Despre Dulcopic

10-05-2017
Sorinnn
Nu este medic/terapeut
Sorinnn
Buna seara! Am un copil de 16 luni cu probleme de constipatie: are scaun la 2-3 zile, tare, cu bobite tari care se rostogolesc pe scutec. Daca nu iese afara este agitata, plange si nu ne putem intelege cu el. Am fost la medic si am inceput treptate sa rezolvam problema in primul rand prin alimentatie. Fara succes. Apoi am incercat: suc de morcov, de para, de pruna, apoi diverse siropuri laxative pentru copii plus supozitor cu glicerina. Intr-adevar dupa supozitor si laxativ copilul reusea sa iasa afara, insa acum numai cand ne vede ca ne apropiem cu el urla si se zbate incat nici sa o mai stergem la fundulet nu ne mai lasa. Mentionez ca nu a facut niciodata cu sange si nici nu a avut rupturi anale.
In urma a tot ceea ce am incercat, pediatrul ne-a recomandat picaturi Dulcopic. Este singurul eficient in problema copilului meu.Intrebarea mea este daca il pot folosi pe termen lung? Vreau sa va spun ca respectam intocmai doza, insa trebuie sa il folosim de 2-3 ori pe saptamana uneori, alteori nu avem nevoie de el o saptamana intreaga.
Va rog mult sa ma lamuriti in privinta acestui medicament!
Va multumesc!
3 comentarii
0
11-05-2017, ora 16:21
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Faptul ca fetita Dvs. emite, de la nastere, scaun la 2-3 zile fara sprijinul parintilor (supozitoare, laxative, etc), desi i-ati venit in ajutor si cu ele, poate pune problema faptului ca s-a nascut cu un intestin gros mai lung (dolicocolon), sau mai voluminos (megacolon) sau... amandoua (dolicomegacolon), cauze de tranzitare prelungita si intarire a continutului intestinal spre evacuare.
Pentru o evacuare mai rapida, eu, recomand consumul zilnic, dimineata pe stomacul gol, a 100-150 ml, apa plata la temperatura camerei sau ceai caldut de musetel, precum si masajul zilnic al abdomenului cu palma calda, unsa cu ulei pt copilasi, in jurul ombilicului, in sensul acelor de ceasornic, de 6 ori dupa care, flectati de 6 ori genunchii fetitei pe burtica. Desigur ca fetita trebuie sa aiba in meniul zilnic vegetale crude, maruntite, ca salate de legume sau fructe si o veti plimba de manuta, pe jos, cat de mult se poate.
Evident ca va trebui sa aveti rabdare, dar sigur situatia se va indrepta. Desi nu cred sa fie cazul, sa apelati la aceasta varianta, daca totusi nu obtineti rezultate multumitoare puteti administra COMPLIFLORA BABY 1pliculet /zi dizolvat in apa, ceai sau iaurt, 2 sapt./ luna, 2 luni succesiv (contine fibre si tulpini de digestie).
Orice medicament, inclusiv Dulcopic-ul, este preferabil sa nu-l folositi timp indelungat.
0
12-05-2017, ora 12:30
Sorinnn
Nu este medic/terapeut
Sorinnn
Buna ziua, doamna doctor! Va multumesc pentru sfaturi. Am fost la farmacie si mi-a spus ca pliculetele recomandate de dvs sunt pentru diaree, ori fetita mea are probleme cu constipatia. Ce fac in acest caz? Multumesc!
0
12-05-2017, ora 13:19
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua

Puteti utiliza Paragel 2, 5 ml seara, dar pe perioade de 10-14 zile. Este valabila aceeasi observatie in privinta utilizarii medicamentelor pe termen lung. Indiferent ce tip de medicament alegeti sa folositi nu este recomandabila utilizarea continua pe timp indelungat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația bebelușului
  •