despre depakine - informatii

30-06-2009
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
va rog frumos sa imi spuna cineva care a luat acest depakine daca s-a simtit bine sau daca a avut efecte secundare si care au fost acelea multumesc
113 comentarii 12 3 4 Înainte ›
1
30-06-2009, ora 16:25
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
Salut Anastasia eu iau depakine de cateva luni si in general ma simt bine de la el.Singurul efect secundar pe care il intampin ar fi caderea ceva mai accentuata a parului in rest nu am probleme cu el cred ca este un medicament bun cel putin in cazul meu. Sper sa-ti fie de ajutor numai bine.
0
30-06-2009, ora 16:40
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
multumesc anaid tocmai de aceea intrebam ca am citit prospectul pe net si am vazut asta nu mi-ar conveni deloc sa imi cada parul atat am si eu frumos ce doza ei Iei zilnic
1
30-06-2009, ora 16:52
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
Iau 300 mg am o forma usoara de TAB, dar sa stii ca nu cade chiar atat incat sa ma alarmeze. Cred ca mai important e sa ne simtim bine inainte de toate. Daca totusi esti ingrijorata, poti lua vitamine impotriva caderii parului. Eu am folosit intr-un timp un sampon special pt caderea parului de la Kleral si cat timp l-am folosit, nu mi-a mai cazut parul aproape deloc. Din pacate, samponul este scump... Multa sanatate iti doresc.
0
01-07-2009, ora 12:20
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
draga anaid09, sunt foarte indispusa ca am pus diagnosticul de schizofrenie, medicii ma trateaza ca atare Adica indiferent ce as avea zic ca e pe fond nervos. Eu fac tratament cu Zyprexa si cu carbamazepina si rudotel dar cineva mi-a zis ca acest depakine este stabilizator al dispozitiei. Dar pe mine m-ar deprima extrem sa raman si fara par, atat am si eu frumos Pus de asta am citit in prospect ca face greata si varsaturi Pai sa ma ierte Dumnezeu, dar ce fel de buna dispozitie poti avea cu astfel de efecte adverse
0
01-07-2009, ora 13:16
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
draga anastasia, te inteleg ca esti suparata, citesc de ceva vreme acest forum si apreciez toate comentariile tale, caci sunt de bun simt si la obiect, ceea ce denota ca esti o fire puternica. Cel putin mie imi dai impresia ca poti sa lupti cu boala. Revenind la subiectul deschis, eu stiu ca si carbamazepina este stabilizator de dispozitie, insa daca medicul tau a decis sa iei depakine, trebuie sa urmezi indicatiile lui. Stai linistita, nu iti pierzi tot parul, doar cade putin mai mult decat de obicei si, cum am zis, exista remedii. Parul cade mai mult doar cat timp iei depakine. Greata si varsaturi eu nu am avut, nu am avut nici cand am inceput tratamentul cu antidepresiv, desi scria pe prospect Pot spune ca ma simt- fizic vorbind- ca si cum nu as lua aceste medicamente, iar psihic ma simt bine, cum nu am sperat ca ma voi mai simti vreodata...
0
01-07-2009, ora 14:28
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
multumesc, anaid09 Voi face cum ma va indemna Dumnezeu ma mai gandesc sanatate tuturor
1
02-07-2009, ora 19:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anastasia,
Eu iau Depakine (250 mg) si Solian (200 mg) de 8 luni. Acum ca ati vorbit voi despre caderea parului, m-am uitat si eu in oglinda si intr-adevar am observat ca s-a cam rarit dar nu cine stie ce, adica sa fie ceva care sa ma ingrijoreze. Nu stiu daca de la Depakine sau de la Solian mie insa imi curg sanii si nu mai am delc ciclu. Dar se pare ca alte persoane cu care am mai discutat nu au avut astfel de reactii adverse. Nu am avut greata sau varsaturi. Fiecare medicament are reactiile lui de la caz la caz. Per ansamblu desi are efectele pe care ti le-am mentionat mai sus eu consider Depakinul un medicament foarte bun si nu mi l-as schimba. Daca doctorita te-a sfatuit sa il iei, poti incerca sa vezi cum te simti.
1
02-07-2009, ora 21:07
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
bine, cum am mai spus voi face cum ma va indemna Dumnezeu!
Pe mine greata ma sperie mai mult decat caderea parului ( desi m-ar indispune rau sa imi cada parul, e singurul lucru al meu intr-adevar frumos!)
Sunt foarte slaba si daca mi-ar ataca ficatul as fi un om pierdut!
ma bucur ca te-a ajutat.
si eu am o mare intarziere de ciclu(40 de zile si nu mi-a venit!) Dar nu iau multe medicamnente, poate faptul ca iau de 8 ani neuroleptic! mai iau cate o jumatate de carbamazepina cam de 10 ori pe luna, nu zilnic si cate un rudotel tot asa, ca sa nu imi dea dependenta.
caile Domnului sunt nebanuite, va face la un fel si cu mine.
sanatate multa!
0
10-07-2009, ora 11:26
mariana2005
Nu este medic/terapeut
mariana2005
Buna Anastasia,

Sunt mamica unui baietel de 10 ani, care a luat Depakine 900 mg/zi, timp de 5 ani. Acum am scapat de el, cei drept cu foarte mare greutate, mai face sevraj inca, desi nu mai luam din ianuarie, iar ca efecte secundare ca urmare a administrarii a fost cresterea in greutate. Ca sa iti dai seama, acum avem 47.5 kg, iar inainte de inceperea tratamentului aveam 32 kg.
Sanatate multa!
0
10-07-2009, ora 12:03
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
multumesc, mariana2005!
Nu am luat inca medicamentul acesta. Eu sunt de obicei foarte sceptica atunci cand e vorba de un medicament tare si cu efecte adverse!
pe mine ma sperie la depakine atacarea ficatului si greata, pe urma si caderea parului.
ma voi sfatui cu medicul meu, multumesc!
0
10-07-2009, ora 17:10
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Si eu am luat Depakine de 300mg, cate unul pe zi, chiar si 450 de mg pe zi, dar n-am observat nici un efect advers.Este un bun stabilizator al dispozitiei si are ca echivalent Orfirilul(tot valproat de sodiu).E drept, face parte din clasa anticonvulsivantelor, dar are bune rezultate ca stabilizator de dispozitie.
Eu cred ca nu veti avea toate reactiile adverse din prospect, deseori se intampla sa nu existe efecte adverse.La mine lipsesc cu desavarsire...In privinta parului, am sa va spun ca am suferit de pelada, din cauza depresiei, adica chiar nu mai aveam par un unele regiuni ale capului, si nu luam Depakine pe atunci, nu luam nimic...E bine sa va sfatuiti cu medicul, totusi, e bine sa intrebam si sa fim informati, e si dreptul nostru!Dupa cate am mai citit din comentariile pe care le-ati postat, luati Zyprexa, acesta predispune mai repede la ingrasare, dar este necesar, si mai luati Carbamazepina, care este anticonvulsivant, deci tot aceleasi indicatii ca Depakinul le are.V-au scos Carbamazepina?Sa intrebati daca e voie sa le luati pe amandoua, eu unul nu prea cred.Toate cele bune!
0
10-07-2009, ora 17:18
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
da era vorba sa imi scoata carbamazepina zicand ca depakine e mai bun.
Dar eu nu iau zilnic carbamazepina., iau cam de zece ori pe luna, si atunci jumatate de pastila. duar cand imi e rau si sunt agitata.
cat despre Zyprexa, iau duar 2, 5 mg, ca nu mai suport mai multa( imi face sete puternica si deasa, imi creste pulsul etc).
In concluzie ma voi mai sfatui cu medicul.
Multumesc de raspuns si sanatate multa!
0
15-07-2009, ora 20:06
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Anastasia, iti recomand ca stabilizator de dispozitie ORFIRIL.Eu iau de 5 ani si seara imi da o stare foarte placuta seara in combinatie cu clozapina.Citeste prospectul si vorbeste cu medicul tau in legatura cu aceasta.
Multa sanatate
0
16-07-2009, ora 10:09
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Si lamotrixul este bun ca stabilizator de dispozitie. Am auzit ca are mai putine reactii adverse decat depakine si orifril, dar nu stiu daca este adevarat. Eu am luat din toate, orifrulul insa nu mi-a priit.
0
16-07-2009, ora 19:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
pulberedestele
Ati luat Depakine simplu, 300 de mg, sau in combinatie cu un alt medicament ? Dupa 9 luni de Depakine (250 mg) si Solian (200 mg) pe mine a cam inceput sa ma doara ficatul si mi-e cam frica sa il mai iau. Am facut o saptamana pauza de orice fel de medicament. Dupa care am facut o cadere nervoasa. Am izbucnit in plans fara motiv. Nu mi-a trecut decat dupa ce am luat iar Depakine si Solian. Eu am tulburare afectiva bipolara. Mi-e frica sa renunt la medicamente dar mai frica imi e sa nu ma imbolnavesc si de altceva. Ma gandeam sa incerc sa raman doar la Depakine. Desi docorita zice ca si asa iau o doza mult prea mica si e cam suparata pe mine. Ce sfat imi puteti da din experienta proprie ?
0
16-07-2009, ora 19:46
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
pt clara

eu iau depakine de 6 luni, impreuna cu un antidepresiv si nu am (cel putin nu inca) reactiile adverse descrise de dvs. Nu stiu sigur, dar cred ca e posibil ca in timp stabilizatorii de dispozitie sa afecteze ficatul. Si probabil la o doza mare, luata constant. In cazul dvs. doza e intr-adevar mica si nu vad de ce v-ar afecta ficatul. Nu stiu ce sfat as putea sa va dau dna clara, poate ar fi bine sa ii spuneti deschis doctoritei dvs ca nu va simtiti prea bine si poate va va schimba antipsihoticul. Si eu am luat o luna antipsihotic si mi-a facut mai mult rau decat bine, asadar mi l-a scos- eu neavand niciun fenomen psihotic- deci nu am mai avut nevoie de alt antipsihotic. Asta este cazul meu.
In cazul dvs, cel mai bine e sa vorbiti cu doctorita dvs, sunt sigura ca va va intelege.
1
17-07-2009, ora 09:59
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Clara_p
Si eu am tulburare bipolara.
Am luat initial cand am fost in manie 1000mg de Depakine si 10mg de Zyprexa. Cu timpul mi-a fost inlocuit depakine cu orifril pe care nu l-am suportat, apoi cu lamotrix. urmata de scaderea dozei de zyprexa la 5 mg. Deoarece am facut o recadere (depresie) mi s-a marit din nou doza de zyprexa la 10 mg si mi-a scos lamotrixul care se pare ca nu m-a prea ajutat. Doctorita mea mi-a spus sa raman momentan numai cu zyprexa fara alti stabilizatori pentru a-mi mai proteja ficatul. Momentan ma simt bine. Eu cred ca noi avem nevoie de antipsihotice, asta am observat eu din proprie experienta.
Nu stiu daca ti-am fost de ajutor.
1
17-07-2009, ora 10:51
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
pentru clara_p:

Am luat Depakine Chrono(300 mg, dar si 450 mg la inceput) impreuna cu Solian(200mg), Stimuloton(200mg), Prazolex(0, 5 mgX2) si chiar Diazepam, cate 2 comprimate seara, in perioda insomniilor.Acum iau Depakine Chrono(300mg), Solian(100mg), Stimuloton(200mg) si Prazolex(1 mg/zi, divizat in doua prize).Ce pot sa va spun, n-am avut reactii adverse, dar vad ca la Dumneavoastra ele sunt prezente si uneori chiar asa cum sunt descrise in prospect.In cazul Dumneavostra medicatia este necesara si ati vazut ce rau v-a facut faptul ca ati intrerupt medicatia(mi s-a intamplat si mie sa am o cadere dupa ce nu am mai luat Solian, si am fost nevoit sa reduc doar doza la jumatate).Poate e bine sa faceti si niste analize de laborator, axate pe functia ficatului, poate niste transaminaze.Sa speram insa ca nu este afectata functia ficatului, asa cum va temeti.Poate este o simpla temere care isi are sursa in anxietate.E de luat in calcul si schimbarea antipsihoticului, dar asta o hotaraste numai medicul curant.V-as recomanda sa nu mai intrerupeti medicatia fara sfatul medicului specialist.Antipsihoticul este necesar in afectiunea Dumneavoastra, dar cam greu de suportat, vorbiti cu medicul despre asta, poate va schimba cu altceva, exista si alte antipsihotice.Amisulpridul(Solianul) actioneaza pe receptorii dopaminergici, poate ca asta trebuie.Imi pare rau ca nu va pot ajuta cu mai mult.Sa aveti o zi buna si linistita!
0
17-07-2009, ora 17:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
anaid09, robymat, pulberedestele
Multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre si pentru faptul ca impartasit cu noi, cei de pe forum experienta voastra. Intr-adevar mi-au fost de mare folos. Dupa o saptamana de medicamentatie intrerupta, am reluat-o. Daca durerile de ficat vor continua intentionez sa merg la doctorita mea sa o rog sa imi schimbe tratamentul. Dar cel mai frica imi este de bolile care pot aparea in urma efectelor adverse ale acestor medicamente pe care noi le tot luam. S-a confruntat cineva cu asa ceva sau este doar imaginatia mea de vina ?
0
17-07-2009, ora 17:28
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Clara_p
Cere-i doctoritei tale sa-ti dea o trimitere sa faci niste analize. Daca iti vor iesi bine nu ai de ce sa iti mai faci probleme, daca nu, atunci intr-adevar te poti gandi sa-i ceri schimbarea tratamentului.
Nu-ti mai face atatea probleme de efectele adverse ale medicamentelor pe care noi le luam, gandeste-te ca fara ele ne-ar fi mult mai rau. Orice medicament are si reactii adverse.
Eu numai de la orifril am avut ceva probleme, in sensul ca mi-au aparut niste pete pe corp, restul medicamentelor le-am tolerat bine.
Numai bine iti doresc si astept vesti de la tine.
0
26-07-2009, ora 21:24
danabel
Nu este medic/terapeut
danabel
Si fiica mea a luat Depakine 500mg/zi si intradevar, medicul ne-a atras atentia ca trebuiesc facute la 6 luni analize ale ficatului. A luat 5 ani, s-a ingrasat de la 65 kg. la 85 de kg. insa nu este o regula daca reusesti sa-ti controlezi alimentatia. Parul cade si el la inceput, apoi procesul se stabilizeaza. Va doresc multa sanatate.
0
28-07-2009, ora 13:09
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Multumesc, inca nu am luat acest medicament si nu cred ca il voi lua!
Numai bine
0
29-07-2009, ora 00:29
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Anastasia, crede-ma, Orfiril e cel mai bun stabilizator de dispozitie.Poti lua orfiril long -24 ore sau simplu -12 ore de 2 ori /zi.Dozele sunt de 150, 300, 500, si 1000. Nu prea am auzit pe la pacientii de la spitalul unde am mai fost eu internat cam in fiecare an din 2004 incoace sa aiba reactii adverse de la el. Ma rog, in cazul tau totul e relativ.Ma refer prin asta si la faptul ca pe tine olanzapina in loc sa te ingrase te slabeste etc. Multa sanatate draga mea.
0
29-07-2009, ora 22:27
lechat
Nu este medic/terapeut
lechat
am luat depakine 2 zile, iar pe a treia n-as mai fi apucat-o! efectele adverse au fost aproape fatale:atacuri de panica, tentative de sinucidere, criza de spasmofilie cu parestezie totala...sa mai ai incredere in cei care-si spun, , doctori"! pe naiba...
0
30-07-2009, ora 11:26
adnana24
Nu este medic/terapeut
adnana24
Buna tuturor,

Eu iau Depakine 300 mg in doza unica seara si Olanzapina 5 mg seara de aproximativ 4 ani si jumatate. Mi-am facut recent testele hepatice, de fapt tot setul de analize si in afara de o usoara crestere a trigliceridelor si a colesterolului nu sunt prezente alte modificari. In prima instanta am luat Depakine 500 mg de 2X/zi, treptat de 2 ani si jumatate-3 ani luand doar 300 mg doza unica. In ceea ce priveste efectele secundare sunt de parere ca fiecare organism reactioneaza altfel. Ca de exemplu, desi in prima instanta m-am ingrasat 20 kg de la olanzapina, in 2 ani am reusit sa ajung din nou la greutatea ideala dinaintea inceperii tratamentului si asta doar cu un regim echilibrat si ceva mai multa miscare si sa-mi mentin greutatea constanta. Nu am constatat nici un fel de efecte secundare la Depakine, poate doar in anumite perioade mai stresante ( sesiune) o cadere ceva mai intensa a parului, in rest nici un alt fel de efecte adverse.

Dar, dupa cum spuneam, fiecare organism reactioneaza altfel. Astfel incat nu poti respinge din start un medicament mergand pe ideea ca efectele adverse sigur vor aparea sau ca sunt atat de infricosatoare incat dezvolti ipohondrie. In fine, cei mai in masura sa decida administrarea unui medicament, mai ales cea a neurolepticelor sunt medicii curanti, desi uneori chiar si ei mai pot da gres.

O zi buna tuturor!
0
18-08-2009, ora 20:29
dana08
Nu este medic/terapeut
dana08
Mie mi-a cazut parul ingrozitor de la depakine. Am fost la medic si mi-a schimbat tratamentul fara sa stea pe ganduri, desi eu nu am tinut neaparat (imi facea bine in rest). Faceti fiecare cum credeti si nu uitati sa va consultati cu doctorul, fiti cat mai deschisi.
0
25-02-2010, ora 19:31
D.Angela
Nu este medic/terapeut
D.Angela
Buna! Am folosit si eu depakine si mi'a facut numai rau, dureri de cap, greturi, a inceput sa'mi cada parul si Le'am intrerupt dupa 2 saptamani.Nu sfatuiesc pe nimeni sa foloseasca acest medicament. Dar recomand sa folositi alte medicamente pe baza de plante naturale/medicinale.Au aceleasi efecte fara nici un simptom. Printre care va recomand sa folositi Emo Calm de la firma Dacia Plant impreuna cu un ceai de tei.
Succes!.
0
23-04-2010, ora 18:46
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
pentru eleni theutokopulis :ti-am lasat un mesaj privat
0
10-05-2010, ora 09:01
green_peace
Nu este medic/terapeut
green_peace
Buna!
Administrarea depakine-ului intradevar are diverse efecte ulterioare la majoritatea persoanelor care il utilizeaza.In principiu apare cresterea in greutate.Am utilizat si eu acest medicament si de la 52 kg ajunsesem la 75 kg.Vis a vis de caderea parului, nu am sesizat nimic dubios.In combinatie cu acest medicament eu mai luam si Solian, ceea ce a reprezentat o combinatie nu tocmai placuta.Am renuntat la administratia acestor medicamente, iar dupa o consultare a unui medic, acesta a constatat o crestere a prolactinei de 10 ori fata de nivelul normal.Ulterior am renuntat la aceste medicamente, iar in prezent iau orfiril, care este mult mai bun.Am reusit sa slabesc la 55 kg, fara a mai lua vreun medicament, prin dieta.
0
10-05-2010, ora 15:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ green_peace

Si eu am luat depakine in combinatie cu solian, ceea ce a dus la o crestere a greutatii cu 25 de kg. Pot sa va intreb ce dieta ati tinut de ati reusit sa slabiti ?
Va multumesc anticipat.
P.S.: Si mie din cauza Solianului mi s-a oprit menstruatia pe o perioada de peste 7 luni si imi curgeau sanii. A trebuit sa il intrerup.
Adaugă un comentariu / răspuns
113 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul