chast
Am si eu o mica rugaminte, de ieri m-au luat niste dureri si mi-am dat seama ca-s ambele masele de minte care cresc, cea de sus si de jos, partea stanga. Nu cred ca este nevoie sa vorbesc despre durere, o cam stim toti. Presimt 2 operatii dar intre timp intrebarea mea este urmatoarea: Cam cat la suta pot fi sansele de complicare? Citesc la foarte multe persoane si trebuie sa spun ca-n stomatologul meu.. n-am pic de incredere. Plus de asta sunt in alta tara si joi voi fi in Romania.. deci habar n-am. Pot face extractia (stiu ca ambele nu se pot face-n acelasi timp altfel durerea va fi insuportabila) aici si sa vin in tara sa-mi dea jos firele? Am inceput sa iau antibiotice-n prostie si stiu ca nu-s solutia dar mi-e si frica de complicatii si dureri mai infernale decat precedentele.
7 comentarii
0
15-06-2008, ora 00:00
Chast
Nu este medic/terapeut
Chast
Ok, acum chiar devine groaznic, simt ca-mi explodeaza partea stânga a capului, ideea este ca aici n-avem dentisti de urgenta si.. sambata si duminica nu se munceste la cabinetele dentare. Sunt mâncata de durere dar si de frica. Ma voi baga la somn asa nu voi mai simti durerea.. sper ca maine sa fie dentistul ala bun de ceva.
0
16-06-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Daca durerea este insuportabila si ati luat cel putin 2 zile antibiotice va puteti duce acolo.Firele se pot scoate si in tara la o saptamana dupa extractie.
0
17-06-2008, ora 00:00
Chast
Nu este medic/terapeut
Chast
Am fost si au decis sa nu mi-o scoata fiindca este foarte sanatoasa, mi-au dat 2 medicamente si au zis ca daca durerea persista, îmi vor da antibiotice. Ideea este ca am o gaura acolo si mâncarea intra.. mi-au spus sa fac gargara dar faceam, si nu iesisera tot. Mi-a mai zis si sa ma spal cu periuta bine fiindca este din cauza unde nu dadeam si pe gingie si pielea s-a facut mai moale. Am sa fac tot ce mi-a zis dar un lucru a uitat sa-mi spuna.. peste cât timp se închide gaura? Ca este cam lânga obraj, as vrea cât mai repede ca nu prea îmi convine sa iau medicamente pentru ca durerea sa dispara si stiu ca nu-i bine sa fie prea multe. Si.. daca mai am mâncare acolo, se va închide? Cred ca ma apuc de supe mâna nu-mi vad gingia ca devine la loc, caci va asigur nu mai suport durerea, cu 2 anestezi facute si înca mai simteam ca muream pe scaun când mi-o dezinfecta.
0
25-06-2008, ora 00:00
lungu.bogdan
Nu este medic/terapeut
lungu.bogdan
Ref.la maselele de minte.. nu te juca cu ele. In iunie 2005, mi s-a umflat partea stanga a obrazului din cauza unei masele de minte, pe care 3 zile am tratat-o cu antibiotic.A 4 zi deja infectia pleca spre gat.Am fost trimisa si operata a doua zi la Spitalul Sf.Spiridon din Iasi de un doctor priceput, dc.Costan.Operatia a fost exterioara (plaga submandibulara stg) si semnul a ramas..Deci la primul semn de durere mergi si extragi-o
0
07-07-2008, ora 00:00
jeanny
Nu este medic/terapeut
jeanny
Si eu sunt de parere ca ar trebui scoasa, banuiesc ca la durerile acelea nici nu-ti dai seama care te doare: de sus sau de jos. Mie mi-a spus stomatologul in care insa pot sa spun ca am incredere, ca apasa pe celelalte masele si o sa am probleme daca nu mi-o scoate. Nu cred ca are vreo importanta ca e sanatoasa, problema e ca te doare si daca nu te-a lasat cu antibiotice, nici acum n-o sa te lase. Te sfatuiesc sa-ti schimbi stomatologul.
0
12-07-2008, ora 00:00
Dr.Vigh
Identitate neconfirmată
Dr.Vigh
Extractia molarului de minte este indicata in anumite situatii (pozitie, inghesuiri dentare...etc) Eciudat de ce mai mergeti la dentistul in care nu aveti incredere ?
0
12-07-2008, ora 00:00
Chast
Nu este medic/terapeut
Chast
Pai, ma duc acolo ca altundeva n-am. In Elvetia nu-s ca aici destisti la colt de strada si e de plans. Iar daca ai vreo urgenta, esti luat cand vor ei, indiferent de urgenta ta. Acum nu ma mai doare, e bine. Am luat antiinflamatoare, m-am spalat bine pe dintisori unde aveam gaura, si clatit bine sa-mi iasa mancarea. Daca voi mai avea complicatii, vin cu chiu si cu vai la dentist si cer extragerea molarului. Ce am simtit eu 4 zile la rand n-a fost durere, a fost chin, nu cred ca as mai suporta o a 2-oua oara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când tratăm molarul de minte
  • De ce dor dinții la rece, cald sau dulce?
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •